Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип, това е въпроса?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв джип, това е въпроса?

Здравейте,
    Гледам, чета, разпитвам и съвсем се обърках. Въпроса е какъв джип да си купя с бюджет до 25000 лв. Естествено ще ме питате за какво ще го ползвам. Основно ще ми трябва събота и неделя, когато ходя до вилата. близко е до София (60 км.), но проблема около 300,400 метра стръмен асфалтов път с дупки и около 50м черен път. До сега не се налагаше да ходя зимно време и някак си се качвах, но сега вече ще се ходи по често и дойде времето и за подходяща машина.
    Най- важното за мен е да не е автомат. Дизел или бензин(газ) не е от голямо значение стига разхода да е максимално нисък за джип. Като цяло поддръжката да е евтина като за джип. На ясно съм, че всеки автомобил си има скъпи неща за ремонт, но да е в рамките на постижимото. Важно е да има голям багажник. Претенция за марка нямам - това не ме вълнува.

Познати ме насочват към suzuki grand vitara 1.9 ddis, toyoya rav4 d-4d, Hyundai 2.2 crdi и малко скептично съм настроен към Great wall -hover H5 2.4i LPG.

Въпроса е кой от всички изброените или пък да ми препоръчате някой от който бих останал доволен.
    Благодаря Ви предварително за мненията и пожелавам на всички изпълнена с късмет 2015 година.

От: Какъв джип, това е въпроса?

Започни от типа задвижвне, след това избери относително сполучлив модел и двигател. Приоритизирай нещата, на които най-много държиш, защото която и кола да избереш ще има компромиси.
    От тези който спомена според моето скромно мнение си заслужават 1 - Рав4 и 2 - СантаФе - от гледна точка на икономичност, пространство и сполучливост!

Коментар

Предполагам, че няма да ходиш само до вилата с него... Имал съм Гранд Витара 1.9ДДиС 2007г и бях много доволен, джипчето е постоянно 4х4, има и бавни /дългата база 4 врати/, за градско е перфектен /много маневрен/. Единствено не ми харесваше за дълъг път понеже са му много къси предавките и над 120кмч става шумен и неикономичен /с две думи започва да се мъчи/... И естествено не ми харесваше, че е с ръчни скорости
      Не знам защо държиш на ръчни скорости, но и на СФ и на РАВ и на всеки друг СУВ без бавни скорости, съединителя заминава бързо /при каране по стръмно с дупки/...

Ако не държиш на висока скорост, за 25000лв може да вземеш някоя Гранд Витара от Миркат на смешни километри и да си караш с години без да посетиш сервиз...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Въобще не слушай Колегите в по-горните мнения!Не разбират от Джипове!
        Вземи си G-класа на МБ и ще разбереш защо си роден щом имаш тия пари!/ако разполагам с тая ликвидност за Джип, ще си взема гейка на 100%/

Забрави за Тойоти.Патроли.митсубишита.ЛР.Ниви.Опел.Исузо.
        Всичко е имитация!МБ е върха!
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
          Въобще не слушай Колегите в по-горните мнения!Не разбират от Джипове!
          Вземи си G-класа на МБ и ще разбереш защо си роден щом имаш тия пари!/ако разполагам с тая ликвидност за Джип, ще си взема гейка на 100%/

Забрави за Тойоти.Патроли.митсубишита.ЛР.Ниви.Опел.Исузо.
          Всичко е имитация!МБ е върха!
          Не че не си прав, но гледайки цените на тези коли, това което е предвидил може да му е първата вноска, за нещо около 2000г. Дори и да се навие за нещо след 90-та то това пак ще е само началото на една нова ера в разходите по МПС-та. Не че ще му е зле де!
          Последно редактирано от noname12; 05-01-15, 16:14. Причина: п г

Коментар

Сигурен бях, че не знам "защо съм роден"!
            Колега - ти осмисли не само моят живот!
            Надявам се не си получил удар след твоето емоционално изказване, а всичко се е свело до получената ерекция от вишочайшият ти пост!
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Колега, ако имаш съпруга или приятелка(надявам се, че си мъж), спомни си как си я харесал. После как си се влюбил и как взаимно сте се опознали. След това сте си показали всички кусури които имате. Ако привързаността все още е останала след опознаването, значи това е. Така се избира и джип! Успех и газ към "църквата".

Коментар

тойота ленд крузер 120
                100-ГОДИШНИНАТА НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД.

