Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мицубиши Паджеро или Субару Аутбек

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мицубиши Паджеро или Субару Аутбек

Газ НЕ. Така че бензиново Паджеро не е в списъка. Дизеловото като разходи ще е горе долу същото. Гуми 235/70/16 от 140 лв. до 278 лв. 215/60/16 от 160 лв. до 242 лв. Гражданска 3200сс от 254 лв до 605 лв 2500сс от 227 лв до 591 лв обслужване малко по-скъпо на Паджеро данък на Паджерото ще е с няколко лева по-нисък.

Коментар

+1 за Аутбек-а. Щом няма да го ползваш за сериозен оф-роуд, това е твоята кола. Клирънс от 21 см, 4х4, нисък център на тежеста, малко тромав 4-степенен но дуракоустойчив автомат, който е идеален за градско каране.

Коментар

С дизеловото паджеро за 2-3 години ще спестиш от разхода на гориво колкото да си платиш половината от ремонта на ГНП то.
        На Маринов паджерото всъщност е Монтеро 3,8, като този рядък мотор не е ГДИ и става за газифициране. 3,5 ГДИ двигателите не стават на газ.
        Ааа и много поздрави на колегата който писа, че паджерото на ставало за офроуд. Суперселекта, задния блокаж , силния двигател и заводските 31' гуми стават само за каране по жътите павета.
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от plaskom Преглед на мнение
          ... малко тромав 4-степенен но дуракоустойчив автомат, който е идеален за градско каране...
          Не Пламене..виж годината , за която се пита..тия са вече 5-степенни ! Относно темата- по-горе съм написал ясно, че ако не требе клиренс е безсмислен джипа..което ще оцениш и на магистралата, а и ако ръгнеш в чужбинско на магистрална екскурзия !
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Грабвай Субару-то,но разхода не е малък,от14 нагоре градско.Препоръчително автомат,рядко дава проблеми.Основен проблем-протичат гарнитури на глави,най-вече след газифициране.Караш на бензин,сипваш качествено масло и потдържаш в перфектна кондиция охладителната система и сиТи!Също така ходиш в сервизи с опит с боксерите,попрочети в форума на Субару,има много информация.

Коментар

Аз съм имал Аутбек преди 6-7 години,после минах през Митсубиши Аутлендър и от 2 години съм с Митсубиши Паджеро 4-2008 г,но с бензинов двигател 3,8. сложил съм му газ и мога да кажа,че това е моята кола,голяма, мощна,красива,с всички глезотии ,въобще м/у Субару-то и Паджерото винаги ще избера джипа.

Коментар

Паджеро 3 лично за мен е много удобен автомобил. Просторен, с хубава возия, дизелът според мен си е добре като динамика / бензинов не съм карал/. Лично аз го предпочитам пред 120 -ка примерно. Малко ми е шумен двигателя обаче. Отделно аз не бих взел на старо съвременен дизел. Прекалено скъпо става, ако кихне. Не се заблуждавай, че ще даваш малко повече пари за гориво при Паджерото. С времето ще усетиш, че не са малко.За Субито от цитираната година не бих казал , че има някакви "дежурни" проблемни места. Единствено тампони на предни носачи и биалетки на 30 К км приблизително сменях. Но те не струват милиони. Рейката също може да текне, но и там няма драма. Сега , ако се наложи смяна на съединител и маховик с оригинални такива, също не е евтино, но е за предпочитане пред ремонта на Дид. Ако ще е 2.5двг ръчката е доста по-вървежна. Работата със съединителя в града и задръстванията обаче си е наказание.Автомата пък си е муден. Отделно , както е писал Пламен 2.5 ЕАТ си е 4 степени през 04г. Изобщо за мен изборът на автомобил е по-скоро емоция. Иначе все си е разход. Покарай двете и си прецени кое ти допада повече.
                Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                Opel Frontera V6

Коментар

Яро, джиповете са много хубаво нещо, ама не за всекидневен автомобил... С аутбек или друг кросовър пак можеш да се разходиш до някоя полянка или да отидеш на ски... но на магистралата си е лека кола...
                  Ако бях земеделски производител или имах хижа някъде високо в планината, веднага бих си взел джипка! А сега какво... 300-500км асфалт/магистрала и накрая 1км черен път, който всяка прежалена кола може да мине 350 дена в годината... Единствената полза от "камиона" е, че гледаш отвисоко... но в един миниван е пак същото, обаче събира хора и багаж по две...
                  Големите бензинови двигатели също са много хубави, но не са практични заради огромния разход /не всеки иска АГУ в колата си/.
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Забравих евентуално слабост при МТ на Субко. Много възможно е да се наложи смяна на среден диф заради блокировката, която FHI наричат виско лсд. Чувам ремонтирали ги вече де.
                    Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                    Opel Frontera V6

Коментар

Ако си избираме кола по това на кой модел кое колко струва да се ремонтира... Всеки си има нещо на ум... Въпросът е да получиш съвет от човек с опит и сходно на твоето мислене...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                        Яро, джиповете са много хубаво нещо, ама не за всекидневен автомобил... С аутбек или друг кросовър пак можеш да се разходиш до някоя полянка или да отидеш на ски... но на магистралата си е лека кола... ...
                        Ако си избираме кола по това на кой модел кое колко струва да се ремонтира...
                        В същност, ако гледаме габаритите, голяма част от джиповете не се различават особено, а някои дори са и по-малки от голямо комби от типа на Subaru Outback.

