Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за разходки през уикенда

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за разходки през уикенда

Аз съм по голям фен на Патрула, от колкото си ти! Това обаче, не ми пречи да виждам обективно. Патрула не го сравнявай с тая Тойота. Старите Патрули се купуват и ползват само по предназначение - ловци, селско стопанство, теглене на товари и т.н. В условия от суровите Алпи, до горещите и сухи чукари в южна Италия. Видяли са само много и тежка работа през над 20 г. живот. Затова няма как да не са амортизирани тотално, вследствие на което се появяват на вторичния пазар за 4-5-6 хил. лв. Точно тия ще надскочат поне 2 пъти цената на придобиване, само за да се вкарат в техническо изправно състояние. Гуми, окачване, брони, лебедки и всякакви други подобни са отделно.
    Тука няма късмет, защото късмета е нещо където има шанс. Поне 50/50, а тук шанса е 100%.
    Виж, късмет може да има (все още) при тия след 98 г. Първо, че още не са минали критичната точка от 20г., и второ са по пазени. Не знам защо, вероятно защото тоя модел по не предлазполага за ползването му като каруца.
    Но тук бюджета трябва да е по сериозен, което като се върнах в началото на темата не е проблем.
    Така, че човека да гледа Y61.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Така, че човека да гледа Y61.
      Да де, това казвам и аз, щом иска Патрул..хем по-нови, хем биват и за "цивилна" употреба. 2010 г. от Нисан спират европейското предлагане на 61-цата, но продължават да ги правят и продават в Австралия, Южна Африка, Нова Зеландия, Филипините и Южна Америка..разбираемо е защо. Да си отваря само човека очите на десет страни и да не купува най-евтиното. Желая успех ..
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Завийте ми два Y61 за по 1000 лева!
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
          Завийте ми два Y61 за по 1000 лева!
          Коле, сбърка темата..оная за 1000-те лева е по-долу. Човека от тази тема има десетина хиляди бюджет ..
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

A гледам, че някъде по назад се препоръча ТЛК 95. Подкрепям!
            Поради това, че се все още се намират читави, за смислени пари. Тук проблема е, че ако се преминава в последстие към преработки за носене на големи гуми, лифт и т.н. има конструктивни ограничения.

Коментар

Първоначално публикуван от Fipa Преглед на мнение
              Без да ставам досаден/на принципа всеки хвали своето си/ бих препоръчал "Дискавъри" 1 300 ТДИ, прост за подръжка, невероятно здрав и сравнително просторен/ както казва е дно приятелче монтьор-"Уазка" но английска изработка/ частите от "Падок" пристигат за три четири дни в къщи, и направете сметка: амбреаж-комплект 43 паунда, амортисьор 15 паунда, пружина 15 паунда, гърнета комплект 43 паунда, отделно във В. Търново има фирма, която доставя от "Падок" на приемливи за България цени. Но в крайна сметка всеки сам решава какво да прави. Лично аз карам второ "Д-1" и съм много доволен от съотношението качество-цена. Жената има "Хонда" CRV но не е за оф изпълнения. Успех!
              Подкрепям горното.
              И добавям.
              За съботонеделна експлоатация едно Диско 2 би се утепало.
              По проходимо от Тлк 95 в стоков вид и по лесно за наджипване.
              Има избор на Тд 5 дизели и тук там някой осмак бензин за газиране ако си фен.
              По евтино за придобиване и по евтини части от английско.
              Имам 2-ма приятели с такива и аз още едно - всички се ползват за същото което се търси.
              поздрави.
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Момчета, много благодаря на всички за отговорите и за това, че си отделяте от времето, за да помогнете. От всичко, което успявам да прочета и разбера, ясно е едно - Патрола си е Патрол. В началото казах, джип-а въобще няма да се кара всеки ден, а само събота и неделя и то когато се реши да се ходи по такива места. За асфалта имам 2 други коли, едната доста ниска, че да не искам да стъпя с нея на нищо различно от асфалтиран път.

От прочетеното до тук мислите ми се въртят в един такъв кръг - Патрола е номер 1 обаче имам ли нужда от такова нещо или и нещо по-"софт" би ми свършило работа. В началото казах някаква сума, която според мен беше реалистична за Витарата, за по-големи и здрави джипове предполагам, че нещата ще придобият други измерения. Честно казано за толкова рядка употреба не знам дали си струва да се наливат толкова пари в автомобил (говоря за сумите, които се споменаваха от рода на 15-20 хил. лв.)

Понеже Андро спомена, че има и други добри варианти, които биха вършили работа, нека сподели ако му се занимава разбира се да пише, а и другите колеги също. Видях предложения за Диско 2, Терано 2 и Паджеро. Да речем че се насоча към такъв по-лек вариант. Кое тогава от изброените си струва най-много парите?

Относно Y61 - това беше нещото, от което започнах и постепенно стигнах до извода, че ако си взема такъв джип определено няма да искам да го карам из клонаци и камънаци, просто е прекалено лъскав за такива дейности (не казвам, че не е здрав) в моите очи и някак си не бих го прежалил с лека ръка и пак стигам до ситуацията, че ще трябва да търся нещо по-старо, за което да не ми е жал.

