Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся part-time на задно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся part-time на задно

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Това с разхода не е особено вярно, но както и да е.
    За тоя бюджет ще ти е трудно нещо читаво.
    Хабсолютно! Например дърто диско 300тди фултайм гори 7-8/100 км на дълго(преди 10 години се заинатих и на магистралата с 90 км/час го свалих под 6/100).Теракан автомат на задно и семейно каране до Гърция и обратно около 600км. 11.5 /100км.
    Гледам в ляво- няма нищо, гледам в дясно пак няма нищо и си викам: Аааааа тука има нещо!

Няма вече Диско,няма вече Pinz...

Коментар

Първоначално публикуван от titanium Преглед на мнение
      По много причини искам да е на задно една от които е разхода на гориво... От нас до работа или по магистрала 4х4 не ми трябва.
      Бюджета е до 10к лв

Видях, че рекстън, соренто и паджеро имат с блокаж! Питам има ли и други или трябва да избираме между тия 3те
      Остави тоя блокаж, и тия които си изброил нямат(освен Паджеро, само ако е втора генерация).
      Другите могат да имат LSD, и да имитират блокаж с електронно управление на спирачките.
      Освен това, блокажа или каквото там(LSD), помага само в много определени ситуации. Тракшън контрол ако има, подпомага и при нормално каране.
      От тия изброените, махни Паджерото и добави Теракан(задължително след фейслифта, т.е. 163к.с, ако е дизел). Теракана е на шасито на Паджеро 2, има всичко което искаш, и също е напълно в бюджета.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Да и теракана го гледах... той също ми харесва! Значи излиза, че са много несъвместими тези изисквания, което е доста лошо, но карай

Добре... тогава като махнем блокажа на задно, какво бихте ме посъветвали да потърся?
        Последно редактирано от titanium; 23-09-18, 20:29.

Коментар

Теракана е готин, но да забрави за разход под 10, което всъщност е добре да направи щом иска парт-тайм, което предполага нещо на рама с повече желязо, отделно, че парт-тайм и автомат почти няма за този бюджет.
          Повечето автомати в тези години и пари са TOD, което може да се доработи и на парт-тайм, но постоянно ще му се върти и предният диф, въпреки че няма да е натоварен.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Да и теракана го гледах... той също ми харесва! Значи излиза, че са много несъвместими тези изисквания, което е доста лошо, но карай

Добре... тогава като махнем блокажа на задно, какво бихте ме посъветвали да потърся?
            Нищо не каза за очакваният разход, а и какво гориво предпочиташ, ако има значение.

Коментар

Предпочитам дизел до 12-13 град или бензин, защотот там разхода се решава г.д. лесно

Коментар

Е тия де, Теракан, Рекстън и Соренто. Има ги и с автоматично включване на предния мост, т.е. без режим на копчето само за задно(2H), но не са и толкова малко с парт-тайм.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                  Теракана е готин, но да забрави за разход под 10, което всъщност е добре да направи щом иска парт-тайм, което предполага нещо на рама с повече желязо, отделно, че парт-тайм и автомат почти няма за този бюджет.
                  Повечето автомати в тези години и пари са TOD, което може да се доработи и на парт-тайм, но постоянно ще му се върти и предният диф, въпреки че няма да е натоварен.
                  Не разбирам само защо трябва да забравя за нисък разход, ако искам да е парт- тайм

Коментар

Не разбирам само защо трябва да забравя за нисък разход, ако искам да е парт- тайм
                    Има предвид, че почти всичко с парт-тайм е и с рама, и бавни, и по-камионесто, но не се плаши толкова.
                    Там разход под 10, не да го забравиш въобще... падат и до 8 и надолу, но при определени условия. Градско качват и над 10, та можеш да си го сметнеш средно за твоите условия.
                    Но два тона возило с автоматична скорости, и по-височко, няма как да е много икономично.

Коментар

Това ми е ясно, но каквото такова откъм разход... Живея на място, където кола почти не може да излезе от подземните гаражи, зашото завоя е на 90 градуса и тия със задно се удрят в стената а предните не могат да сгънат там и е чудо! Плюс това на вилата е малко осоено качването зимата и въобще се налага да взема втора кола с 4х4

Ааа, правилно ли съм си направил извода или парт таймите реално харчат повече от фул тайм?

Коментар

Разхода много малко зависи от типа задвижване.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

правилно ли съм си направил извода или парт таймите реално харчат повече от фул тайм?
                          Теоретично е обратното. Но за равни други условия, а то почти никога няма такива.

Парт-тайм машините са обикновено по-големи, по-тежки и технологично по-стари - със съответното отражение върху разхода, което надделява над разликата парттайм/фултайм.

Коментар

Зима,семейство и парт-тайм в едно изречение не се връзват.
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

...
                              Ааа, правилно ли съм си направил извода или парт таймите реално харчат повече от фул тайм?
                              Не, просто след годината която те интересува не се сещам за малък джип парт-тайм. Повечето малки джипки след 2000 са фултайм и без бавни, а големите си харчат от 10 нагоре, та за това.

Коментар

Явно съм в грешка с желанита ми... значи трябва да отпадне парт тайма

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X