Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип, това е въпроса?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв джип, това е въпроса?

Какво тогава би си купил за въпросния терен? До вилата се стига по магистрала.

Коментар

А защо не вложите някой лев с комшиите и не си оправите пътят?
      Стува ми се по - смислена инвестиция.
      Аз харесвам тойота 95, мисля че отговаря на изискванията. Става за дълги пътувания. Нисан терано не е лош, но тойотата има предимство , че е постоянно 4х4. Ще ти останат и доста финикйски знаци да си оправиш пътя. Ако ти се иска нещо по-така разгледай toyota fj cruiser.

Коментар

Напиши критерийте си в мобиле и избирай
        Grand Vitra ddis 2008
        SEAT Althea XL tsi 2010
        Mitsubishi Canter

Коментар

Не ми е известен форум, в който като се поиска съвет за МПС, да не се започнат простотиите...

За 300м до вилата (и 60км магистрала преди това) - Г-класа...

Пусни същата тема във фишинг-манията и поне ще се посмеем от сърце... Какви бисери се пишат, просто не е истина
          Някои хора още си мислят, че купуването на МПС е равно по важност (ако не и по-важно от) създаването на семейство...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Според мен, при така описаните пътни условия в задачата, едно Субаро е перфектното решение. За тези проблемни стотина метра (колко дупки може да има за 100 метра и колко лопати с дребен чакъл са им необходими е отделен въпрос...) джип не ти трябва. Те са за места където наистина няма път или пътя е зле в продължение на километри.

Поздрави

Коментар

Надявах се някой, който има впечатления за конкретните модели джипове да сподели, каква е поддръжката и кое име слабото място! А какви отговори получавам - да съм си оправил пътя и не знам си още какво. Мислех форума за малко по сериозен, но уви! Със здраве и явно пак трябва да се вика неволята.

Коментар

Колега, форумът си е доста сериозен. Това, че някой те е избъзикал или е бил малко по-несериозен не прави целия форум такъв. Както и да е.
                Общо взето, за да ти даде някой мнение за 4-те автомобила и да каже, кой е най-добър от тях, най-малкото е следвало да е имал опит с всичките. Иначе мнението би било невярно или субективно, ако говори не за отделни, а класира от всичките посочени. Един харесва едно, друг друго, компромис за някой пък с нещо е недопустима липса за друг и т.н. и т.н. И по-назад много хора изразиха конкретни мнения. За да направиш избора си първоначално, демек да се ориентираш към кои модели и марки се свежда кръга, трябва малко четене. За всяка марка и модел има доста информация-къде е силна, къде са й слабите места, колко харчи, колко струва поддръжката. И като хванеш от изброените, започваш да четеш фактология за една по една и сам самичък ще си направиш изводите, кои горе долу са твоите коли, към които да се насочиш. Е да, ама нали някой трябва да ти смели информацията. И когато не го направи, форумът бил несериозен
                SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                  Общо взето, за да ти даде някой мнение за 4-те автомобила и да каже, кой е най-добър от тях, най-малкото е следвало да е имал опит с всичките. Иначе мнението би било невярно или субективно, ако говори не за отделни, а класира от всичките посочени.
                  Не мисля, че ако човек изрази мнение от собствен опит, мнението ще е невярно или субективно. Както казах очаквах хора, които са карали някой от посочените джипове да сподели. Относно смилането на информация, както съм написал в началото доста съм чел и поинтересувал и искам от първа ръка да разбера повече. Само един колега ли е кара/л Сузуки гранд витара?! Благодаря на колегите от началните постове за изразеното мнение

Нещо май не се получава. Съжалявам, че изгубих времето ви!

Коментар

Аз имам и карам NGV и баш сега искам да я продавам.Искам да вземам пикап че ми трябва за работа .Досега съм доволен 70 000 км имам без проблеми ,гори малко върви добре има бавни .
                    Тойота вози по-добре по асфалт но няма бавни ,гори по-малко ,за друго незнам-карал съм много малко.Хюндай също съм карал малко но бензин -като РАВ-4 е почти.За Големия Дувар нямам мнение но съм скептичен и то доста.
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

