Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за 4 000 лв, мнения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за 4 000 лв, мнения?

Мога да го дам на всеки с книжка без да му обяснявам хитрини и особености.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Очевидно много ни се различават концепциите за става за каране
      Те това, го приложи към тълкуването на твоя Закон.
      Щото да се търкаля нещо колкото всеки Москвич, може и без такива капиталовложения.

А за Ясен - точно там, където бях механик-водач, съвсем заводски Уазки си се караха ежедневно с минимална поддръжка и много редки ремонти. Не си спомням да са ме оставяли на пътя, а минаваха между 100 и 200км ежедневно. В поддръжката и ремонтите също участвах основно аз лично, та имам наблюдения. И избора на части се ограничаваше до наличното в армейските складове.

И джип за 4000лв съм си купувал, и съм го търкалял без една стотинка да вложа в него - не че е правилно, но става. Вярно, рядко го карах поради липса на време, то и поради това не го обслужих. Но след като го продадох за същите пари, новия му собственик си го ползва сериозно вече 6-7 години без каквито и да е сериозни ремонти.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Абе една лебедка и едни гуми са 2к, едни удобни! се далки идват още 500 лв, шнорхел с монтажа според зависи пак е 500 лв
        Да продължа ли?
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Абе една лебедка и едни гуми са 2к, едни удобни! се далки идват още 500 лв, шнорхел с монтажа според зависи пак е 500 лв
          Да продължа ли?
          А тия неща какво общо имат с експлоатация като на Москвич?
          Сам казваш, че повечето народ правят всичко описано (и недоописаното) от теб, и ходят на места, където ги посреща старец с Москвич и ги пита к'во значат тия надписи "offroad" по джиповете.

Питащият ще ходи за риба и на пикник...или въобще до където стигне, все доволно. Затова казах, че има разлика от това да търкаляш някакъв джип, колкото да не си трошиш леката кола, и това да сЪ правиш на баш оффроадър.

Даже и аз се замислих дали да не си взема пак някакъв таралясник "последна грижа" и да си го държа на село за по черни пътища чат-пат. Без никаква поддръжка - е така, за опровержение на теорията колко е важна поддръжката.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Продължавай, ма не е по конкретния случай. Офроудър не съм. Но ловец и рибар съм. И то от бая време. За такъв тип ползване, на повечето възможни места, не на всички естествено, става почти всичко, що е по височко и е 4х4 + едни гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              А тия неща какво общо имат с експлоатация като на Москвич?
              Сам казваш, че повечето народ правят всичко описано (и недоописаното) от теб, и ходят на места, където ги посреща старец с Москвич и ги пита к'во значат тия надписи "offroad" по джиповете.
              Така е. За 85% от офроуда стига москвич.
              Но от друга страна автора пита за жип за 4к. Ако питаше за москвич ехеее. Та, просто да е подготвен.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Каквото излезе запазено го вземай, без значение марка и модел

Не се плаши от хората тук, дето ти казват че трябва да са "милионер", за да имаш жиБ Те са маниаци, тяхна цел не е просто да стигнат от точка А до точка Б, а да минат по възможно най-невъзможния маршрут
                На времето, като си търсех жипкЪ и бях обявил 6000 пари, всички тук ми викаха невъзможно. Дойдоха две предложения, едното за малко над 6000 но не ми хареса състоянието на машината, другото за 7500 някъде , идеална машина , но нямах толкова пари. В последствие , тази която не можех да си позволя , се продаде за 4000
                Аз продължих да си троша леката кола на предно и не закъсах никъде, е вярно потроших и окачването и картера има релефа на луната

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_DSC2790.jpg
Прегледи:3
Размер:246.9 КБ
ID:5735350

Така че имай търпение, гледай внимателно и си вземи нещо без ръжди и в добро техническо състояние
                Успех.
                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Когато някой запита за джипка за 4000 пари, повечето тръгват да му обясняват, че няма как да стане... Е, ами става! Всичко има на пазара. Аз нямам скрупули, ако нещо не ми е по джоба или не го купувам, или ако въпреки това мнооо ме сърби, търся евтин заместител. Ама нямало да изкара 10 години безпроблемна експлоатация - голям праз! Толкова мога да отделя, толкова влагам! Начесвам си крастата и после ако мога поддържам и карам, ако не - не карам...
                  Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Предложихте ли на човека варненската цироза за 4200 тука от форума?
                    Изглежда лачена и се вписва.
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Още един глас за Спортидж.
                      Намират се доста запазени, стига да не са преди 1998г. и да не са от Германия или Австрия.

Коментар

Шансът да купиш нещо неизгнило и в добро състояние за 4 к. е Спортидж 1-ва генерация. Има доста дертове, но части има и не са скъпи. А и моргите са пълни с такива. Търси внос от Италия, както каза Пенчо.
                        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                          Шансът да купиш нещо неизгнило и в добро състояние за 4 к. е Спортидж 1-ва генерация. Има доста дертове, но части има и не са скъпи. А и моргите са пълни с такива. Търси внос от Италия, както каза Пенчо.
                          А кръгче да прави ли преди да я плати?
                          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                            А кръгче да прави ли преди да я плати?
                            Не, щото или ще се подпали, или ще умре гнп-то или нещо трето

Коментар

Не, щото или ще се подпали, или ще умре гнп-то или нещо трето
                              ТЪртювай си ти, ама феникса възкръсна и си е на 100% готов.

Вече има и теглич, а тези дни, май ще го уредя и с каравана.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                ТЪртювай си ти
                                Начи, както съм казвал неведнъж, когато аз съм барал кия, ти си карал заз.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X