Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за 4 000 лв, мнения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за 4 000 лв, мнения?

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
    Идеята ми беше да я ползвам за ежедневна кола. Но при все че е достатъчно добър вариант за бюджетен СУВ, не става нито за лека кола, нито е достатъчно корава за джипка за забавления.
    А то всъщност има ли такава? Достатъчно корава за забавления, и да става за ежедневна кола. Маи в доста теми в форума се търси това, маи още не са го намерили [emoji1]

Коментар

Идеята ми беше друга. Ако си имаш лека кола, то по-добре е нещо по-джипесто от Кията.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз за ежедневна кола редувам УАЗ и Савием.

Стават и двете.

Коментар

Пътувай ежедневно по 140 км да идеш на работа и пак ще те питам, дали стават.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Пътувай ежедневно по 140 км да идеш на работа и пак ще те питам, дали стават.
            Ако стане така ще си спя в Савиема.

Аз защо си седя в България ако не мога да отида за половин час на работа?

Коментар

За ежедневка пунто 1.1 с големият,за разходки и газареене жип 5.9.Лошото е че като сляза от гранда и вляза в пунтото и като ме удари обратният пишкокомплекс край с навеждането. ;-)
              Няма страшно в умирачката...
              Страшното е да си жив!...

Коментар

Здравейте, мерси за отговорите. Това към, което съм се насочил е: Фероза (с газ няма да харчи много гориво, мисля, че за офроуд е ок джип), Терано 2.7 дизел (мисля, че то беше с верига, разхода мисля, че ще е около 10 л. нафта ама...., не знам като здравина как са и подръжка?), Паджеро или Галопер 2.5 дизел (пак около 10 нафта на 100 мисля?, какви проблеми имат и струва ли си Паджерото?), Фронтера (идея за двигател, проблеми и коя Фронтера е по-добра малко по-новите около 2000 г или и старите са ОК).
                Както написах, просто ще е ползвам за забавление и 2ро возило, основно лек офроуд (не съм карал преди, така че няма да се правя на майстор из черните пътища.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Ако стане така ще си спя в Савиема.

Аз защо си седя в България ако не мога да отида за половин час на работа?
                  То па в Шопия щото стигаш до работа за 30 минути
                  Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                  За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                    Категорично да.

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                      Ми то скоростта на придвижването в София е относително понятие и безкрайно много зависи от изходната и финалната точка на ежедневния маршрут, както и от времевия пояс. Няколко години ежедневно пътувах от Студентското до сервиза на Италианеца в Овча купел. Сутрин можех да стигна за 10 минути, но излизайки с половин час по-рано от нас. Обаче на прибиране всички тапи бяха мои ако не изберях маршрут по околовръстното, съответно 3 пъти по-дълъг .
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Защото масово в колите се возят по един човек.Всеки с кола на работа,при условие,че метрото на този етап може да ти покрие 60% от пътя?Затова е такава блъсканица...,след 20-30г и тия комплекси ще ги преодолеем.

Коментар

Царска работа е метрото ама на мене ми се налага да пътувам с кола до него.

Коментар

Първоначално публикуван от in5ercep5or Преглед на мнение
                            Здравейте, мерси за отговорите. Това към, което съм се насочил е: Фероза (с газ няма да харчи много гориво, мисля, че за офроуд е ок джип), Терано 2.7 дизел (мисля, че то беше с верига, разхода мисля, че ще е около 10 л. нафта ама...., не знам като здравина как са и подръжка?), Паджеро или Галопер 2.5 дизел (пак около 10 нафта на 100 мисля?, какви проблеми имат и струва ли си Паджерото?), Фронтера (идея за двигател, проблеми и коя Фронтера е по-добра малко по-новите около 2000 г или и старите са ОК).
                            Както написах, просто ще е ползвам за забавление и 2ро возило, основно лек офроуд (не съм карал преди, така че няма да се правя на майстор из черните пътища.
                            Първо, уговорката че всички страдат доста от ръждата. Второ - Тераното с 2,7 не е с верига, а със зъбни колела, т.е. още по-добре. Но разхода, особено извън пътя е по-висок от 10 на 100. Същото важи и за Паджеро и Галопер. При тях обаче мотора е с два ангренажни ремъка-трябва да се обслужат. Цилиндровата глава на този мотор(4D56) е алуминиева и понякога се пука и/или криви(главно при прегряване). Хубавото в модела е, че в Паджеро 2(т.е. след 1991г), има и раздатъчна кутия Супер Селект, в която има и диференциал - възможно е да се кара постоянно с включен преден мост, както и само на заден мост. Често имат и блокаж на задния диференциал(едно от предложенията във Форума е точно в такава комплектация).
                            Фронтерата е малко по-устойчива на ръждите. Но от дизеловите мотори за препоръчване е само 2,8ТД(който е на Исузу, както целия джип). Най-лошия избор за дизел е 2,5TDS - изключително проблемен мотор, слаган и в други джипки(Чероки 2,5 и пр). 2,3ТД си е немски мотор познат от Рекорд и Омега, няма обслужване на ангренаж, но е слаб и често има проблеми с паленето при ниски температури. 2,2DTI е вече при Фронтера B, той пак е с верига, но е с проблемна ГНП Bosch VP44(ремонтират я нещо все пак). Като разход, последния е много по-добре.
                            Бензинови мотори има при всички, там вече с газ и сметката е по-ниска, макар разхода да е висок. Това обаче, ако има къде да зареждаш там където ще се кара джипа. Освен това и данъка на бензиновите е по-висок, защото повечето са над 100к.с. Дизеловите до тази мощност от изброените са Терано с 2,7 но без интерколер(преди 1996г), Паджеро/Галопер с 2,5(на Паджеро има и 2,8 и той е с верига и 125к.с.), Фронтера с 2,3ТД.
                            Други дизели под 100к.с. на други джипки са в Киа Спортидж и Сузуки Гранд Витара(мотор на мазда 86к.с.). При витара има и с 1,9ТД от Пежо. И както споменах Чероки с 2,1ТД на Рено.
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Спамери!....Та... ако се търси джипка за забежки и забавления освен леката кола, то тя определено не е Спортидж.....
                              Ся , то много зависи от характера на забежките . Конкретно ако става въпрос за кърска ....ъъъ...експлоатация : определено по- подходящо от Фронтера А КБ нема. В друга тема съм описал защо
                              Съвсем отделно, че измежду изброените, това е една от най- малко ръждясващите джипки .
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

За 4000 лева трябва хубаво да се оглежда при избора , а такъв има достатъчен !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X