Още веднъж благодарности на всички за отделеното време! Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от opel fan Преглед на мнение
                  Момчета, много благодаря на всички за отговорите и за това, че си отделяте от времето, за да помогнете. От всичко, което успявам да прочета и разбера, ясно е едно - Патрола си е Патрол. В началото казах, джип-а въобще няма да се кара всеки ден, а само събота и неделя и то когато се реши да се ходи по такива места. За асфалта имам 2 други коли, едната доста ниска, че да не искам да стъпя с нея на нищо различно от асфалтиран път.
                  От прочетеното до тук мислите ми се въртят в един такъв кръг - Патрола е номер 1 обаче имам ли нужда от такова нещо или и нещо по-"софт" би ми свършило работа.
                  Взимай едно Терано 2,7 на тунджa и си ти. Така или иначе нагоре спиралата е безкрайна. И танк да имаш пак има още какво и как.
                  Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

По-софт нещата се трошат повече Дали си струва - е това трябва сам да решиш

И да У61 си е пластмасов - факт. Затова 60 или 160 или 260. Цената за ремонта не е тая дето те плаши Андро. Т.е. може и с много по-малко пари, може и 20 000 Евро да не стигнат.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• От: Джип за разходки през уикенда

... имам ли нужда от такова нещо или и нещо по-"софт" би ми свършило работа. ... Видях предложения за Диско 2, Терано 2 и Паджеро. Да речем че се насоча към такъв по-лек вариант. Кое тогава от изброените си струва най-много парите?
                      С part-time / full-time разликите си наясно, надяваме се ?
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        С part-time / full-time разликите си наясно, надяваме се ?
                        Истинските са с part-time! Ти не разбираш.
                        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

...Патрола е номер 1 обаче имам ли нужда от такова нещо или и нещо по-"софт" би ми свършило работа. В началото казах някаква сума, която според мен беше реалистична за Витарата, за по-големи и здрави джипове предполагам, че нещата ще придобият други измерения. Честно казано за толкова рядка употреба не знам дали си струва да се наливат толкова пари в автомобил (говоря за сумите, които се споменаваха от рода на 15-20 хил. лв.)
                          ...
                          То там е основната дилема. Какво разбираш ти под Офроуд? Предполагам, че за сега е слизане от асфалта и движение по черни пътища. Само че си е заразно и не се знае до колко ще ти се услади и до къде ще искаш и си готов да стигнеш. Тук във форума доста хора си смениха машините. На едни не им достигат "Висоите комбита", но има и немалко такива, които имаха хард машини, от които се отказаха.

Любашки (с Тераното което ти пуснах по-нагоре) имаше къс Патрул, който си караше и правеше с голям мерак. Но сам стигна до извода, че това не е подходящата машина за него. Предпочете Терано, което не е по-проходимо, но след като си го подготви, стана достатъчно добро за разходките които той прави.

Владо с Черокито и Гранд Черокито, се появи във форума с едно Ауди А6. Купи си малкото Чероки, направи го както той си искаше. Реши че му е малко и се захвана с монтирането на 35-ци на Гранда. Но в един момент му дойде в повече и на няколко пъти беше готов да се откаже. Като сам си заключи, че малкото Чероки се справяше достатъчно добре за разходките му.

Кольо от Шумен си взе малка лека къса Витара - не му хареса, започна да я тунингова и сега е звяр с цели мостове, очукана от всякъде, но ходи където си поиска, включително и по състезания.

Соти пък е друга странна и заразена птица. От една невзрачна къса Кия Спортидж, направи страхотен звяр с редукторни мостове, 37 инчови гуми и 4-5 линково окачване, която няма равна. Но колко пари е потрошил по нея ... само той си знае.

Та какво е подходящо за теб - само ти можеш да си решиш. Чети много във форума, за да се ориентиреш какво точно ти трябва. Парите са си твои. Веднъж ги даваш и после ти ще си караш машината и ти ще си я поддържаш.
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                            Истинските са с part-time! Ти не разбираш.
                            Добре си ги разбирам, щото имам и от двата вида. Не следиш творчеството ми във форумЪт - споделял съм, че за черно предпочитам парт-тайм машинката (Jeep KJ), която обаче иска доста (да не кажа дразнещо прекалено) предпазливо шофиране по хлъзгави шосета и заледени улици. А преди 6 г. се хвърлих на джип именно защото си мислех, че ще мога безгрижно да си джиткам по заснежени и заледени шосета. Да, ама не. Оказа се, че съм попаднал на парт-тайм.
                            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              Добре си ги разбирам, щото имам и от двата вида. Не следиш творчеството ми във форумът - споделял съм, че за черно предпочитам парт-тайм машинката (Jeep KJ), която обаче иска доста (да не кажа дразнещо прекалено) предпазливо шофиране по хлъзгави шосета и заледени улици. А преди 6 г. се хвърлих на джип именно защото си мислех, че ще мога безгрижно да си джиткам по заснежени и заледени шосета. Да, ама не. Оказа, че съм попаднал на парт-тайм.
                              Така е, няма две добри..,а тоя по-големия изпробва ли го на лед, би трябвало да е много добре с тия хиляди подпомагащи системи и фултайма..
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Не, че ги разбирам, ма да питам - кат му ръгнеш на един фултайм средния блокаж, при условие, че има де, и кво му е по убитото от на парта?
                                Щото аз един Хайлукс съм го покарал 5-10 пъти на зимно и на мокро, и мога много ясно да кажа кво му е по убитото
                                И до най-тежкия терен в БГ, преди да стигнеш, трябва да покараш и на асфалт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X