Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за разходки през уикенда

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за разходки през уикенда

Правилно започна с Патрул..има дълги Y61-ци TD6 около десетте...никакви Витари и Кий не са в този сегмент !
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

И що карате момчето да става зорлем тираджия!?
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Мислим дека, Нисан, ма Терано, идеално пасва за изискванията.
        Въпреки че, моето лично предпочитание е 95-ца - малко по скъпа, но и малко по добра почти във всичко...

Коментар

Фен си на опел, че вземи си опел! Но аз съм + за Патрула.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
            И що карате момчето да става зорлем тираджия!?
            Що БРЕ!!!!Наиш къф е кеф!Ма ме не пущат вече!
            Малко офф ама с добро сърце.............
            Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
            0888854582
            Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
            Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Здравейте и благодаря на всички отзовали се.

Загледай и Кия Спортидж.
              Честно казано съм малко предубеден към Кия-та, камо ли за високопроходим автомобил. Може и да не съм прав, разбира се, но е факт. Имам наблюдения върху една Кия Сийд и никак не съм впечатлен.

Що не загледаш и Черокито!4L.За твоите цели може и да стане.
              Успех.
              Гледах ги. Нямам идея как са откъм разходи и издръжливст. Дай малко повече информация ако имаш.

По темата: Карам това, което си набелязал от 10 месеца. До сега 18000км с ГИ. Кара се всеки ден. На работа, на къра и най-вече из Родината. Нямам оплаквания до този момент. Сметката ти е правилна за разходите след закупуването. Модела се е произвеждал между 1995 и 1998г. така, че гледай добре за корозия. Мотора слушай за шумове, най-вече от веригите.
              Можеш да товариш и събира достатъчно багаж, дори и с газова бутилка в багажника.
              Успех.
              Здраво ли е? Проходимо ли е? Идеята ми е да не се чупи всеки ден и да се налага да се прави.

Без да ставам досаден/на принципа всеки хвали своето си/ бих препоръчал "Дискавъри" 1 300 ТДИ, прост за подръжка, невероятно здрав и сравнително просторен/ както казва е дно приятелче монтьор-"Уазка" но английска изработка/ частите от "Падок" пристигат за три четири дни в къщи, и направете сметка: амбреаж-комплект 43 паунда, амортисьор 15 паунда, пружина 15 паунда, гърнета комплект 43 паунда, отделно във В. Търново има фирма, която доставя от "Падок" на приемливи за България цени. Но в крайна сметка всеки сам решава какво да прави. Лично аз карам второ "Д-1" и съм много доволен от съотношението качество-цена. Жената има "Хонда" CRV но не е за оф изпълнения. Успех!
              Гледах в други теми, че почти винаги се стига до момента, в който се стига до Дискавъри или Терано 2. И понеже гледам, че в темата се предложи на много места Патрола. Как са тези джипове спрямо Патрола? М/у другото имам познат с Дифендър и нещо много реве откъм надеждност или с неговия нещо не е уцелил. Дискавърито по-добре ли е?

Той човека правилно е започнал с Патрул, просто да вземе от старите. Късата има багажник като да влезе Самурай вътре. Един 260 примерно даже е евтин.
              А да, около 20 пъти по здрав от Витара и 35 от Диско За проходимост няма да говоря.
              И не, не притежавам Патрул та да го хваля
              По принцип от всички джипове, най-много ми харесва Патрола, но не знаех дали си струва да се гледа за по-старите. Иначе Патрола си ми е мечта! Относно Патролите На Y60 кой е най-добрия двигател? Четох по чуждите форуми, че 4.2 дизела бил легендарен с издръжливостта си. Има ли нещо такова? Всъщност може би трябва да започна от по-далече - К260 или Y60 и след това да говорим за двигатели, кутии и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от opel fan Преглед на мнение
                По принцип от всички джипове, най-много ми харесва Патрола, но не знаех дали си струва да се гледа за по-старите. Иначе Патрола си ми е мечта! Относно Патролите На Y60 кой е най-добрия двигател? Четох по чуждите форуми, че 4.2 дизела бил легендарен с издръжливостта си. Има ли нещо такова? Всъщност може би трябва да започна от по-далече - К260 или Y60 и след това да говорим за двигатели, кутии и т.н.
                У60 е по-добре, но е по-скъп. Бюджета си го определяш ти. 4.2 е здрав, колко да е здрав, чупи се като всичко, ремонта е по-скъп от цената на придобиване на целия кош.
                Т.е. избор двигатели кутии нямаш. У160 и У260 са на ресори, У60 на пружини. Теб това реално не те вълнува де, за целите за които ще го ползваш )) Така или иначе, ако парите стигат - определено У60.

