Обява

Свий
Няма добавени обяви.

500м. черен път

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 500м. черен път

Който търси автоматик, че "да може да го кара и жената", нЕма да се кАчи на трактор, та камо ли да си купи.

Смътно подозирам, че баира е страшен само в очите на пусналият темата, както и на всички с градско-асфалтов автомобилен опит, разбира се.

Някоя друга снимка би ограничила полемиката в рамките на полезното.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Аз не виждам, човека да е писал някъде за страшни баири, още повече, че му у важно спускането при много сняг, та големи наклони само биха му помогнали... Съответно, съвсем логично е, да не е приложил снимки, щото и според него не става въпрос за нещо необичайно. Просто основния проблем, и то евентуален, е хипотетичния сняг някога през зимата, и то при спускане.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Демек, няма проблем.
        Харесват си нещо автоматично със жена си, организират си и един чисто зимен комплект гуми, като нищо не пречи във вилата да има повечко вино, дърва и мръвки за всеки случай.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
          Демек, няма проблем.
          Харесват си нещо автоматично със жена си, организират си и един чисто зимен комплект гуми, като нищо не пречи във вилата да има повечко вино, дърва и мръвки за всеки случай.
          Баш точно така си е.
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Всъщност, 500 м сняг се разчистват и на ръка за никакво време, колкото да мине кола
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              Аз не виждам, човека да е писал някъде за страшни баири, още повече, че му у важно спускането при много сняг, та големи наклони само биха му помогнали... Съответно, съвсем логично е, да не е приложил снимки, щото и според него не става въпрос за нещо необичайно. Просто основния проблем, и то евентуален, е хипотетичния сняг някога през зимата, и то при спускане.

Най-големите веселби, дето съм си спретвал, са били точно на сняг, и точно при спускане.
              Това, според скромния ми опит, де..

Коментар

Аз си намествах един контейнер за боклук,като тръгне Патрула надолу да се спре в него и да не газя спирката на рейса,колко са ми се смяли хората ма един утрепан нямам.

И добре си ги четем ние,биеш 50 километра за да стигнеш до баирче,за мен опцията Айде да се връщаме .......не важи,задачата е не с какво да се върнат от баирчето,а с какво да го качат според мен поне.

КИЯка,зимните гуми и на багериста телефонния номер,това е за 7,кръстиш се да имаш късмет - това безплатно
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Най-големите веселби, дето съм си спретвал, са били точно на сняг, и точно при спускане.
                  Това, според скромния ми опит, де..
                  Сега се сетих и аз за случка с мен и Рено 9 от преди 27-8г.
                  Рядко съм бил притеснен в живота ми, и това беше един от случаите, че имах време и да го осмисля, като абсолютно нищо не можех да направя, само се надявах да не се срещнем с някоя кола на Т-образното кръстовище в което улицата свършваше.
                  Това беше на един баир, на който сега е монтиран входа на кръчма на име Болярка.

... и преди 13г. на Нова година слязох от един мост, но е друга тема.

Коментар

А сложи и фактора сега - жената крепи яйцата,а аз карам......или тя върти геврека,че аз съм пил с бра’чеда една рИкия ХА

Паджеро 3 за 7 не гнило много има ли?
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      ...
                      Паджеро 3 за 7 не гнило много има ли?
                      Паджеро 3 и да не е гнило, вероятно ще трябва да му се препипва окачването, а това май си беше цифра ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Паджеро 3 май беше с Торсен в средата, което в комбинация с независимото окачване, поне според мен, го прави перфектно за обща употреба, но тук май по-скоро се търси CUV, и предвид бюджета може да се разглеждат само автоматичните печки на CR-V и Sportage/Tucson.
                        Друго подобно след 2005 не се сещам.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Като падне 40-50 см мокър сняг и си дотам, с каквото и да си. Такъв се опира и на най-камионестите джипки с големи гуми и хардуер, какъвто няма да искаш/можеш да сложиш на каквото и да вземеш. Затова - каквото ти допада 4х4, с хубави зимни гуми. КJ бива. Раздатката е хубава - кеф ти задно, кеф ти 4х4 на асфалта, кеф ти 4х4 за кофти условия.
                          Като отиваш на вилата - гледаш прогнозата и, ако се задава страшен сняг, оставяш колата докъдето се чисти и те така. Комшиите на село (досега постоянно живеещи) с Гранд Витара така правеха заради 300 м. улица, която не се чисти (хем на 2/3 равна) - джипа в центъра на селото и оттам - пеш по баира 100-200 м.
                          Доста близко до реалния живот. Оставянето на колата на асфалта често е удобно решение, въпреки, че понякога се налага да издрапаш с колата до портата, например когато си понапазарувал повечко и 20-30-50 кила провизии не ти се носят на ръка по пъртината... Тогава има доста сериозна разлика във възможностите на патрол с 4 вериги и субару със зимни гуми...

