Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на джип - моля за помощ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на джип - моля за помощ!!!

Първоначално публикуван от ИвоПетров Преглед на мнение
    Тия БМВ-та никой ли не ги обича....една добра дума не чух за тях...
    Много се крадат, огледалата са ти консуматив и не се покриват от каското, постоянно нещо се троши по окачването особено ако караш с нескопрофилни гуми, двойното му предаване е малко кофти на първите преди фейслифта, който е 2004г., автоматика е малко калпав и затова търсиш с ръчни скорости. Иначе си е много комфортен и стилен автомобил, а и щом няма да се кара извън пътя бих избрал него.

Коментар

Тия БМВ-та никой ли не ги обича....една добра дума не чух за тях...
      В тоя форум страдат от дефицит на внимание и любов.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Luftwaffe93 Преглед на мнение
        Много се крадат, огледалата са ти консуматив и не се покриват от каското
        Да верно е, но кое не се краде и кое откраднато (липсващо) се покрива от каското?

Постоянно нещо се троши по окачването особено ако караш с нескопрофилни гуми
        Кое точно от окачването се троши "постоянно" и защо трябва да се кара с гуми извън предписаните от производителя?
        Това все пак е SUV/SAV а не лимузина или бегачка въпреки, че двигателите, трансмисията и окачването го доближават и до тези сегменти.

Двойното му предаване е малко кофти на първите преди фейслифта, който е 2004г
        Кое точно "двойно" е кфти? Или коя по-точно раздатка механичната (в която има всичко една верига която при изсевателства може да се разтегне) за която се предлага цял ремонтен комплект или x-Drive където има има един серво мотор (верно скъп) и едно зъбно колело (пластмасово което ако се износи просто се зацепва на здрав сектор и кара още толкова - не прави пълен оборот).

Автоматика е малко калпав и затова търсиш с ръчни скорости.
        Кой автоматик американския или немския и в комплект с кой агрегат (бензин, дизел, L6, V8 и т.н.)?

Верно е, че в този форум Х5 "страдат от дефицит на внимание и любов", но е факт, че въобще не се познават и за тях се пише на изуст и по принцип.

Коментар

Карал съм много Х5-ци покрай работата и всичко си споделям покрай лични впечатления и разговори със събственици. Американският автоматик - 5 степенния преди фейса прави много проблеми, немският е в пъти по-добър. Дори да си го караш с предписаните от производителя размери окачването си е слабо и пак се троши, като най-много държи със 17" или 18", а с тези "спортни пакети" с 20" е просто ужас единственият плюс е, че в завои стои като залепена, но вози твърдо, на сняг и разкаляно е под всякаква критика. За раздатките - X-drive е в пъти по-добра от старата механична раздатка с верига. Цената на каското при БМВ, а по-специално за Х5 и Х6 е по-висока, не се провят отстъпки - водят доста рискови автомобили, а дори повечето застрахователи отказват застраховането им.

Коментар

Аз пък карам и поддържам собствена Х5-ца и имам досто по-различно впечатление.
            Американския автоматик е проблемен само при 3.0d заради по-големия въртящ момент - писах подробно с цифри в друга тема.
            Не разбрах кое в окачването е слабо или поне по-слабо от други подобни.
            Вози доста добре за SUV/SAV (дане говорим за вариантите с пневматичното окачване) и на сняг и кал се държи подобаващо за целите за които е проектирано (SUV/SAV).
            В интерес на истината мое лично впечатление е, че Mercedes по принцип са с по-добра возия от BMW, но отстъпва значително на динамиката и поведението на пътя.
            За раздатките лично за мен механичната е за предпочитане точно защото не се чупи.
            Не знам колко по-високо е каското от това на ML-a например, но до сега не съм чувал застраховка да покрие 100% щета или липса.
            Тук възниква въпросът защо ли този проблемен модел Х5 се води рисков???

Както и да е, аз умишлено не пиша в общите теми за BMW и ако въобще пиша се старая да отговарям на конкретни въпроси с конкретни данни.

Приемете го като изключение , а не като препоръка на конкретната марка и модел.

Коментар

Благодаря Ви много колеги.
              Мисля че ще се насоча към Диско или МЛ......само бих помолил за малко повече инфо за двигателите на МЛ-а...Дизел/Бензин,кой ще ми препоръчате...,като ако е бензинка ще слагам газ.

Коментар

От 3 години карам Мл 270 цди 2005 спецял едишън.90 000 км.от както е при мен.Като проблеми нищо изразено до сега от това което пишат по форумите.Като подръжка всичко винаги на ниво,на всеки 10 000 задължително сменям масло и всички филтри само горивен и купе два пъти в година.И разни дребни ремонти до сега които финансово се преглъщат спокойно.Разход на гориво 9-9.5 магистрално каране с 140 км.в час.Градско 12-13.Като проходимост извън пътя е изненадващо добра а за зимни обстоятелства смея да твърдя че е отлична.Лично мое мнение че е добър сув.
                Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Благодаря Ви много колеги.
                  Мисля че ще се насоча към Диско или МЛ......само бих помолил за малко повече инфо за двигателите на МЛ-а...Дизел/Бензин,кой ще ми препоръчате...,като ако е бензинка ще слагам газ.
                  От дилемата ти която остана, и според
                  нуждите от първият ти пост, мисля че правилният избор е МЛ270,
                  и ако ще е Мерцедес, трябва задължително да е автомат.
                  МЛ-а на бавни блокира междуосевия диференциал, за разлика от Диско 2, което няма такъв блокаж.