Колко голям багажник ти трябва?Сузуки Гранд витара (говоря за тези дето са по като сув) би ти свършило работа ако черния път не е с някакви огромни коловози.Предлагам нея защото от погледа който имам върху тези машини мога да каже ,че те са здрави,с добър разход,приятни на вид-вътре и особено отвън и не на последно място с приятна динамика.Освен всичко това ако ти се наложи и в София да я ползваш ще останеш доволен от качествата и.Цената на придобиване ще е под посочената така ,че ще имаш възможност за избиране на достатъчно читав екземпляр.
                      Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Първоначално публикуван от milodada Преглед на мнение
                        Надявах се някой, който има впечатления за конкретните модели джипове да сподели, каква е поддръжката и кое име слабото място! А какви отговори получавам - да съм си оправил пътя и не знам си още какво. Мислех форума за малко по сериозен, но уви! Със здраве и явно пак трябва да се вика неволята.
                        Тая тема с точно тези "джипове" с точно тези 100-200-300-500-1000м "черен път до вилата" се дъвчи абсолютно всеки месец. Ние всеки път се надяваме, че преди да питат, новите потребители ще си дадат малко зор да попрочетат, "но уви". "Неволята" в твоя случай е толкова сложна, че тук изхаби 2 пъти повече усилия да си напишеш писаниците! Отделно във всеки раздел за конкретните марки има писано колкото си искаш за тях.
                        И въпреки това хората ти го казаха ясно:
                        1: "От тези който спомена според моето скромно мнение си заслужават 1 - Рав4 и 2 - СантаФе - от гледна точка на икономичност, пространство и сполучливост!"
                        2: "Имал съм Гранд Витара 1.9ДДиС 2007г и бях много доволен, джипчето е постоянно 4х4, има и бавни /дългата база 4 врати/, за градско е перфектен /много маневрен/. Единствено не ми харесваше за дълъг път понеже са му много къси предавките и над 120кмч става шумен и неикономичен /с две думи започва да се мъчи/... И естествено не ми харесваше, че е с ръчни скорости" ... "Ако не държиш на висока скорост, за 25000лв може да вземеш някоя Гранд Витара от Миркат на смешни километри и да си караш с години без да посетиш сервиз..."
                        3: "За 50 метра и Хюндаят става, и Витарата, че дори и Нива!"

Та ти какво точно не разбра??? И какво очакваш - всички собственици на тези джипове всеки месец да се втурнат да пишат на всеки пишман виладжия по цял ферман плюсове и минуси на автомобилите си?
                        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Много ми е странно на 4-5 годишна кола за 25 000лв какви слаби места и ремонти търсите? Поддръжката е каско и смяна на масло... Разходът е като на средноголяма лрка кола... Постоянното 4х4 вдига с 1-2л/100, но е по-приятно за каране...Имал съм и СФ 2008г - просторен автомобил с огромен багажник/фабричен 3-ти ред седалки, но 4х4то му "чака" да забуксува, за да се задейства... При РАВ4 е същото, но пък е по-компактен и "женски"...
                          Интересен ми е тоя "виладжийски път 500м" - да не се окаже елементарен и проходим с нормална лека кола с предно и читави гуми... А търсенето наСУВ е просто желание "да гледаш от високо"...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Да дам малко обяснение за пътя. Въпросните 400, 500 м. асфалт, лятото се качвам без проблем с шкода октавиа 1,9 - 2002г. Но по черния път не минавам, защото има огромни коловози, който са се образували с времето от дъжда, и един път опитах и за малко не си счупих колата. Нямам съседи който си ходят редовно. Само баби и дядовци, които живеят в селото и ходят пеша лятото до вилите си. Желанието за СУВ се породи от факта, че преди си ходих само при хубаво време(пролет, лято, есен), всяка събота и неделя, но зимата не съм ходил. Обаче за нова година с моето семейство решихме и отидохме и какво не мога да се кача дори по асфалта. Защо?! Еми защото много сняг и колата по този баир не можа да качи. Братовчеда, който живее в селото каза те на горе само СОТаджиите се качват с джипки и никой друг. Тези който живеят постоянно(има и такива) са в по ниското и аз всъщност и до там стигнах с колата. Повярвайте ми не ми се харчат пари за друго возило просо ей така.

Коментар

Най-простото решение е виж СОТ-аджиите с какво се качват и вземи същото !

Коментар

И аз това си мисля, ама карат Dacia Duster i Chevrolet Captiva, а мен нито една не ми харесва.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X