Примерно, при споменаваните в темата Паджеро и Аутбек положението е следното:

Ширина: Паджеро - 1875 - 1895 мм : Аутбек - 1820 мм (разлика 5-7 см)
                        Дължина: Паджеро 4830 - 4915 мм : Аутбек - 4790 мм (разлика 4-12 см)

Не мисля, че тези разлики представляват някакъв сериозен проблем за движение и паркиране в града. Да не говорим, че, както споменах, има и джипове, които са по-малки от голямо комби (примерно Гранд Чероки WJ е по-къс от Аутбек и само с 1 см по-широк). Проблем може да е по-лошата видимост назад, но пък вече парктрониците и камерите не са някакъв невиждан лукс.

Също така няма лошо човек да вземе предвид кое колко струва за ремонт, когато става въпрос за купуване на кола на старо, особено в случай, ако даден модел има типични "болести" с голям % вероятност за възникване.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Яро, джиповете са много хубаво нещо, ама не за всекидневен автомобил... С аутбек или друг кросовър пак можеш да се разходиш до някоя полянка или да отидеш на ски... но на магистралата си е лека кола...
                          Ако бях земеделски производител или имах хижа някъде високо в планината, веднага бих си взел джипка! А сега какво... 300-500км асфалт/магистрала и накрая 1км черен път, който всяка прежалена кола може да мине 350 дена в годината... Единствената полза от "камиона" е, че гледаш отвисоко... но в един миниван е пак същото, обаче събира хора и багаж по две...
                          Големите бензинови двигатели също са много хубави, но не са практични заради огромния разход /не всеки иска АГУ в колата си/.
                          Напълно съм съгласен с всичко, което си казал, Тедо, с изключение на това, че минивана събира хора и багаж по две. ;-) Никъде не твърдя, че джипките стават за всекидневен автомобил, макар и точно това да са въпросите или мераците на 90% от питащите в този раздел - да се оправдае нуждата от джип за употреба на семейно комби.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                            - да се оправдае нуждата от джип за употреба на семейно комби.
                            Точно казано Яро, точно..Да си призная най-големия дразнител за мен в леките коли спрямо джиповете- ниски седалки /не седиш като на стол/ по-трудното "сгъване" /особено при шкембати като мене/ , по-ниска гледна точка , по-малки огледала. Всичките тези елементи при джиповете улесняват градската употреба, а недостатъците всички ги знаем- лакомия, мудност, габарити..така, че въпрос на приоритети наистина. Проблем възниква тогава, когато необходимите приоритети се сблъскат с емоцията, която заслепява разума...
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                              ..., макар и точно това да са въпросите или мераците на 90% от питащите в този раздел - да се оправдае нуждата от джип за употреба на семейно комби.
                              Веднага вкарвам още едно оправдание
                              Стара Загора - (близо до) Видин - Стара Загора с лек автомобил и с дребна джипка, един и същи водач, един и същи сезон, приблизително еднакъв трафик:
                              - отиване:
                              лек: 5 часа, 50 лева гориво (тук и нататък - груба сметка, не съм засичал с милилитри и секунди).
                              жипка: 6 часа, 60 лева гориво.
                              - Връщане:
                              лек: 6 часа път + 1 час търсене на гумаджия + половин час смяна на изкъртена гума заради кофти дупка на сянка. Гориво: 55 лева + 160 лева при гумаджията. 3 часа псуване изобщо не го броя.
                              жипка: 8 часа, гориво: 80 лева, удоволствието от връщането по третокласни и черни пътища и зяпането на разни красоти из балканите - безценно

Обща сметка ... няма смисъл
                              И това не е еднократно! Само за протокола: говоря за изправни автомобили с нови гуми. Особено единия път бяха на 3 дена ... заболя ме, мамкаму и прасе!

Да споменавам ли какво става, ако има начинаещ водач? И колко издържат джантите на леката кола при среща с бордюр и колко на джипа? Това само за размисъл по темата 'разходи'.
                              А местата за паркиране? Че там където със най-елементарния Самурай, пък и с Аутбека, ще си спреш като пич, с обикновена лека кола си останал без картер (дори се сещам за няколко пресни примера с Ауди А3).

Е, да, ако човек вижда всичко единствено в стотинки, ще си вземе за 600 кинта Кадет 1.3 комби на 25 години, ще си кара с гуми амнайста употреба за по 15 кинта, с по 6 'фитила' на гума (не се майтапя, познавам такива), ще си долива през ден масло по 2.30 литъра и ще е щастлив от живота ... докато не му хвръкне някое колело в движение или не се натресе в някой и всичката "икономия" не му излезе през г@за. Но това вече е друга крайност, която не препоръчвам на никого.

Както и да е, всеки сам си решава как да си направи живота труден
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                                Веднага вкарвам още едно оправдание
                                ...
                                Все пак сравняваме джип и кросовър - гумите не са баш като на А3 със 17-ки /щото с 15-ки трудно се криви джанта/...
                                За срещата с бордюр... Може да пострада и джип - не лежете на тая кълка...
                                Мой познат беше си спукал 2 гуми на Теракан от минаване през паднали камъни в един от планинските ни проходи...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X