Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колебая се между Терано 1 или една лека кола, която ми подаряват...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колебая се между Терано 1 или една лека кола, която ми подаряват...

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Аз ли бъркам нещо или Хасково беше рекордьорът по необслужвани кредити?

Бърза сметка:
    Застраховка 200
    Данък 50
    Преглед 40
    Масло 40
    Гуми (усреднено) 50 годишно от втората употреба

опааа, 35лв/месец разхвърляно през годината само за да може законно да премести колата на съседния паркинг. Това ако колата никога не се чупи (нищо че е стара), никъде не я чуква даже лекичко (нищо че е нов шофьор), не харчи масло и нищо друго непредвидено не му излиза. Ама ние знаем, че не е така и чистите разходи за една кола трудно слизат под 80-100лв на месец още преди да си сипал горивото.

Ми много е да си даваш половината заплата за колата.
    Ясене , много рядко не съм съгласен с твоите мнения , ама сега е една рядкост. Моята кола, за 10-те години , които я обслужвам , основните ми разходи са за гориво. Вярно е , че като я купих изхарчих едни пари да я правя и после я поддържам с качествен инвентар , ама за 30 годишна бабичка никога не ме оставяла на пътя и общия разход , без горивото ми на година е под 300 лева . ( това ако не се чупи нещо) . Годишния доход,на 500 лева месечно е 6 000 лева, ако живее при родителите си и няма разходи за ток, вода , храна , ще може да си кара жиПката "спокойно"
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Забравяш най-големия разход в тия години ! Гаджетата .

Коментар

Ха! Е па аз като гледам в бг мобилето то па един нема да е ръждясал! А като знам кви са като ги докарват в България ............ утрепани, разбити, размазани, взривени, удавени, наводнени, падали по глава от автовоз ............. после лифтинг във Враца и Станкето .......... после лавина от теми в ''Зов за помощ'' - ''Закъсах'', ''Спрях'', ''Угаснах'' ............
        Във френския сайт поне са честни хората та си казват кусурите одма.

Така. Аз казах, квото мислех. Иначе е крайно неуместно да ми се казва ''........ кат си толку отворенгяс що не му купиш на момчето едно Терано от Франция, да му го пратиш и да му платиш номерата и талона?''
        Аз мисля, че помагам достатъчно, тези от Форума, на които съм помогнал и продължавам да помагам те знаят кой съм и какъв съм.
        Иначе по темата - аз викам, че въпроса изобщо не можа да бъде зададен - това да питаш ''кое да взема Цитроен Ксара, или Нисан Терано'' тва е все едно да питаш ''кое да избера - кокошка, или бик''.

Брат, 'зимай джипа!
        Това, че има ръждясало, или изгнило, това не му пречи да върви. Това поне се оправя за стотинки в БГ-то, не е проблем. Виж, тука при нас тенекеджийте взимат по една чанта евро на детайл.
        Гледай жената да е хубава, на джипа това не му отива.
        Последно редактирано от мишоци; 15-10-14, 15:43.
        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Взимай ситроена.

...и понеже знам че може и да не ме послушаш - преди дз вземеш тераното гледай щателно шасито за гнилоч. Ама ЩАТЕЛНО!!! Останалото е като на другите коли при оглед - как пали, дали всичко работи и т.н. Ако е някое вкарано от Италия, и карано тук не твърде много през зимата, може и да си с късмет.

...и след покупката си приготви едни 2000лв начална инвестиция за да го приведеш във вид такъв, че поне година-две да не правиш нищо съществено по него. В противен случай като е на тия годинки, може и бързо да го намразиш.

...ако ти е първа кола, вземи си кола, покарай, разбери какво искаш, пробвай някой и друг джип след време, и вече на по-трезво вземи решение.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
            Ха! Е па аз като гледам в бг мобилето то па един нема да е ръждясал! А като знам кви са като ги докарват в България ............ утрепани, разбити, размазани, взривени, удавени, наводнени, падали по глава от автовоз ............. после лифтинг във Враца и Станкето .......... после лавина от теми в ''Зов за помощ'' - ''Закъсах'', ''Спрях'', ''Угаснах'' ............
            Във френския сайт поне са честни хората та си казват кусурите одма.

...
            Иначе по темата - аз викам, че въпроса изобщо не можа да бъде зададен - това да питаш ''кое да взема Цитроен Ксара, или Нисан Терано'' тва е все едно да питаш ''кое да избера - кокошка, или бик''.

...
            На мен аналогията за кон и кокошка повече ми харесва: Дали да ти подарят млада кокошка, която ти носи всеки ден яйца, яде шепа жито и стиска зелена тревица. Или да ти подарят кокошка, ти да я продадеш, да дадеш още торба с пари и за вземеш стар окуцял кон, който просто те кефи. Ама коня да не става нито за яздене, нито за товарене, да яде на ден по бала люцерна и кофа фураж. И на всичкото отгоре всеки ден да си броиш последните пари за да му купиш храна. Да работиш два месеца за да го подковеш. Да боледува често и да иска постоянно скъпи лекарства ... И въпреки че даваш всичко от себеси, с цената на много лишения, конят пак си остава дърта кранта.

Еми сори, ама бих предпочел да си гледам кокошката година-две, докато събирам пари за кон. Но млад и пъргав кон, който пак ще яде много и подковите ще му са скъпи, но поне ще ти е кеф за го яхнеш, натовариш или впрегнеш. Или дори само да го погледаш.

Аз съм наясно че меракака е по-опасен от диарията. Хване ли те, не те оставя. Но мерак с пари се гаси.

