Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на джип - моля за помощ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на джип - моля за помощ!!!

Здравей те колеги,предстои ми покупка на джип,но нямам идея какъв да бъде той.Доста се поразрових из форума и каточе ли хората мн хвалят Дискавъри 2.Джипа няма да се кара мн offrd повече ще е на пътя.Сумата с която разполагам е около 12000 лв.В началото,а и сега разбира се,мн се чудех м/у БМВ Х5 и Мерцедес МЛ(2003-2004г),но все си мисля че после подръжката ще е мн солена.На Дискавъри-то мисля че ще е по евтина,а и мн ми харесва кубовидната му форма.Като вариант стои и Нисан Патфайндер(2007г),който от вътре изглежда мн конфортен и луксозен,както и Сузуки Гранд Витара(2006г),но при нея багажника е прекалено малък.Искам да имам голям багажник,да товаря детски колички,камиончета,играчки,принадлежности за палатки и т.н.т.
    Моля колеги давайте идей и предложения за джип и двигател,даже ако някой има джип за продан от изброените марки да пише..,аз съм от Пловдив.
    Благодаря ви предварително

От: Покупка на джип - моля за помощ!!!

Субару Форестър е твоята кола, аз лично карах 10 г Субару Легаси и не ми е дало грам проблем, само поизби ръжда. Консумативите са скъпи,но такава здрава кола друга ,няма.
    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Между другото и за Форестер се чудя,но и аз съм чувал това,че частите са доста скъпи....а и да ви кажа мааалко по-грозничко ми стои сравнение с изброените джипове,но иначе идеята никак не е лоша.....ей сега ще ги погледна как вървят.

Коментар

Дискавъри 2, Тд5 е с алуминиево купе, тежи 2.5 тона, с бързи/бавни скорости и ТС, достатъчно проходима по твърди планински пътища. За 10000 лв. може да се намери 2003-04 и да останат 2к за малки ремонти и нови гуми. На магистрала приятно може да се кара до 140 км/ч. Другите две - БМВ Х5 и Мерцедес МЛ(2003-2004г) са шосейни коли. МЛ 270 има бавни, но не знам колко подобряват ползването извън шосето.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от ИвоПетров Преглед на мнение
          Здравей те колеги,предстои ми покупка на джип,но нямам идея какъв да бъде той.

... Искам да имам голям багажник ...
          Възможно по-нов на години за бюджета ти, като предвидиш 1000лв. за обслужване, ако не трябва да сменяш и гуми.
          Качваш се, караш, преценяваш как се чувстваш вътре, и дали те устройва размера на багажника, и си ти.

P.S. Мой приятел, преди няколко години, си взе МЛ само защото в багажника му влизаше детска количка и оставаше някакво място, а беше разгледал почти всичко в класа със жена си !
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Дискавъри 2, Тд5 е с алуминиево купе, тежи 2.5 тона, с бързи/бавни скорости и ТС, достатъчно проходима по твърди планински пътища. За 10000 лв. може да се намери 2003-04 и да останат 2к за малки ремонти и нови гуми. На магистрала приятно може да се кара до 140 км/ч. Другите две - БМВ Х5 и Мерцедес МЛ(2003-2004г) са шосейни коли. МЛ 270 има бавни, но не знам колко подобряват ползването извън шосето.
            Колега, чети.

Първоначално публикуван от ИвоПетров Преглед на мнение
            ...Джипа няма да се кара мн offrd повече ще е на пътя.Сумата с която разполагам е около 12000 лв. ...Искам да имам голям багажник,да товаря детски колички,камиончета,играчки,принадлежности за палатки и т.н.т.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

За голям багажник не си посочил правилните автомобили! Гледай нещо от Шевролет Тахо нагоре!
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Ами в момента карам Пасат 4 комби..,багажника никак не е малък,лошото е че е с газ..,но въпреки това детската количка влиза с лекота и даже има място и за още неща......или подобен багажник или по-голям.

Коментар

От изброените най ще свърши работа ML.
                  Добър за леки планински пътища,голям багажник/лично съм го товарил с количка и багаж/,комфортен и удобен за преходи.
                  Grand Cherokee WJ
                  Dodge Caliber
                  E 430 4-matic-T(S210)
                  GLK

Коментар

Ами май и аз на там съм се насочил...или МЛ или Дискавъри....за дискавърито-доколкото разбрах най-хубавият двигател е 2.5Д....а за МЛ-а някой може ли да помогне за мотор...,мисля че 3.2 е доста добър но те са май от 2005г и са доста скъпи(около 17-18К)....може и бензин с газ...

Коментар

Тия БМВ-та никой ли не ги обича....една добра дума не чух за тях...

Коментар

Относно багажника Диско 2 с 5 места има обем 1290/1970 литра съответно без и със сгънати задни седалки и е по дълго с 20 см от МЛ 270 който има багажник 633/2020
                        Е повечето от обема в плюс го докарва от височината ама е от полза за колички, велосипеди и др. Подобни.

По въпроса дали става за твоята употреба само ти можеш да си отговориш за щото диското е по камион с по голям просвет а другото си е баш СУВ

Аз бих те посъветвал да си вземеш Диско но моята употреба е друга:
                        Днес бях на Роженския Манастир и както си хапвахме решихме че ни се ходи до село Пирин по 30 км да го наречем горски път дето при сухо се минава и с жигулка(прежалена и със засилки) ама днеска беше калничко но диското дори и не си помисли да ни предаде.
                        Всъщност излъгах през една рекичка жигулката не може да мине през едни прагчета 30-40 см.
                        Последно редактирано от rosen_offroad; 18-02-16, 18:22.
                        Land Rover Discovery II, V8 4.0
                        VW Golf VI variant
                        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

То при такива условия и МЛ няма да те предаде.
                          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                            То при такива условия и МЛ няма да те предаде.
                            Е имаше на 2-3 места паднали скалички дето трябваше да се поотместят за МЛ-а ама аз съм мързелив и минавам с диското
                            Пък и някак си на МЛ -а по му ходят шосейни гуми.
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Към колегата с темата ако си избираш за семеен автомобил съмнявам се че женати ще хареса Диско.
                              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X