Успех, Колега !

Коментар

.Като проходимост извън пътя е изненадващо добра а за зимни обстоятелства смея да твърдя че е отлична.Лично мое мнение че е добър сув.[/QUOTE]

И аз от 5-6 месеца сам с мл и съм очарован как се държи на сняг.За бензин или дизел не знам аз съм фен на бензина.
                    SUZUKI VITARA V6
                    HONDA CBR 919RR
                    MERCEDES ML
                    MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Ако дилемата е между ML и LR Discovey II бих препоръчал категорично Диското. Изключително универса
                      лен и корав автомобил. Трета година имам такъв и го твърдя от личен опит и наблюдения.

Коментар

Винаги ми е било интересно, как в подобни теми пишат само доволни, на 100%, притежатели,
                        и как се споделят само огромните плюсове на управляваната от тях техника.

Сега остана само някой да му препоръча да си купи Нисан, "щото са му най-здрави мостовете",
                        и Гагич да направи презентация на най-добрия джип.

"Мойто гардже е най-хубаво" винаги ми е звучало тъпо !

Толкова ли е трудно човек да е обективен ?!

Коментар

Колега, всяко мнение, абсолютно всяко е субективно. Обективен е само оня горе. Обсъждаха се ML и LR Discovery и затова изкавам и своето мнение. Нещо против изказване на мнение ли имаш? А мисля, че мястото, в което пишем в момента е ФОРУМ, което какво означава?

Коментар

При така посочените обстоятелства,че няма да излиза много извън пътя-по-добре МЛ.Диското си е огромен тежък и тромав камион с цели мостове и съответното тромаво управление на шосе,въпрекки активното си окачване(АСЕ).Основните възли и агрегати са убийствено здрави и държат на зверска експлоатация и стандартната му поддръжка и много евтина.Обаче си има много малки магарийки,за които трябва много търпение,четене и любов към марката за да не те отчаят.Предполагам,че МЛ няма как да страда от такива дреболии,като диското-електроника,датчици,маркучи....Вижте подписа ми.Имам 2 ЛР в перфектно състояние,но ми отне по година работа по всеки и огромно търпение и четене,за да ги докарам до това състояние.
                            2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                              Винаги ми е било интересно, как в подобни теми пишат само доволни, на 100%, притежатели,
                              и как се споделят само огромните плюсове на управляваната от тях техника.
                              ....
                              "Мойто гардже е най-хубаво" винаги ми е звучало тъпо !
                              ....
                              Толкова ли е трудно човек да е обективен ?!

Джипа няма да се кара мн offrd повече ще е на пътя.

Сумата с която разполагам е около 12000 лв.

Искам да имам голям багажник,да товаря детски колички,камиончета,играчки,принадлежности за палатки и т.н.т.
                              Ами човека иска голям багажник а на Диското е х 2.
                              Ако ще слага газово в МЛ няма да остане много място (600 литра са си среден клас комби от рода на вектра).

В самото начало се бе ориентирал към 2 автомобила - от конкретните модификации ако се спре на дизел МЛ 270 ще е на повече километри (по СУВ концепция).
                              270 мотора крие в себе си по скъпи ремонти от ТД5 защото все пак е МБ а там частите са цифра.

Ако се спре на бензин там със сигурност сглобката ще е американска и има мнооого изписано за качествата на американската сглобка.

Ако дилемата беше за МЛ марк 2 тогава щях да съм 100% за него - това е безпроблемен автомобил с читави мотори и доказано добра сглобка..

Иначе според експлоатацията не виждам смисъл (предполагам защото не бе изяснено) дори от СУВ а по скоро от ван 4х4.

В заключение между конкретните 2 модела МЛ или Диско 2 аз бих избрал ........ :
                              1. Ако държа на евтини части и някакви излизания извън пътя Диско 2
                              2. Ако държа да имам скучна и безпроблемна кола (от рода на онези стотици дребни малки досадни проблеми и проблемчета които не те оставят на пътя но ги има) и не ме интересува излизанията извън пътя Хонда ЦРВ бензин на бензин
                              3. Ако държа на имиджа за пред кафето и на магистралата БМВ Х5 (между другото приятел с х3 ми каза че багажника на х3 е по голям от на х5

Ами това е успех.
                              Последно редактирано от rosen_offroad; 20-02-16, 03:55.
                              Land Rover Discovery II, V8 4.0
                              VW Golf VI variant
                              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Към питащия:
                                Аз вече си дадох мнението в предишен пост.Но тук ще получиш много и противоречиви мнения.
                                Затова отиваш избираш по един читав екземпяр на марките ,на които си се спрял,отваряш багажника,гледаш,после караш по пътя и малко извън пътя и решаваш.
                                Нещата ще дойдат от само себе си.И пиши все пак на какво ще се радваш.
                                По отношение на ML-дизел или бензин,сам ще си отговориш на въпроса като покараш.И едните и другите двигатели имат предимства и недостатъци.Важното е да намериш твоята кола.
                                Grand Cherokee WJ
                                Dodge Caliber
                                E 430 4-matic-T(S210)
                                GLK

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X