Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Първоначално публикуван от mmihaylov Преглед на мнение
    ТDI 190 к.с. - DSG 7 скорости, 4х4
    Ей това си вземи. В момента в къщи се кара един Пасат 4х4 и един Тигуан 4х4 и двата дизели, и двата DSG, единия с 6 другия с 7 скорости. Фолксваген имаха проблеми в тези кутии в самото начало на производството, но отдавна го отстраниха този проблем.
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от mmihaylov Преглед на мнение
      Сега имам нормална кола - хонда акорд. Качвал съм се и в планина с нея и не съм затъвал с предните гуми. Както ви казах нямам намерение да ходя на екстремни приключениа, тъй като и колата не е предвидена за това. Затова и съм се насочил към предното предаване. Но все пак чуждите мнения също са важни

Относно двигателите също имам колебания. Обаче от дизеловите има
      TDI 150 к.с. - ръчни скорости, 4х4
      ТDI 190 к.с. - DSG 7 скорости, 4х4

Там няма вариант само с предно, или пък 150 к.с. с автомачични скорости. Повечето хора ми прпоръчват бензина защото
      - по евтина поддръжка
      - дизела е с кофти качество у нас.

Та така... дилема
      Ако си се навил на 2х4 няма лошо, но при всички положения 4х4 е по-добрия вариант. Като видиш това което се предлага, можеш да предположиш, че и това се търси в масовия случай.

Експлоатираме Шкода Йети 2.0tdi 4х4 150кс с ръчни скорости, смятай че тоя Сеат е ъпгерйт на това йети. Отзивите - отлични!

В общи линии основния ми съвет е да не е TSI, защото мотора е слаб като надеждност. Това има значение, както от гледна точка на експлоатация, така и при продажба/изкупуване и т.н.

Коментар

Някакъв вариант за такива чуденки са и автомобилите с Extended Grip,Grip kontrol и подобни.

Коментар

Сув 4х2 е непродаваем на пазара за втора употреба!!!
          M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
            SUV без 4х4...баси простотията.

Коментар

Защо SUV без 4х4 е простотия?
              Toyota Land Cruiser BJ70 1985
              Lexus LS430

Коментар

Re: От: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
                Защо SUV без 4х4 е простотия?
                По тежък е от кола, по висок и зимата на неизчистено ще е ужас. Еле ако има и малко баирче. За себе си знам, автомобил без 4х4 вече няма да си купя никога.

Коментар

Така като чета, май наистина е по - добре да е 4х4. Мисля, че ме убедихте! Освен това повечето екстри, които исках да поръчам, ги има стандартно вече, тъй като 4х4 ще е с най-високото ниво на оборудване.

Можете ли ми кажете защо не препоръчвате бензиновия двигател 1.4 TSI? Дизела 2.0, 190 к.с. ми е прекално много. Реално нямам нужда от толкова мощен. Гледах доста клипчета в youtube, свързани с review на Seat Ateca, и почти винаги препоръчват бензиновия двигател. На едното споменаха, че има смисъл от дизела ако караш повече от 20 000 км на година. Аз не правя толкова много.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
                    Тц, нема такова нещо... Точно толкова продаваем и търсен, колкото и като нов. Има маса хора, които искат колата им само да прилича на джип, но да е 4х2. Половин Хамерика кара пикЪпи по три тона със задно предаване само. Не случайно всички съвременни производители предлагат 4х4 за СУВ-овете си като опция...не съм чул да е банкрутирал някой.
                    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Дани, въпроса ми беше по-скоро добронамерено провокативен към категоричното "SUV без 4х4 е простотия". Може би за София/България подобен стейтмънт е вернен, но моята цел беше да провокира мислене "аут оф дъ бокс"-все пак света е по-широк.
                      Има доста места по света където сняг не пада, или пътищата са изчистени и т.н. Не винаги е оправдано да похарчиш допълнително 4-5000 долата за нещо което не ти е нужно.
                      За какво ти е СУВ 4х4 ако жената го ползва само за пазар? Или ако никой не го кара зимата(тук някой хора си "зазимяват" колата в гаража и изкарват "зимната" трошка за която не им е жал).

По-скоро 4х2 или 4х4 като задвижване на СУВ(кола, ван, трък.....) си зависи от нуждите.
                      Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                      Lexus LS430

Коментар

Ако не му трябва спокойно може да си спести сумата или да я похарчи за екстри, гуми и друго. Малко SUV излизат извън пътя, има такива които не са виждали черен път. Предимството е лесно качване/слизане и високата позиция, за много хора е достатъчно. Знам че е офроуд форум, но тук не става въпрос за такива нужди.

Коментар

Re: От: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
                          Дани, въпроса ми беше по-скоро добронамерено провокативен към категоричното "SUV без 4х4 е простотия". Може би за София/България подобен стейтмънт е вернен, но моята цел беше да провокира мислене "аут оф дъ бокс"-все пак света е по-широк.
                          Има доста места по света където сняг не пада, или пътищата са изчистени и т.н. Не винаги е оправдано да похарчиш допълнително 4-5000 долата за нещо което не ти е нужно.
                          За какво ти е СУВ 4х4 ако жената го ползва само за пазар? Или ако никой не го кара зимата(тук някой хора си "зазимяват" колата в гаража и изкарват "зимната" трошка за която не им е жал).

По-скоро 4х2 или 4х4 като задвижване на СУВ(кола, ван, трък.....) си зависи от нуждите.
                          Абсолютно съм съгласен с теб. Разбира се че и за тези машинки има клиенти. Просто за нашата държавица си трябва, колкото и да не вали сняг като преди. Спомням си миналата зима какъв фън стана като наваля повечко сняг. Прибирах се 3 часа до вкъщи от работа със субарото. Навсякъде имаше закъсали коли. Добре, че суби е звяр и ме прибра през неизчистения панорамен път на Бояна. Всички други достъпи за Симеоново бяха блокирани още от околомръсното. Не си натрапвам мнението, мисля, че 4х4 си е нужно за онроуд в Бг. Нищо, че няма да излиза извън пътя. Мойто сувче и то е паркетник, но задължително 4х4, даже малко ме притеснява че е умно.

За протокола. Прибирал съм се и с колица 4х2 даже повече такива съм карал, но откакто карам 4х4 вече не чистя по 100 метра сняг за закуска и не се чудя днес дали ще се прибера.
                          Последно редактирано от Daniel; 08-10-16, 23:09.

Коментар

SUV без 4х4 не е простотия.Печелиш всички недостатъци на високия център на тежестта, влошената аеродинамика ,високия разход на гориво ,високото тегло...Нещо като секс с травестит,ама всеки си знае.Сега отивам на риба,ще си бодна бавните,ще си вдигна купето и ще отида без притеснение на място,недостъпно за почти всички останали
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Вместо СУВ 4х2 не е ли по-добре ВАН ? По практичен е !

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                                ... Малко SUV излизат извън пътя, има такива които не са виждали черен път. Предимството е лесно качване/слизане и високата позиция, за много хора е достатъчно. ...
                                Те и не са правени за черни пътища. Особено в българския им вариант ...
                                А за по-лесното качване и по-високата позиция се присъединявам към следващото мнение

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                                Вместо СУВ 4х2 не е ли по-добре ВАН ? По практичен е !
                                Само дето СУВ често пъти се взимат не само (или не толкова) от практични съображения, колкото с цел да се демонстрира нещо. Пък ван-овете са същото като семейното комби ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X