Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Надежден дизелов двигател за джип 2002-2005г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Надежден дизелов двигател за джип 2002-2005г.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Явно не си. Особено през зимата....
    Не съм , ама съм . Минавам го целогодишно през последните 15-20 години ,ежеседмично .

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    ... Ако и ти го препоръчваш за ЗИМНА алтернатива на сегашния й машрут?!...
    Епа толкова познаваш и сегашния и маршрут

.. а това което бих и препоръчал конкретно е както казах по- горе : на по кафе . И не касае нито тебе , нито колегите , които препоръчват разни возила по инерция от други теми , без да са пътували всеки ден София- Панагюрище и обратно , плюс 12 часов работен ден при това .

Без да се засягаш де . Нищо лично
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от nikoleta70 Преглед на мнение
      Здравейте момчета ,Моля да препоръчате на една дама на средна възрастнякакъв непретенциозен лесен за поддръжка,тука четох дуракоустойчив дизелов двигател на джип в диапазано 2002-2005г.Четох ,четох но все нещо не успявам да разбера и все кусури имат,какво да правя.
      Описвам за какво е:Работя като старша сестра и наскоро започнах работа в новооткрита болница в Панагюрище,естествено заради заплатата,окол 2к.Сама съм с едно дете.Налага ми се всеки ден да пътувам от София до Панагюрище,като минавам през Нови хан,Вакарел,Поибрене,Оборище и към Панагюрище.Път през планината осеян с много завой,наклони и големи дупки,паднали клони и всякакви екстри.Няколко дни мъгла вече,мокро,слана и ще става по зле.До днес си карах Ланд ровър фрилендър 2003 2.0 дизел,но преди някалко дни разбрах,че фрито е без кардан за задното.Махнат ли е или е така,но не е 4х4 за какъвто ми го предложиха.Разочарована съм от тази кола ,защото непосредствено след покупката,купувах двигател втора употреба и вече ми легна на 7к.лева.Заради пътя по който минавам искам да мога да виждам от високо и от далече,за това реших да сменя фрито с нещо по едро,пък съм и кинта и 20.Оправям се сама и невероянто но факт успях да го продам в Панагюрище и сега имам заделени 12-15000лв.Искам надеждна джипка,висока да виждам от далече,надежден и не чак толкова проблемен дизел,лесен за поддръжка и не чак толкова скъп,да вози що годе прилично,да не ми оснават бъбреците по пътя,да има приличен разход на нафта.НЯМА ДА СЕ КАРА ОФРОУД само по асфалт и тук таме селски черен път има ги такива в 20 век в Панагюрище.Здраво и неръждясващо купе за годините си,хайде не чак толкова раждясващо.Ще стои на вън само от време на време в гараж.Искам нещо като Ланд ровър дискавъри,но ме наплашиха,че били с два двигателя на ровър и БМВ и много се трошили.Туйота Ланд Круизер пък страдала от дюзи.От тука като четох за Мицубиши 3,2 да забравя.Какво да си взема.Не искам кросоувъри,разни рафки 4-ки и кашкай.Ако тпопнат в някой дупка по този път са до там,пък коли рядко срещам по пътя.Това ще е моята крепост.Нисана пък бил скъп за поддръжка и ръждясвал.Дали да не търся нещо на бензин с газова уредба,но пък такива големи няма.Соделете опит моля.Ако го купя за около 15000 и дам още 3000 да го дооправя ще имам ли каквото искам.Имам ли шанс.Вече съвсем се обърках.Искам го голям ,че може от време на врема на дежурство да се наложи и да подремна в него,в краен случай разбира се.Стана малко дълго,но исках да съм изчерпателна съгласно вашите стандарти във форума.Поздрави.
      Звучи ми като Николай.

По така написаното заглавие има един отговор - 2.8 VM, CRD.

До момента отзивите са добри.

Посочвам го защото не е уточнено да бъде „икономичен".
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Сега предлагам да изчакаме Николета за отговор, за да може да продължим с препоръките...
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
          За съседката си признавам , че съм невежа и не знам колко гОри влака.
          А ти предсавяш ли си ако темата започваше..
          Аз съм малко сладко русо миньонче. Имам толкова пари , работя за толкова. Искам да покарам джипки , че не знам какво искам....
          Май имаше нещо подобно за една разходка към Мургаш , но нещо отзивите ги отнема.
          Ех , мечти...
          Влака гОри 14.30 в първа класа. Проверено от мен на 27.01.2014.
          Повече от 25г. не се бях качвал на влак, и ми хареса, за разлика от автОбуса (на който се качих за пръв и, надявам се, последен път) към София три дни преди това, че ми замина съединител у Филибето.

А ако темата започваше така, ептен никой нямаше да клъвне, а Ясен гътнА "самосъзнанието" и сега треа друг отдушник да се олабва напрежението от натовареното ежедневие в комбинация с корава домашнярка.

