Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за лек оффроуд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за лек оффроуд

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
    Като гледам заглавието на темата - питането е за джип . За чий вкарваш еспейс и Ясен в дискусията ?
    Асортимент да има, бе, Иво...

И моабет да става.

Коментар

То и двойката е мираж за 6000...
      Но един П38 е напълно постижим и си мисля, че е с най-голям обем от предлаганите.
      Въпрос на късмет и познания е обаче придобиването на читав.
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Санта Фе е идеално според мен

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
          То и двойката е мираж за 6000...
          Но един П38 е напълно постижим и си мисля, че е с най-голям обем от предлаганите.
          Въпрос на късмет и познания е обаче придобиването на читав.
          В момента има един в Мобилето за 5600 с монтирана газова - ако е читав си е направо оферта... Аз лично този мотор, ако и да е умрял в сравнение и с най-куците американски осмаци го харесвам много! Има си достатъчно сила за целите за които е мислен и звука му е покъртителен! Чудесна кола за без пари, способна да понесе не малко бой, с добра проходимост и евтини до безобразие резервни части.

Коментар

Първоначално публикуван от alexx Преглед на мнение
            Санта Фе е идеално според мен
            Също добро предложение с оглед на описаните пътни условия и намерения за експлоатация.

Коментар

П38 за под 6000 лв. има 2 броя с 4 и 4.6 литра на "реални" километри с "перфектно" въздушно окачване.

Само дето данъка им е 400 + и свещи да смениш е 200 лв. а недай си боже да правим окачване или дори гуми да сменяме.

Къде сложихте човек с бюджет 6000 лв. в уравнението?
              Да не говорим че нямат изхранване тези астматици
              А и на всичкото отгоре са много далече от прости и надеждни като бордюр.

Пак казвам да взима нещо тънкажно за 3000 лв. и толкоз.

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
              Като гледам заглавието на темата - питането е за джип . За чий вкарваш еспейс и Ясен в дискусията ?
              Ами например защото струва 2-3000 лв. барабар с газовото.
              Намира се 2.2 бензин на газ стотина к.с. и доста нисък данък.
              Има прилично 4 х 4 и без офроуд става за целите.
              Купе от стъкломат тежи малко и разхода би трябвало да е малко, пък и стъкломата трудно ръждясва.
              Най голямото пространство от всичко споменато, какви сукалчета сигурно цяла крава ще събере вътре плюс пасажерите и кучето .
              И т.н.
              Последно редактирано от rosen_offroad; 12-08-15, 00:42.
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                П38 за под 6000 лв. има 2 броя с 4 и 4.6 литра на "реални" километри с "перфектно" въздушно окачване.

Само дето данъка им е 400 + и свещи да смениш е 200 лв. а недай си боже да правим окачване или дори гуми да сменяме.

Къде сложихте човек с бюджет 6000 лв. в уравнението?
                Да не говорим че нямат изхранване тези астматици
                А и на всичкото отгоре са много далече от прости и надеждни като бордюр.

Пак казвам да взима нещо тънкажно за 3000 лв. и толкоз.

Ами например защото струва 2-3000 лв. барабар с газовото.
                Намира се 2.2 бензин на газ стотина к.с. и доста нисък данък.
                Има прилично 4 х 4 и без офроуд става за целите.
                Купе от стъкломат тежи малко и разхода би трябвало да е малко, пък и стъкломата трудно ръждясва.
                Най голямото пространство от всичко споменато, какви сукалчета сигурно цяла крава ще събере вътре плюс пасажерите и кучето .
                И т.н.
                Ами то идеална схема за без пари ако имаше, всички щяхме само нея да караме и този форум щеше да има само един подраздел...
                Аз лично, ако бях изправен пред дилемата на колегата, щях да гледам да купя най-доброто 4х4 според бюджета си, а не да гледам да ми останат пари и да заведа семейството на море... Защо ли? Ами защото с оглед на локацията която съм си избрал да живея (има чудесни условия за офроуд там...) знаейки, че съм си купил 4х4, все един път ще погледна и в обратна на асфалта посока, ако ще и само да заведа жената, децата и кучето на пикник. Нямам лични впечатления от Еспейса (зад волана), но от това на което съм бил свидетел - има два основни проблема:

1. Нисък е и докато се усетиш, си ляга на предните носачи, а тогава разбираш, че никак не е лек (лично проверено).
                2. Оригиналния размер гуми е доста фармацевтичен (като аспиринчета са) и никой производител на гуми не предлага неасфалтови шарки в този размер, а се очаква возилото да се ползва, когато леката кола не може да се справи с пътните условия.

В този ред на мисли, най-доброто 4х4 за тези пари е Диско 1. Дали ще е с бензинов осмак, е въпрос на избор и лични предпочитания. Относно окачването - за 4 бири време и дребни пари, минава на пружини и забравяш да се занимаваш повече с него.

