Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип, кола или ... ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Джип, кола или ... ?

Тя бойната може да се кара и като градска. Аз си карам бойната за градска кола. Ама като трябва да мина 5000км за 5 дни не си и помислям за джипка, било то и градска.

Коментар

последните 5-6 години и аз минах по тоя път... първо "бойна" джипка ТЛК73 за 6000лв, която обаче се оказа бита-бита, та пребита и налях поне още 6000 и много нерви за да я вкарам що-годе в ред... за черни и разбити пътища е супер - жп прелез от тия дървените съм го минавал с 80кмч и няма грижи...
      Обаче, поне 90% от пътуването ми е нормален асфалтов път и магистрала... при насрещен вятър /не се шегувам/ на баирите по "Тракия" максимума й е 90кмч... При попътен - 100кмч... Разход 10-13/100кмч в зависимост от гумите... Друса, скърца, няма клима и т.н.

След това взех паркетен джип /Галопер с всички екстри/ - перфектен експедиционен джип - 6 човека и купища багаж ги събираше без проблем... Проходимостта /без тунинг/ на прилично ниво, комфорта в пъти по-добър... Обаче скоростта на придвижване и разхода почти същите... жена ми пък ревна, че бил огромен и не иска да го кара...

И хайде, метнахме се на Санта Фе-то... Край на офроуд разходките... Обаче по магистралата кеф ти 120, 140 дори 160... Разход 8-9л/100 Вътрешното пространство дори по-голямо от Галопера /разбира се без 3-ти ред седалки/...
      Пътуване до Боровец, Мальовица и т.н. за ски - с "мръсна" газ стои перфектно на пътя там където 73-ката или галопера ще се носят наляво надясно... Ходене по язовирите и вкарване на лодка... Никакъв проблем... Дори съм вадил закъсали леки коли на "Огняново"... и то с шосейни гуми 235/70/16...

Та изводът ми е... Ако човек се колебае между лека кола 4х4 и СУВ, в никакъв случай не му трябва "класически" джип...
      Прикачени файлове
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Тя бойната може да се кара и като градска. Аз си карам бойната за градска кола. Ама като трябва да мина 5000км за 5 дни не си и помислям за джипка, било то и градска.
        Точно за това съм много доволен от RX4-ката. С еднаква лекота съм готов да мина 5000 км за 5 дни и разбитите бъргаски улици, а също и до язовира, където хората и с леки коли стигат макар и с мъки, габаритите и те са прилични за паркиране в центъра, докато в същото време събира страшно много багаж . Перфектен баланс за основна кола, с уговорката, че разбира се не трябва да се вкарва в голямата кал . От там нататък кеф ти къса горска джипка, кеф ти дълга експедиционна и т.н., които да се ползват по предназначение.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Айде и аз да си похваля стоката Също като Zaarin имам Scenic RX4 вече година и 7 месеца и за предназначението поради което го взех (предимно градко и чат-пат черни пътища за към вилата ми) ми е перфектен.Мога да кажа,че бензиновия двигател е доста икономичен,подръжката сравнително евтина (пример-смяна на съединител,дискове,накладки и кормилна щанга ти се връзва в рамките на около 1000 лв само частите в официалните дилъри на Рено).
          Варианта с 2-та шебидаха (какъвто е моя) радва с осветеност и пространствоЖалко само,че се отварят само на 1/2.
          Предимство също са здравите пластмасови брони и лайстни отстрани на колата (изпитано лично).А за удобството и комфорта на возене...София-Бургас ако не беше гаджето да иска почивка без проблем го взимам на екс
          Багажника е добър-410 литра и за 1 минута могат да се свалят 3-те задни седалки при което нараства на цели 1800 литра.
          Има си и недостатъци Реното но ако взимаш паркетник основно за асфалта то е добър избор.
          Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
            Пасата , Аудито и Субаруто са акцизни /над 160 к.с./ , което ги поставя над 15 000 лв. Витарата , както е написал kolonal май се явява най- актуалният избор според изикскванията ти.

до 163 конски сили , или 120 киловата , от тук нагоре има акциз
            sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Ей, гледам я тази тема отдавна и мисля, че е време и аз "плясна" нещичко. Например това или това.

Коментар

Първоначално публикуван от iupiter Преглед на мнение
                ...защото като потърся сред колите 4х4 и ми излизат основно VWPassat 2.8 V6 4Motion, AudiA6 Avant 2.5TDIquattro, RenaultScenicRX4x4 2.0 16V, Subaru Outback H6-3.0. Honda Cr-v ...
                Странно, но никой не коментира Хондата? Предполагам, че цената и е доста над Реното и това е една от причините.
                По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Bobkata Преглед на мнение
                  Варианта с 2-та шебидаха (какъвто е моя) радва с осветеност и пространствоЖалко само,че се отварят само на 1/2.
                  Отварят си се до край или поне почти до край . Просто е направено на степени, за да не зяпаш нагоре в движение или да се мъчиш да налучваш до къде си го отворил. Като задържиш копчето се отваря до някъде и спира. После трябва да го пуснеш и да го натиснеш отново в посока отваряне .
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    Отварят си се до край или поне почти до край . Просто е направено на степени, за да не зяпаш нагоре в движение или да се мъчиш да налучваш до къде си го отворил. Като задържиш копчето се отваря до някъде и спира. После трябва да го пуснеш и да го натиснеш отново в посока отваряне .
                    Странно,при мен не е така нито на предния,нито на задния.При първо натискане на бутона се надига само и при второто се плъзга на зад,но наполовина.
                    Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
                      Странно, но никой не коментира Хондата? Предполагам, че цената и е доста над Реното и това е една от причините.
                      Имам Хонда CR V /98 г. от 2 седмици /преди това карах и всеоще си е мое Ауди В4/ като първи наблюдения
                      + идеален семеен повдигнат автомобил за дълъг път ,много добра возия (с тези задни носачи)
                      разход на газ 11/100 извънградско на бензин не съм я засичал.
                      добро ускорение 10-11сек/100км
                      мн.добра видимост
                      удобен и широк салон

- Нервен двигател,малко шумен над 3500 оборота /мотоциклетен нрав/
                      малко по тежка хидравлика /сравнявам с аудито/ и маневреност
                      друго засега в (-) не съм усетил

и дано няма
                      [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B]Викайти линейкътъ дукът е времи[/B][/SIZE][/FONT] :D!!

Коментар

Продава се 1 Хонда в раздел купувам/продавам...

Коментар

Да, симпатична е и е с десен волан. Нищо лошо де. Както казва продавача - който го може, го може (и с десен волан).
                          По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Аз също съм минал по този път.
                            За риба и пикници, и постоянна експлоатация един SUV e напълно достатъчен. Те за това са и измислени.
                            Разходите за експлоатация и подръжка на два автомобила ще бъдат повече, и не носят никакво предимство. Освен ако има вероятност да се премине към по хард изпълнения.
                            Не съм сигурен обаче предвидения бюджет дали ще стигне.
                            Андро.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X