Никой не му казва на момчето да не си купува джип. Само му казваме да не си купува строшен и изгнил. Пък по неговите приказки на там отиват нещата
            Последно редактирано от bullet_pk; 15-10-14, 18:29.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Джип си купи, когато можеш да си го позволиш едновременно с лека кола.
              Хеле пък, толкова стар.
              Джипа, стар или нов е много скъп за евридейка.
              Колегите правилно са ти казали.
              Купе, кола не кара, но рама-да.
              Говоря от опит. Моя е с дупки от ръжда по купето, но рамата се наложи да я сменям. Скъпо приключение е .
              Наред с останалата поддръжка.
              Пази си Ситроена.
              ... поне засега.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Че какво му е скъпото за ежедневка, ако е по-нов или запазен. Че харчи повече.......ами то и много леки коли харчат. Нали уж джиповете са по - здрави. Ние си взехме СУВ точно за основна кола и грам не съжаляваме. И понеже преди имахме за всеки с жената, но ги продадохме, при попълване на паркинга с още една пак нещо такова ще е, вече леки коли нещо не ни се карат.
                Но иначе с този доход на колегата, напълно подкрепям мнението за кокошката и крантата.
                SUV

Коментар

Едно пробно пътуване до където и да е със ксарата, и едно със "джипа" и става ясно кое колко върши работа. Ксарата е чудесна.
                  Виж, ако е за да стои пред блока - по-добре изгнил джип, няма да му личи като се доразпада. Казвам това като мнение на човек, който кара. И си пазя нервите, слуха и здравето, както и си правя някаква малка сметка на разходите, дори да не ми е належащо.
                  Не говоря за каране в града - за там си има колелета, компактни малолитражки и други хитрини.

Коментар

Тук се говори за Терано 1.
                    Какво ще му е по-новото и по-запазеното? Какви ще са му екстрите, возията и разхода?
                    Комфорта?
                    Такъв джип (на тия години) се купува за гората, разбирай лов, риболов, кеф, товарене, селскостопанска машина. Такъв, за който не те е яд да го одереш или ожулиш тук-там.
                    И за да ти свърши работа, когато ти е нужен.
                    През почивни дни и т.н.
                    Разхода на който и да е джип или СУВ, бензинов, с газ или дизел като евридейка, е смешно да се сравнява с този на Ксара дизел.
                    Идеалния вариант е кола за всеки ден и джип за каквото и когато ти потрябва.
                    Или просто да си начешеш крастата.

Коментар

И от мен пет стотинки... Дет' сЪ казва, умните хора се учат от грешките на другите...в случая да споделя моята.
                      Та и аз преди време мерак за джип, а и кола си имах, и пари изкарвах повечко от споменатите... и много разходи нямах... И даже взех такава, по която нямаше какво да се прави, и гуми имаше и всичко... И моята мисъл беше, малко за разходки извън пътя, повече за ежедневна кола(градско) и особено за зимата... Амии... поразочаровах се от идеята си. Може би защото я сравнявах с леката си кола(съвсем обикновена колица). И за градско и за междуградско и за всичко, освен за извън пътя, джипа се оказа по-зле от нея, а и от очакванията ми. Случи се и зимата без сняг... И като теглих чертата, без да съм дал един лев за поддръжка на джипа и с почти безкомпромисна такава за колата, пак не можах да се убедя да го задържа(джипа). Разхода на гориво си е поне двойно на колата(нафта и за двете), возията по-лоша, скорост, управляемост, спиране, безопасност... всичко по-зле... Това отнесено към средно 20-30-40 км на ден и лесно стигнах да извода, че джип се купува за където ти трябва или ако доста си си понадвил на масрафа...за кеф(ако имаш и време за това). В противен случай, мерака доста бързо се изпарява, особено ако искаш преди всичко да го караш.
                      Има го варианта, да имаш мерак, знания, умения и време да си ремонтираш джипа(за удоволствие), без да ти се налага да минаваш ежедневно голям пробег - примерно ако си сръчно гаражно майсторче, бачкаш за себе си, не пътуваш за работа всеки ден(гаража ти е у дома), работиш си по джипа докато чакаш клиентела и го ползваш да обиколиш квартала(градчето/селото) и да "довлечеш" някоя закъсала клиентска кола(т.е., както се каза, да си поизкарва парите джипа). Но тогава и дохода няма да ти е 500лв на месец...
                      Иначе просто казано 500 кинта са 200 литра нафта. Това са 1500 до 2000 км с Терано 2,7ТД, и около 3500-4000км с Ксара 1,9Д. При равни други условия, а те не са равни... Накратко, да си купиш джип, без да ти трябва реално е като да караш камионче или бус за да возиш само себе си.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Точно!

Коментар

Защо ли имам чувството, че младежа повече нЕма да се Яви - няма да е за сефте.
                          Ако не съм прав - да ме извинява питащия и да вземе да каже след толкоз акъл какви ги е свършил.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Аз ли бъркам нещо или Хасково беше рекордьорът по необслужвани кредити?

Бърза сметка:
                            Застраховка 200
                            Данък 50
                            Преглед 40
                            Масло 40
                            Гуми (усреднено) 50 годишно от втората употреба

опааа, 35лв/месец разхвърляно през годината само за да може законно да премести колата на съседния паркинг. Това ако колата никога не се чупи (нищо че е стара), никъде не я чуква даже лекичко (нищо че е нов шофьор), не харчи масло и нищо друго непредвидено не му излиза. Ама ние знаем, че не е така и чистите разходи за една кола трудно слизат под 80-100лв на месец още преди да си сипал горивото.

Ми много е да си даваш половината заплата за колата.
                            Да но застраховката може и да е 12лв,при мен е така.

Коментар

Извинявам се по-точно данъка.

Коментар

Кефа цена няма. Взимай джипката, колкото повече харчиш, толкова повече изкарваш.
                                Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X