Дето се вика - за 20 години може и само един път да ти потрябва истински "джип" (а не само 4х4) и по-добре да го имаш.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                  ... Диско 1.... минава на пружини...
                  Нещо съвсем се обърка вече...
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                    Нещо съвсем се обърка вече...
                    Виж мнението което съм цитирал (знам ли какво е гледал из мобилето)... Просто казвам, че въздушните възглавници се "лекуват" лесно и евтино. То и на Диско-2 (ако това е гледал) се слага блокаж на раздатката за нула време и за тънки пари (общо-взето той си е вътре, но няма как да се включи...) и си става "джип". Аз за тези пари бих препоръчал ZJ (4.0 или 5,2 - без значение), защото основния страх е от повече сняг и лед, а Quadra Trac (система 4х4 - това за колегата пуснал темата) е без аналог (за тези пари) като пътно поведение в такива условия и без допълнителни доработки. Най-добре е колегата да поразгледа, да покара и да си вземе това което най-му приляга на сърцето и на бюджета. Щом няма да има ексцесии - почти всеки избор ще е правилен.

Поздрави

Коментар

• От: Джип за лек оффроуд

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                      Виж мнението което съм цитирал ...
                      Аз го виждам, ма се виж ти какво си написал - Диско 1 на възглавници няма - всичките са си на пружини от завода. Диско 2, за да стане кола, на която може да се има доверие, ако е купена за под 6к - бюджета отива на х2, че може и отгоре, и то ако си в състояние да си я правиш сам. За такъв бюджет и при изискване за поне сравнителна безпроблемност - Класик 3.9, ZJ или дълго Паджеро.
                      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Аз го виждам, ма се виж ти какво си написал - Диско 1 на възглавници няма - всичките са си на пружини от завода. Диско 2, за да стане кола, на която може да се има доверие, ако е купена за под 6к - бюджета отива на х2, че може и отгоре, и то ако си в състояние да си я правиш сам. За такъв бюджет и при изискване за поне сравнителна безпроблемност - Класик 3.9, ZJ или дълго Паджеро.
                        Знам, че няма както знам и, че всичко е възможно (приемам кавичките за цитат от обява в мобилето - колата е втора ръка и не се знае кой-какво-кога по нея - хора и майстори всякакви...). Диско 2 и във фабричен вид си е "кола" според описаните нужди на автора на темата. Въпроса е, трябва ли му втора ЛЕКА кола на човека (всъщност на двойката най-куцото нещо е автомата)...?! Затова и от самото начало съм предложил единица.

Поздрави

Коментар

• Джип за лек оффроуд

Последно се препоръчваше Рейндж П38 а това за 6000 определено е котка в чувал и въздуха там не се лекува нискобюджетно и маторя Тор дето е по новия е как да кажа не много прост и надежден и поне из Варненско не щат майсторите да го правят много много и др. такива.

Диско 1 според мен е идеалния нискобюджетен жип ама никакви В8- ци ми 300д, проблема там е по малкия багажник от 2-ката и невъзможността да събира сукалчета.
                          Само дето ще се клати като куцо пате по завоите ма то разбрахме идеален жип няма.

Той човека да вземе да си качи челядта, кучето и багажите в 2-3 бюджетни джипа и тогава да си чешем езиците.
                          Последно редактирано от rosen_offroad; 12-08-15, 14:56.
                          VW Golf VI variant
                          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Там Ясен да се включи може ли да се купи Еспейс 4х4 и стегне за 6000 лв.
                            Ми може. И място има вътре. Но хич не прилича на джип. И 4х4 след 1999 няма.

Иначе е много проходим, ако след него върви УАЗ с лебедка.

Коментар

Абсолютно подкрепям това мнение за диско 2,
                              и добавям че едно диско 2 да стане за лек офроуд му трябват най малкото:
                              1/гуми поне 31
                              2/лифт поне 3" и махане на въздуха отзад
                              3/фланци 30мм
                              4/покривен багажник
                              5/метални брони и лебедка
                              6/картерни, дифови и др. защити отдолу
                              7/извеждане на блокажа ако го има
                              И ако го вземем за 8000 да речем средна цена даваме още 6000 лв. поне с труда и това е много оптимистичния вариант.

Какви заигравки за офроуд с бюджетен джип за 6000 лв. се коментират не знам?!

п.п. не е в бюджета на темата но Диското за продажба от Старгазер изглежда на снимки напълно подготвено за лек офроуд И според мен си заслужава.
                              Последно редактирано от rosen_offroad; 12-08-15, 18:50.
                              VW Golf VI variant

Коментар

Абсолютно подкрепям това мнение за диско 2,
                                и добавям че едно диско 2 да стане за лек офроуд му трябват най малкото:
                                1/гуми поне 31
                                2/лифт поне 3" и махане на въздуха отзад
                                3/фланци 30мм
                                4/покривен багажник
                                5/метални брони и лебедка
                                6/картерни, дифови и др. защити отдолу
                                7/извеждане на блокажа ако го има
                                И ако го вземем за 8000 да речем средна цена даваме още 6000 лв. поне с труда и това е много оптимистичния вариант.

Какви заигравки за офроуд с бюджетен джип за 6000 лв. се коментират не знам?!

п.п. не е в бюджета на темата но Диското за продажба от Старгазер изглежда на снимки напълно подготвено за лек офроуд И според мен си заслужава.
                                Колега, прочети темата от начало... идеята е за 1 километър път до вила, не за изкачване на превала Джанка зимно време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X