С патрула няма да си в лукс като затънеш - като секви английски или мерикански, но пък ще затъваш в порядъци по-рядко.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Stany Преглед на мнение
                  http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=107

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=16436

Това са фактите!
                  По темата: Карам това, което си набелязал от 10 месеца. До сега 18000км с ГИ. Кара се всеки ден. На работа, на къра и най-вече из Родината. Нямам оплаквания до този момент. Сметката ти е правилна за разходите след закупуването. Модела се е произвеждал между 1995 и 1998г. така, че гледай добре за корозия. Мотора слушай за шумове, най-вече от веригите.
                  Можеш да товариш и събира достатъчно багаж, дори и с газова бутилка в багажника.
                  Успех.
                  Това за Витара V6 2.0 ли? Горе-долу е така, за багажника може да поспорим...с газова бутилка 30 л. багажникът е скромен-побира един голям сак и три малки, и вратата се затваря с шут. Двигателят е здрав, иска качествено масло и ГИ, ако държиш на газ. Имай предвид, че е доста различна от класическата Витара- и купе ,и двигател, и окачване, и по-скъпа за ремонт. Корозията е сериозен проблем, гледай поне рамата да е здрава-другото се прави. Иначе е здрав и непрентенциозен кошник, на моята 95-ти набор всичко работи като при излизането от завода, без половината реотани на задния джам.
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

По горе ти предложих Ланд Крузър 95. За бюджет 10 до 15 може да се осигури такава в прилично състояние. Има място бол, върви не по лошо от всеки дърт дизелов Патрул преди 61 и има прилична проходимост. Здрава е, 8 клапановият дизел също. Верно, ортодоксалните тука ще ти кажат, че не чини предно независимо окачване, ма те имат други изисквания, за туризъм и отдих не е такава драма. А, и на ръжда държи това.

Коментар

+1 за Патрул,без значение Y160/260 или Y60 - и двата модела са легендарни,но...Y60 превъзхожда технически предходните модели,още по здрави са + 100% блокаж на задния мост.Но там вече бюджета решава,моя не стигна затова съм на Y160.
                      Последно редактирано от PIT BULL; 10-06-15, 09:32. Причина: допълнение
                      Да опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
                      Уаз 469
                      Nissan Patrol Y160

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102759 прегледай тази тема. В нея има доста информация за чероки 4.0
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от PIT BULL Преглед на мнение
                          +1 за Патрул,без значение Y160/260 или Y60 - и двата модела са легендарни,но...Y60 превъзхожда технически предходните модели,още по здрави са + 100% блокаж на задния мост.Но там вече бюджета решава,моя не стигна затова съм на Y160.
                          Само не сравнявай 160 с 60 по здравина, че ще станем на кълбо!
                          мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                            http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102759 прегледай тази тема. В нея има доста информация за чероки 4.0
                            Благодаря, хващам се да чета

Като гледам везните отиват на към Патрол.
                            Явно наистина е много добър джип и много хора са доволни от него.

Коментар

Да Патрола си е класика по здравина ..Аз карам Терано 2 къса и при това е автоматик.Много положително съм изненадан от поведението в тежки условия.
                              Дългото Терано има много место за багаж и за четири човека.Лесно се вдига отпред и отзад(може и с малко и много пари,вози много меко и лесно маневрира(за гората е важно),двигателя не се чупи лесно,има лсд диференциал.Цената не е висока .Поддръжката е евтина.Има си много плюсове.Успех в избора.

Коментар

Изчетох темата за Черокито, както и няколко свързани други теми. От прочетоното до тук общо взето нещата отиват на най-добър вариант Патрол, компромисен вариант Чероки. Всъщност имам един такъв въпрос - Чероки или Гранд Чероки? Кое е по-добрият вариант за конкретните цели и разбира се от там нататък кой двигател и кутия? Благодаря ви предварително за отделеното време.
                                Последно редактирано от opel fan; 12-06-15, 10:36.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X