Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4х4 кола или джип за планинско каране по лош асфалт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 4х4 кола или джип за планинско каране по лош асфалт

Скоро решавахме подобно уравнение-лек, надежден и с прилично обслужване автомобил за сестра ми която живее на безобразен баир, по който се стига по черен път във вилната зона на Сливен. Форестер-а и Импресата бяха веднага игнорирани от сделката като " грозни и дълги". Спряхме се на Сузуки Игнис, удовлетворяващ коконата като изглед и с характеристики, позволяващи и да се добере до иглуто, без да маа гащи в поледицата или снега нагоре всеки ден. Намери се и добър екземпляр, след около 8 месеца търсене и всякакви маймунджълъци от страна на уважаваните автокъщи.

Впечатления от поддръжка, возия и поведение на пътя по време на поледица и сняг / с нови зимни гуми/.

Обслужване при закупуване-консумативи и смяна -около 250 лева, кормилна рейка-нова, още толкова със смяната. Доста сходно със старото джъсти като концепция и окачване, тоест-евтино и здраво. Клирънс-приличен, късо междуосие. Багажник-симвиличен.
    На сняг и лед-безупречно фул тайм 4х4, изключително стабилна и поради теглото и междуосието, по-стабилна от Импреса и Форестер.

Трудно се намира по нашите земи обаче технически изправен екземпляр.

Коментар

Audi Allroad 2.5TDi ?
      На сърбела майката му е чесането.
      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
        При подобни изисквания бих се спрял на Suzuki Ignis 4x4- здрав бензинов 1.3 двигател и удобен за газ ; Fiat Panda с бензиновия 1.2 двигател.
        Икономични и удобни леки машинки с отлични ходови качества при всякакви пътни условия.
        На Игнис единствено двигателя е здрав, съгласен съм. Като цяло колата е ненадеждна и трошлива...срамно трошлива за Сузуки.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Май е малко далече от евтина поддръжка и нисък разход аудито

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
            Аз може ли да попитам колко годишен е бащата,
            на автора на темата
            +1!

През 2013 и аз с голям мерак купих на баща ми HRV-то от подписа, но това съвпадна със силна прогресираща загуба на зрение и общо-взето не можа да му се порадва много! Сега стои на вилата, защото ми е жал да го махам - добър екземпляр излезе, ако бях дал повечко пари за него обаче щеше да ме е яд!
            Honda XL600LM, 1987
            Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
            Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
              Audi Allroad 2.5TDi ?
              То като изключим няколко по около 6 бона, другите почват от 7-8 хилки, т.е. демек най- изтормозените. Скъпо ще е за придобиване съобразно бюджета. А до колкото знам, поддръжката там е олеле. Апропо този 2.5 все още ли е тъй нар. душегуб или е някакъв друг 2.5 без проблемните валове и другите чаркове.
              SUV

Коментар

За всички които питат за възрастта - 62. Все още не е пенсионер, но предстои.
                Audi S6 UrS6 2.2 Turbo Quattro - 1996

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                  Audi Allroad 2.5TDi ?
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от loxs Преглед на мнение
                    За всички които питат за възрастта - 62. Все още не е пенсионер, но предстои.
                    И аз съм на толкова, но сам си избирам колите.
                    Какво му пречи да си пита лично тук, каква кола му трябва.
                    Не е чак толкова престарял, колкото ми се стори че е

Коментар

Защото той не е човек, който ще тръгне да пише по форуми за да си избира кола. Не е чак такъв мераклия и е съгласен аз да му избера кола
                      Разбира се, аз му давам множество варианти с предимства и недостатъци. При него често надделяват фактори от сорта на "не ми изглежда добре на вънешн вид", които се опитвам да преборвам
                      Аз ще я купя колата, ще я покарам, ще я постегна... пък после ще му я закарам. Няма да има от какво да е недоволен...
                      Също така искам поне малко да ми харесва и на мен

Коментар

90% от всичко споменато до тук ще му върши работа - но на цифри нещата са други!

В пост №1 се споменава за газ, лоши пътища, баири, 4 врати и са изброени няколко модела:

1. Кой обича баира и не качва чак толкова разхода? - Дизела
                        2. Ако не е дизел, кой се газифицира най-лесно от изброените? - Рав4, Кия
                        3. Ако пътищата са толкова лоши защо ти е кола като голф 4 комби за трошене, не е ли по-удачно да се търси голф/венто 3 4х4, цената му ще е поне на половина (може и пасат)?
                        4. Спокойно можеш да включиш и СантаФе първа генерация!
                        5. 62 години не ми се струват много, макар да съм далеч от тях, ако баща ти е малко от малко технически грамотен (т.е. не е като жена шофьор) няма да има проблем с кобми 4х4, СУВ или каквото там му падне.

Това са само насоки за размисъл! Мен лично две марки ме карат да се усмихвам БМВ и Тойота 4х4, а и може би всичко което е V8! Рав4 първа генерация 4 врати може би не е лош вариант - относително късото му междуосие осигурява добра проходимост, багажното пространство му е относително малко, но за сметка на това си е тойота!

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                          И аз съм на толкова, но сам си избирам колите.
                          Какво му пречи да си пита лично тук, каква кола му трябва.
                          Не е чак толкова престарял, колкото ми се стори че е
                          E, наборе,
                          не само, че ги избирам, но ги и поддържам и поправям. И моята и на зетьовете.
                          Остави ми се оглеждам да още една /за рибарлък/ ма жената не дава
                          По темата: малка, лека, икономична, евтина подръжка, катери се като коза - Фиат Панда 4х4.
                          Кусури: друса щото е много лека и не обича дълбоки коловози, ма то по асфалта...
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Проблем с каране няма да има, каквото и да му взема...
                            Не искаме супер стара кола, защото такава си има и в момента... искаме нещо по-новичко... към 2000 може би... с разни базови екстри като климатик и ел стъкла

Коментар

Фиатка за 8-9 хиляди лева има и 2008, 2009. И тази 4х4 е малко и по-висока. А едва ли ше ходи човека по някакви яки коловози. Това е приоритет на офроудърите, дето продължават да търсят колкото се може по-дълбоки коловози, додето се заглобят. Нормалните хора избягват всичко това...)))

Коментар

Първоначално публикуван от Totko Преглед на мнение
                                ... А едва ли ше ходи човека по някакви яки коловози. Това е приоритет на офроудърите, дето продължават да търсят колкото се може по-дълбоки коловози, додето се заглобят. Нормалните хора избягват всичко това...)))
                                Ама нормалните хора не могат да избегнат дълбокия непочистен сняг по междуселските пътища. Стигне ли се дотам, работата опира до клиренс ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X