Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на джип - моля за помощ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на джип - моля за помощ!!!

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
    Всеки път едно и също в почти всяка тема.Човека пита за мнения от притежатели на описаните модели а съветниците са повече от тях.В последствие излизаме виновни че си хвалим возилата.
    Точно ! Даже се учудих що се бави още Пенчо с Кия-та .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Точно ! Даже се учудих що се бави още Пенчо с Кия-та .
      Щото гледам да се не бутам мажду атовете като се ритат. Ние с работните магарета гледаме сеир.

Коментар

Ако не друго,човек поне може да си оправи настроението тук...
        Grand Cherokee WJ
        Dodge Caliber
        E 430 4-matic-T(S210)
        GLK

Коментар

Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
          "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
          "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от tsb_bg Преглед на мнение
            Аз пък карам и поддържам собствена Х5-ца и имам досто по-различно впечатление.
            Американския автоматик е проблемен само при 3.0d заради по-големия въртящ момент - писах подробно с цифри в друга тема.
            Не разбрах кое в окачването е слабо или поне по-слабо от други подобни.
            Вози доста добре за SUV/SAV (дане говорим за вариантите с пневматичното окачване) и на сняг и кал се държи подобаващо за целите за които е проектирано (SUV/SAV).
            В интерес на истината мое лично впечатление е, че Mercedes по принцип са с по-добра возия от BMW, но отстъпва значително на динамиката и поведението на пътя.
            За раздатките лично за мен механичната е за предпочитане точно защото не се чупи.
            Не знам колко по-високо е каското от това на ML-a например, но до сега не съм чувал застраховка да покрие 100% щета или липса.
            Тук възниква въпросът защо ли този проблемен модел Х5 се води рисков???

Както и да е, аз умишлено не пиша в общите теми за BMW и ако въобще пиша се старая да отговарям на конкретни въпроси с конкретни данни.

Приемете го като изключение , а не като препоръка на конкретната марка и модел.
            Наистина по-големият въртящ момент създава повече проблеми при автоматиците. По окачването носачи, особено отпред, а пък е и с нископрофилни и породните ни пътища.... По моите разбирания Х5 си вози твърдо, но все пак е доста по-добре от Х3.
            Механичната раздатка може да е по-здрава от x-drive, но не ми харесва, че е леко неадекватна, забуксуват задните колела - предните кога се мръднат, кога не.. Докато при по-новите това нещо го няма и може да прехвърли до 100% на предната ос.
            Ако приемем, че ML и X5 ще са застраховани на една и съща стойност, то Х5-цата няма да може да си ползва полагащите и се отстъпки или процента ще е ограничен. А компаниите, които застраховат Х5/X6 не са много и от там идват по-високите цени. Каското преспокойно си покрива щетите, даже в някой случаи по експертна оценка обезщетението излиза повече в сравнение с цените от проформа фактура(+касова бележка) от сервиз.

Коментар

Х5 е изцяло шосеен автомобил, просто нито бранд, нито визия, нито джанти и гуми предразполагат нещо по - различно, с 3-литровия редови 6-цилиндров и ръчна скоростна кутия има добра динамика, но аз бих предпочел 4.4, просто там вече нещата стоят по друг начин като вървеж, разход, поддръжка. Но откровено казано читав екземпляр след 2004г под 12000 лв ще е рядкост. Относно МЛ, имам преки наблюдения върху експлоатацията в продължение на 4 години на МЛ 320 2000 г. Автомобилът е доста добре сложен на пътя, с прилична динамика като за над 2 тона и разход на газ около 14 смесен цикъл. Е, имаше различни болежки през годините и 100-те хиляди км, които са му навъртяни при нас, но като цяло е един добър автомобил като цена/качество. След 2003-4 мисля, че вече има 350, който замества 320, а МЛ 500 е според мен най - добрият избор. Относно Диското, сякаш е просто друг клас автомобил, на пътя е много по - зле от германците, но извън него няма място за сравнение! Остава да пообикаляш, поогледаш и премислиш кое най - ти харесва и най се вмества в представите ти за практичност, цена, качество и не на последни място удоволствие!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X