Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип, това е въпроса?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв джип, това е въпроса?

Първоначално публикуван от milodada Преглед на мнение
    Да дам малко обяснение за пътя. Въпросните 400, 500 м. асфалт, лятото се качвам без проблем с шкода октавиа 1,9 - 2002г. Но по черния път не минавам, защото има огромни коловози, който са се образували с времето от дъжда, и един път опитах и за малко не си счупих колата. ...
    И аз това си мисля, ама карат Dacia Duster i Chevrolet Captiva, ...
    Ако СОТ-аджиите се качват по въпросния черен път с Дъстър и Каптива, нещо се съмнявам коловозите да са толкова огромни. В такъв случай просто си харесайте нещо 4х4, което ще Ви върши работа и влиза в бюджета.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз не намирам идеята за оправяне на пътя за несериозна. Даже си е много добра. Щом ходят СОТ-аджии значи някой им плаща. Като се съберат няколко такива "някой" и могат да платят да мине един по-голям трактор с гребло да заравни. После малко да се изчистят канавките за да намалее ерозията .... и така всяка година.
      За дълбок сняг лек няма-и със СУВ може да се наложи да спираш в ниското. Разбира се по-добре е от кола, но не се заблуждавай, че е хеликоптер и не може да закъса.
      Toyota Land Cruiser BJ70 1985
      Lexus LS430

Коментар

СОТ-аджиите успяват само по асфалтовия да се качат. По черния път не могат, не знам заради джипките или някаква друга е причина. Относно да пооправим пътя, това е че тези дето имат кинти са си го оправили само пред техните къщи, асфалт, бетон и т.н. Аз ще пооправя тия 50 метра, но въпроса е да мога да се качвам. Всички там карат Нисан патрул, Субару джип някакъв не им разбирам, мицубишита и ми казаха ако искам зимно време да се качвам машина 4х4. Питах ги за мнение относно колебанията ми, всеки с различно мнение и така. Като изтъкнат нещо положително, после 2 отрицателни - хахаха.

Коментар

Поддръжката на някой по-старичък и обикновен джип, ще ти струва в пъти по-малко от тази на съвременен "паркетник" със съмнителна проходимост, особено в описаните от теб условия.
          Закупуването му, също.
          Ще си го ползваш само за ходене на вилата и ще си сигурен, освен при някакви супер екстремни условия (метеорологични феномени).
          Търсенето на компромис между ежедневна кола и джип, води до скъп за поддържане паркетник, който гори много и струва колкото три (или няколко) джипки.
          Мое мнение.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

С дъртио джип нема се вписва в пейзажа! И за да не е спам - за 7-8 хилки купуваш нещо около 2000 година, с още около 1500 го обуваш с много добри зимни гуми и си купуваш и два чифта хубави вериги. Ако снега не е 1 метър, няма начин да не стигнеш до горе дори и през коловозите.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Ш'си запази колата за дискотека.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

СОТ-аджиите успяват само по асфалтовия да се качат. По черния път не могат, не знам заради джипките или някаква друга е причина. ...
                Ако наистина по черния път има сериозни коловози или дълбоки пороища, закупуването на "паркетна" джипка или автомобил 4х4 няма да ти реши проблема. Тогава или се примиряваш, че ще стигаш само до края на асфалта, или си взимаш джип, подходящ за по-тежки условия (което обаче те вкарва в друг филм) или си плащаш на един булдозер да заравни пътя. Последното вероятно ще излезе най-евтино ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

За половината пари получава джипката на Сабин без филмови сценарии!
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Що не вземеш да ги снимаш тия коловози и път та да ни ориентираш поне малко ! Само СОТ-аджиите се качвали ,ама май не се качвали !?! Последно ?

Коментар

Но
                      Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                      С дъртио джип нема се вписва в пейзажа!
                      щото

Аз ще пооправя тия 50 метра, но въпроса е да мога да се качвам. Всички там карат Нисан патрул, Субару джип някакъв не им разбирам, мицубишита и ми казаха ако искам зимно време да се качвам машина 4х4. Питах ги за мнение относно колебанията ми, всеки с различно мнение и така. Като изтъкнат нещо положително, после 2 отрицателни - хахаха.
                      , затова човека ще извади 25, хем да "изглежда", хем и да ги минава тия (последно) 50 метра.

Лошото е, че джипа не е панацея, но това е друга тема,
                      а и, обикновено, първият джип е да си наместиш главата за вторият, а и за третият,
                      та Колега, гледай поне в началото да не се набуташ излишно.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ще снимам пътя другата събота и неделя като си ходя. Само да питам и за Nisan x-trail 2,0 dci 173 к.с. или 150 к.с. имат ли същия проблем с турбото като 2,2 dci -то? И евентуално по добро ли е от горе изброените? То, че пътя ще го оправям е ясно, но за зимата си трябва за стръмния път. Аз направо ще ви кажа къде е това, пък може някой да има познат или да е от там и да каже според него какво да ще върши работа там. До Ботевград, има едно село Трудовец, над него е въпросната вилна зона.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                          За половината пари получава джипката на Сабин без филмови сценарии!
                          Ето това вече е полезен и практичен съвет към автора на темата. Хем ще се вписва в пейзажа, хем ще му върши работа.
                          Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                          Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

То, че пътя ще го оправям е ясно...
                            А ти ще решиш ли какво искаш? Рева, че ти давали акъл да си оправяш пътя, пък сега ти било ясно, че ще го оправяш. Седни помисли пък сигурно сам ще се сетиш какво точно ти трябва!
                            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Тойота Ленд Круйзър ,
                              Ленд Ровърите стават всички
                              Паджеро
                              Кия Соренто
                              Последно редактирано от CarTest™; 21-01-15, 23:49. Причина: Линк

Коментар

Ще снимам пътя другата събота и неделя като си ходя. Само да питам и за Nisan x-trail 2,0 dci 173 к.с. или 150 к.с. имат ли същия проблем с турбото като 2,2 dci -то? И евентуално по добро ли е от горе изброените? То, че пътя ще го оправям е ясно, но за зимата си трябва за стръмния път. Аз направо ще ви кажа къде е това, пък може някой да има познат или да е от там и да каже според него какво да ще върши работа там. До Ботевград, има едно село Трудовец, над него е въпросната вилна зона.
                                Аз има вила във вилната зона (Лозята ) на Трудовец, и пътуваме само с леки коли зиме и лете ,но бая сме бутали зимата Предвид сегашното състояния на пътищата в района и аз търся,джипка и с интерес ще следя темата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X