Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колебая се между Терано 1 или една лека кола, която ми подаряват...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колебая се между Терано 1 или една лека кола, която ми подаряват...

Те посочените по-горе разходи са си актуални и за л.а. Даже са посмалени някои от тях.
    Абе всеки си знае, начесва си крастата, пък ако се озори продава и това е. Имаш възможност- караш, закъсал си го- сменяш концепцията
    SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
      Те посочените по-горе разходи са си актуални и за л.а. Даже са посмалени някои от тях.
      Абе всеки си знае, начесва си крастата, пък ако се озори продава и това е. Имаш възможност- караш, закъсал си го- сменяш концепцията
      Е те това е приказка!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Тук се говори за Терано 1.
        Какво ще му е по-новото и по-запазеното? Какви ще са му екстрите, возията и разхода?
        И екстри, и возия са си му съвсем таман. Стига да е в добро състояние. Има си и ел пакет, и климатик, че даже и реглаж на твърдостта понякога. Вози по-добре от средностатистическа малолитражка.

Комфорта?
        Карал ли си? Особено след фейслифта на интериора вътре си е съвсем човешко, и достатъчно комфортно, пак сравнено със средностатистическа малолитражка. Пак - стига интериора му да е в прилично състояние. Не карай по инерция от ферозата - няма нищо общо.

Такъв джип (на тия години) се купува за гората, разбирай лов, риболов, кеф, товарене, селскостопанска машина. Такъв, за който не те е яд да го одереш или ожулиш тук-там.
        И за да ти свърши работа, когато ти е нужен.
        През почивни дни и т.н.
        Пак - зависи от състоянието. Ако е като надупчено войнишко канче - много ясно. Ама например пред блока ми има точно единичка в съсвем прилино състояние, даже и отвън.
        Усещането при шофиране няма нищо общо с кола. На всичкото отгоре е и реално дълга база. В заводския си вид и с окачване като хората вози като лодка.

Разхода на който и да е джип или СУВ, бензинов, с газ или дизел като евридейка, е смешно да се сравнява с този на Ксара дизел.
        Точно двоен е.

Идеалния вариант е кола за всеки ден и джип за каквото и когато ти потрябва.
        Или просто да си начешеш крастата.
        С това - напълно съгласен. Ама, все не стигам до евридейката, нищо че я имам, и е на 40000км от нова. Но пък ако бях с 500 кинта заплата вероятно щехе да е друго яче. Сега - 1000 - 1500км месечно са ми 2 резервоара нафта, или 320 кинта. Тоест, 2/3 от заплатата биха отивали за това.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Карам по годините, Спарки.
          За терано 2, съм съгласен.

Терано 1 читаво и запазено, все ще е на -айсе години.
          Няма съмнения , че ще вози добре. Все пак е тежко.

Както няма съмнения и за разхода.
          Абе, всеки с акъла си и мераците си.
          Мерак се гаси с пари, а кеф цена нема.

За заплатата на колегата, ще му дойде изнанагорно да поодържа и храни джип.
          И аз искам дизелов джип, ама нема...

ПП: Освен ако не си купя Кия, че ми се върти из главата и това понякога.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

1-ците се правят до 1995-та. Двойките със същия двигател - пак до тогава. Не е съвсем мисия невъзможна да се попадне на добро, макар и малко вероятно. Ама пък няма да е евтино. То и читави двойки за под 5 бинки - трудно. А даже и за 5 си е малко до късмет.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Момко,мятай се на Скарата,а спестените пари инвестирай в себе си. После ще си купиш две Терано-та...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ситроена. Много гори терраното и мн се чупии знамм какво е имам терано

Коментар

Първоначално публикуван от Ceckomen Преглед на мнение
                  ...и мн се чупии...
                  И какво по-точно му се счупи? Щото на мойто от 7 години нищо. Не че не съм сменил туй-онуй, ама не заради чупене, а просто нормална поддръжка.

Коментар

Имам Терано 1 .Има си всички екстри(стандартни).Върви повече от много леки коли,в това число и посочения Ситроен.Харчи около 18-20лв за 100км.Със сигурност е в пъти по здрав от него.За подръжка има много изписано ,но ако имаш късмет може и година 2-3 само масла и филтри да сменяш.Странно ми е как баш в тоя форум ,разубеждавате човек да си купи джип.Аз съм с две ръце за Тераното,ако ще може да подържа Ситроена с тая заплата,ще се справи и с джипа(с помощ,приятели и т.н).Някой неща не трябва да се отлагат харесъл ти е ,искаш го ,защо трябва да вземеш другото.Не им знам заплатите на столичани,но половин в България средната под500....Магарета ли да си вземем.

Коментар

18-20 лв.? За какво гориво говорим, че нещо не ми излизат сметките?
                      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от Ceckomen Преглед на мнение
                        Ситроена. Много гори терраното и мн се чупии знамм какво е имам терано
                        Явно не разбираш от джипки или си роден нещастен.Никой не е виновен като купувате гробници.По темата с този доход по добре използвай подаръка,но ако ти е прекалено на сърце мисли първо за донълнителни доходи,Успех.
                        Последно редактирано от fiko_fire; 17-10-14, 23:41.
                        Terrano 2 2,7td 1994
                        Keeway atv 100

Коментар

Първоначално публикуван от fiko_fire Преглед на мнение
                          Явно не разбираш от джипки или си роден нещастен.Никой не е виновен като купувате гробници.По темата с този доход по добре използвай подаръка,но ако ти е прекалено на сърце мисли първо за донълнителни доходи,Успех.
                          Има и друго - всяко нещо, дето се използва извън предназначението си се чупи. Ако си купиш терано за 3 бона, сложиш му някакви амортисьори от нещо, подложиш някакви подложки под пружините, натегнеш му торсионите, сложиш най-големите гуми, които побере, ама щото по-евтино - най-злите регенерати, и опиташ да го ползваш за същото, за което позват наточена гега по траяли и състезания, по която само за туниХ са пръснали няколко пъти повече пари, то ще се строши със сигурност. Не си ли даваш сметка за това какви са възможностите на машината ти - ще се строши, незавивимо каква е. Тераното просто не е хардаджийска джипка. Не и без сериозни интервенции. И същото важи за всички от класа му.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X