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                          Вероятността да паднат 50-60 см мокър сняг ей така от нищото е нищожна.
                          Ха-ха... В София и във Варна сигурно... Аз съм тръгвал през март от вкъщи следобед по лятната кола и вечерта съм се прибирал пеша... през над 50 см мокър сняг и десетки паднали дървета

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          И да го асфалтира, проблемът с Нечистенето на снега си стои ...
                          Абсолютно!

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                          А не е ли по добре да насипе няколко камиона с чакъл?! Един 12 -13кубиков камион е около 400лв..Един валяк за половин машиносмяна ще е около 200лв с все транспорта..Все пак си е негов имота и неголяма инвестиция в път винаги ще се отплати..Най малкото ако тръгне да продава!? Докато колата каквото и да купи след една годинна цената и намаля намаля намаля...
                          Аз бих помислил за оправяне на пътя..
                          Хм... има нещо сбъркано при мен..
                          Преди години(като бях малък) аз си купих гараж за 10 000 а съседа си купи една нова кола за около 15 000... След 8-9 години някъде колата струваше 5 000 пряко сили а гаража 20 000... Та винаги съм забелязвал разликата в инвестициите...
                          Това наистина има малко общо със снега, защото коловозите и големите негативни форми в пътя много пречат при пробиването на дълбокия сняг. Обаче не е чак толкова лека тая работа, аз за участък от 300 м само за грубо запълване изсипах 7 големи самосвала... и ми трябват още толкова за да довърша...

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                          Вместо да купува 4Х4 което не му е необходимо и да плаща по-високите му разходи, да си кара каквато иска семейна кола автоматик, а за вилата да си купи едно тракторче - ЮМЗ, ТК80 или нещо от сорта за около 3000 лв и ще може зимата сам да си разрива пътя.
                          А междувременно, ако му се занимава и му хареса може допълнително да си изкарва някой лев с тракторчето - тоо... апетитът идва с яденето.
                          Това за зает човек с работа извън селото няма голям шанс да е работещо решение, щото тези трактори за по 3000 лв за да работят по веднъж в годината им трябва някой Бай, дето да им бае от време на време за да работят. Ако задели 15 000 за джип със снегорин или специализирано мини тракточрче със снегорин може, но това е скъпо решение. По 20-50 лв на местния Бай с трактора за да мине и да разчисти е много по-реалистично...
                          Technical Rescue Direct - life lies in courage
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

И аз пожелавам успех на всеки желаещ да запали руски трактор през зимата, особено ако е с пусково и няма никакъв опит.За да разрине пътя му трябва и гребло, що годе читави гуми, двигател в що годе добро състояние, че да запали в студа, тежести за трактора и т.н. и т.н. което прави начинанието силно безсмислено. Още по безсмислено е ако в селото има някой с подобна машина в доста села тези хора са на някакъв договор с общината и им се плаща да почистват, срещу леко доплащане ще си спести сума ядове.Ако не проработи варианта с местния Бай тракторист, винаги остава кракомобила като резервен вариант.

Коментар

Велик е тоя форум,да не се обиди някой ма човека пита Удобно дизелче автоматик да е готино жената да го кара.......и се чува Трактор,купи си трактор и давай,разривай..........хахахахах крайната цел се гони тук Ей,няма лабаво,с трактор ще стане ,да не ви пита нещо човек,как да покаже сега темата на жена си и да каже Е ги какво ме съветват жена,ЮМЗ ще е,червенко
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Когато удобното и не особено леко дизелче се нахендри в снега и удобния автоматик прегрее от буксуване на място колегата остава в прекрасно положение, че и без ежедневен автомобил.
                                Аз се изненадвам, че все още никой не е предложил Унимог, имат уникални решения с малко гребло отпред и възможности за разпръскване на пясък и луга, 50 сантиметра сняг хич няма да ги усети.
                                П.С. Особено полезно е ако колата/джипа има умна система против буксуване

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X