А за разходките по Мургаш, Пенчо да разкаже.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
            Сега предлагам да изчакаме Николета за отговор, за да може да продължим с препоръките...
            Чакай ...

Коментар

В темата , няколко мои познзти направиха лек уклон към спам И ми хрумна мисълта , че си имаме формула за оправдаване на разходи.Усвояване на средства.Някои му казват пране на пари...
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци
                ...
                6. Мило същество, никога, по никакъв повод, и пушка в гърба да ти опрат, недей да пишеш ТУК!
                Ся, че "Николета" наистина не звучи в написаното като жена, ама знам ли, "обершвестерите" (имам такава кумица) са особена порода, това не ти дава основание да я обиждаш. Ти пишеш достатъчно неграмотно в този форум и това не е защото си забравил български, просто изначално явно си дотолкова образован.
                По-горе се намекна, че явно става дума за тази болница. А заплата 2000 лв. не е много за квалифициран медицински кадър в Клета Майка България. Лекари си докарват по 10 000 лв. на месец и пак емигрират в чужбина.
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Така като чета не съм убеден че до Панагюрище ти трябва истински голям джип. Аз бих си взел лека кола с предно или 4 х 4, подготвена за зимата. Например някое Легаси, Аутбек, Акорд, Авенсис и т.н. Другия вариант е някой SUV на няколко години от вносителя на лизинг. Пътя не е толкова зле, ако има голям сняг имаш алтернативен маршрут. Ако си редовна смяна, това са ти 180 х 5 х 4 = 3 600 км месечно. Та в този ред на мисли ти трябва нещо с остатъчен ресурс за да не си в бокса. Имай предвид че по тази сметка ако гори 6/100 ти трябват 216 литра гориво по 2 лв, 432 лв месечно. Това е без останалите разходи, които ще ги има при този пробег. За нещо на газ си според мен, аз в този случай дизел не бих купил, камо ли голям джиБ.

Коментар

Е ся гледам "по телевизора" правят реклама на новото "Панагюрско съкровище", което било най-модерното на Балканите, та темата да не се окаже част от тая работа. (точката е нарочна)

Помагайте на Николета, аз отивам да се наливам с кафе.

... а можеше да каже, че е пенсионирана мед. сестра и джипа И трябва да ходи на пазар.

Коментар

По темата - гласувам за нещо като СантаФе или CR-V. Малко по-джипесто, що-годе ново и на прилична цена - Hyundai Terracan. За тия пари може да се купи PathFinder и (на ръба, 18000) къса Toyota Land Cruiser 120.

Относно нисаните - някой те е заблудил че са скъпи за поддръжка, еле пък сравнени с тойотите. 90/95 не съм виждал читава в автокъща сигурно от 5 години насам, а и ако не е D-4D не се надявай на разход под 10, обаче.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        ...Е ся гледам "по телевизора" правят реклама на новото "Панагюрско съкровище", което било най-модерното на Балканите, та темата да не се окаже част от тая работа. ....
                        Абе че Фанеме конспирацията ние с тебе ! Ей го , сценария се намества :

1.Пуска се тема " Какъв джип ...."
                        2.Тръгва реклама за "новото панагюрско съкровище" ( каквото и да означава това - не знам по кой теУевизор гледаш ) .
                        3. Възниква резонния въпрос : "Добре де аджеба , кат се наложи туй съкровище да се мести - у каква кола ше го возим ?!"
                        4. Веднага следва отговора на т.3 : "Че как в каква ?! В джип , разбира се ! И не какъв да е , а такъв дето мое `а движи зимно време от Сф до П-ще през Вакарел и Белица , в студ и мраз ,в лед , в кал , мъгла ,дъжд , да е икономичен, да не се троши , да не гние и да е бърз като пернишки Гоуф по магистрала "

5. "КОЙ е ТОЙ ?", ще попитате вие ."Нима съществува ТАКЪВ джип , обединяващ сичко това ?! "

6. "Че как КОЙ?!" , ще отговорят ТЕ . "Това е новата "ДАЧИЯ ДЪСТЕР" !

)))))) дръстер , дръстер ,дръстер....... ))))) , отговаря ехото .
                        Последно редактирано от Vlado_Ts; 05-11-16, 12:44.
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Subaru Legacy 2.5
                          Suzuki GS500 E

Коментар

Първоначално публикуван от MartiX5 Преглед на мнение
                            Я ! Дама с кученце ! "Николета" ?

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              Я ! Дама с кученце ! "Николета" ?
                              Аха , на двайстата секунда , ако не беше овца ( с кученсе , може , също)
                              Така щеше да ги думне овенят ...
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Параноици

Ники, ти да не им се впечатляваш.

Имаш добър търговски усет, опитай да продадеш още няколко Freelander-а в Панагюрище. Тук надали ще се получи...
                                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                                LZ1EMS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X