ПОМНЯ И ОСЪЖДАМ. ПОМНЯ И ИЗИСКВАМ. ЖИВЕЯ И ПОМНЯ. ЖИВЕЯ И ИЗИСКВАМ“.

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                  ...1 - Рав4 и 2 - СантаФе - от гледна точка на икономичност, пространство и сполучливост!
                  Според мен нито едно от двете не отговаря на изискването "джип". Да не говорим, че и багажното пространство е под въпрос. Та първо си задай въпроса "джип ли искам или не?"
                  П.П. Джип и икономичност са две несъвместими неща

Коментар

Само G300 на МБ след 1990 г. - с трите блокажа.

Коментар

Първоначално публикуван от milodada Преглед на мнение
                      ... близко е до София (60 км.), но проблема около 300,400 метра стръмен асфалтов път с дупки и около 50м черен път.....
                      Първоначално публикуван от shaprtooth Преглед на мнение
                      Само G300 на МБ след 1990 г. - с трите блокажа.
                      Три няма ли да са малко? Не може ли на всяка гума по един? Или по-добре 5 - за всеки 10 метра по един?

Към колегата, пуснал темата - без да се разтъпчеш и без да седнеш в някой джип - няма как да разбереш кой е твоят! За 50 метра и Хюндаят става, и Витарата, че дори и Нива! Въпроса е какво харесваш и в какво се чувстваш удобно
                      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Що не погледнеш Кии-те!?
                        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Щом искаш мнения ето и моето:
                          критериите ми за джип са- 1.американски 2-бензинов 3-автомат
                          сам трябва да избереш твоите
                          Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                            Започни от типа задвижвне, след това избери относително сполучлив модел и двигател. Приоритизирай нещата, на които най-много държиш, защото която и кола да избереш ще има компромиси.
                            От тези който спомена според моето скромно мнение си заслужават 1 - Рав4 и 2 - СантаФе - от гледна точка на икономичност, пространство и сполучливост!
                            Често казано, бих искал да мога да изключвам 4х4 -то, да не е постоянно. Тъй като не разбирам от джипове за това питам, кой модел и с какъв двигател . На ясно съм, че трябват компромиси и за това се допитвам до Вас, пък то е ясно, че аз ще си я карам не вие . Викам му късмет на каквато попадна.

Първоначално публикуван от Stany Преглед на мнение
                            Колега, ако имаш съпруга или приятелка(надявам се, че си мъж), спомни си как си я харесал. После как си се влюбил и как взаимно сте се опознали. След това сте си показали всички кусури които имате. Ако привързаността все още е останала след опознаването, значи това е. Така се избира и джип! Успех и газ към "църквата".
                            Аз като си спомня как се запознах с приятелката ми, не е за препоръчване (на няколко питиета).

Бих си взел американски, ама да изкарвах и сипвах гориво на техния стандарт. Автоамат не искам, защото вече съм правил един и някак си вече ме страх да не би да се счупи нещо. Пък и удоволствието ти да си ръчкаш ме кефи повече. Иначе и МБ бих си взел, но не мога да се класирам за нещо по ново. Омръзна ми от тези стари коли. Мисля, че Форд беше отговорил, че най-хубавата кола е новата. Е нова в днешно време е трудно, но все пак нещо до 7 годишна си е добре според мен.
                            Последно редактирано от CarTest™; 06-01-15, 10:27.

Коментар

Колега, за 400-500 метра стръмен, но все пак асвалтов път, пък макар и с дупки, както и 50 метра след това черен път, въобще не ти трябва джип за тежък оффроуд, какъвто сигурен съм доста от хората тук ще ти препоръчат. Пък и да се изръсиш 25 000 бимберици за нещо много здраво, дето обаче хич няма да ти е кеф да го караш магистрално или извънградско (все пак до вилата се предполага, че ще се движиш по подобен път), в сравнение с много други СУВ, вършещи същата работа за описания маршрут, за мен лично ама хич не си заслужава. Разбира се, много от тези, които упоменах, като здрави предлагат и лукс.
                              Щом не искаш автомат, а същевременно да е по-ново, Гранд Черокито веднага отпада, което много хора биха ти препоръчали. Не знам да има толкова нови и същевременно да са с ръчни скорости. Има избор, но хубаво си прецени какво точно ти трябва и ще ти върши работа, едновременно с това ще ти е и кеф да си го караш.
                              SUV

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X