Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мицубиши Паджеро или Субару Аутбек

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мицубиши Паджеро или Субару Аутбек

Дилемата е между два автомобила Паджеро 2002 г. 3.2 DID или Аутбек 2.5 бензин 2004 г. Ще се използва като всекидневен автомобил и малко извън пътя но без екстремни изпълнения. И за двете возила чувам доста добри отзиви, както и доста хора бягащи от демпферните маховици и избиращи автоматика. Ще се радвам ако някой има впечатление като чести дефекти, цени на части и разход на гориво. За Паджерото четох за помпите, спирачки и проблеми с показанията на таблото за Аутбека не намирам нещо конкретизирано като стандартни болежки.
    Благодаря на всички които ще се отзовът с някой ред

От: Мицубиши Паджеро или Субару Аутбек

Що първо не си изясниш какво ти трябва- комби с двойно предаване или голям джип Щото последно като видях Аутбек паркиран до Паджеро разликата беше огромна и не ми се сториха в една категория.
    Като минимум разлики- Паджеро-то гори повече от Аутбек-а. Като сложиш газ на Субару-то и разликата в пари става много гнусна. Елементарни неща като гуми, данъци и застраховки също ти струват повече при Паджеро-то... На годишна база само нещата дотук (при еднакъв пробег и без ремонти) ще ти струват стабилна цифра отгоре ако вземеш Паджеро. Но пък Митцубиши-то е 6+1 места са и имаш бонус ако се регистрира на фирма...
    Съвсем отделно и на общо основание- модерен дизелов мотор може да ти докара бая бели коси и големи дупки в джоба. Не че ремонта на бензинов мотор е безплатен, ама рисковете и скъпите неща са далеч по-малко...

Остава да решиш дали изобщо имаш нужда от голям джип.

Коментар

В повечето сервизи мотора на аутбека го гледат точно така 0_0 .Трябва да имаш предвид че на случайни места за сервизиране не трябва да се ходи, за да нямаш после ядове...Както каза колегата двете са доста различни....аз със аутбек преди време бях минал 5-6км по не много добър черен път и отдолу си опира доста често.

Коментар

Аз доста се заглеждах по Аутбек и накрая си взех Волво ХС70 Д5... Мозъкът ми е "промит" от дизеловите мотори с голям въртящ момент /и сравнително/ малък разход...
        За всекидневен автомобил /градско/ ХС-то е много удобен от гледна точка на комфорт и безопасност и не много практичен от гледна точка размери за паркиране и разход... Но основно си ползвам баничарката в работните дни, а волвото - за дълги пътувания... Вече направих доста пътувания по 400-1400км в едната посока и вече не бих се качил във висок джип, дето харчи много и върви малко...

За основен автомобил, при положение че живея в София, никога вече не бих си взел джип от сорта на Паджеро - бавен, харчещ, широк 2 метра и т.н. Това си е техника, която трябва да се използва по предназначение - пътуване по черни пътища, теглене на тежки ремаркета и т.н.
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Концептуално различни са двете возила, но иначе Паджерото има смисъл само ако ти трябва голям клиренс, тежки извънпътни условия и седем места...всичко друго му е в минус ..и изобщо - ако ще е повече он, отколкото оф- Субаруто ! Прегледай го подробно- работа на автомата, течове от глави, тропане рейка, виене трансмисия, имаш ангренажен комплект за разлика от при трилитровия, задни амове, че са баая скъпи и т.н..
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            ...За основен автомобил, при положение че живея в София, никога вече не бих си взел джип от сорта на Паджеро - бавен, харчещ, широк 2 метра и т.н. Това си е техника, която трябва да се използва по предназначение - пътуване по черни пътища, теглене на тежки ремаркета и т.н.
            Тоест Паджеро-то НЕ става за основен автомобил в 95% от случаите.

Коментар

Да доста различни автомобила са с големи багажници което е едно от условията. Волвото съм го гледал, но просто не може да ме грабне все пак един автомобил трябва да ти доставя и удоволствие. Газ няма да се слага ако е Аутбек така че и разликата в разхода няма да е колосална. Данъците ще са еднакви понеже едното е 160 другото 165 к.с. така че и тук параметрите се изравняват в гражданската разликата е минимална евентуално каското но там вече зависи от оценката на самият автомобил като все пак Аутбека е с 2 г. по-нов и там ще се понаместят с минимални разлики. По-интересното и двете си имат плюсове и минуси Паджерото е по-проходимо макар че не е типичният джип за тежки вандалства из калта но пък ще е мъка в градски условия. Дотук обаче не чух никакви + или - за ръчка с демпфер или автоматик и за детски болести при Аутбека.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                За основен автомобил, при положение че живея в София, никога вече не бих си взел джип от сорта на Паджеро - бавен, харчещ, широк 2 метра и т.н. Това си е техника, която трябва да се използва по предназначение - пътуване по черни пътища, теглене на тежки ремаркета и т.н.
                Тедо, аз те знам от повече от 10г от форумите, през които ти имаше за малко една тлк73 и след това един Хюндай с 2.5 дизел... Но оттогава насам не спря да обясняваш колко непрактично нещо са джиповете... Да се чуди човек дали това са твои изводи или на семейния съвет.

За живеещ в София, аз ходя пеша и ползвам метро. Ако трябваше да ползвам автомобил в града, никога не бих ползвал нещо повече от смарт. И сега какво - да си прережа гръкляна защото по твоята логика имам големи, харчещи и невървящи автомобил и джип. Колко трябва да е вървящ един джип след като в цяла Европа максималната скорост е 130? Това, че някои се прави на бърз и яростен с дизелово комби в България (щото само тука може да караш с колкото си искаш) е друга тема.

По темата, аз бих избрал Паджеро, но бензин. Тук наскоро имаше обява за такова.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                  ...По темата, аз бих избрал Паджеро, но бензин. Тук наскоро имаше обява за такова.
                  Доводи що 2,5 тона и огромен като размер параход е подходящ за ежедневка (разбирай каране в града) ще дадеш ли Аз не се сещам дори за 1 смислен довод в който Паджеро-то да е подходящо за основен автомобил когато ще се ползва основно по асфалта... Такъв кораб има купища приложения, но не става за основен автомобил- нали се сещаш какъв разход ще даде това нещо ако го караш по 5-10км. в града сутрин и пак толкова вечер, то май ще е по-евтино с такси да пътуваш...

Коментар

А какъв разход ще даде субаруто? И за какво ти е 4х4 комби в града по твоята логика?
                    Въобще за какво говорим? Ако гоните само разход, значи сте твърдо за голфче дизел, дори това е прекален лукс, по-скоро смарт дизел. А велосипеда е с още по-малък разход.

Въобще пресечната точка на това, да караме нещо като за адвенчър но в същото време да сме с експлоатационни разходи като за стар пасат не се случва. На всички ни се иска, но кефа се плаща.

Конкретно за сравнението между двата автомобила в темата - субаруто няма да е кой знае колко по-малко в разход лв/км спрямо паджерото, ако паджерото е бензиново.

Коментар

Първоначално публикуван от copce Преглед на мнение
                      Ще се използва като всекидневен автомобил и малко извън пътя но без екстремни изпълнения.
                      Това всъщност е и дефиницията за Субару Аутбек.
                      o888 37 63 69

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                        ...Конкретно за сравнението между двата автомобила в темата - субаруто няма да е кой знае колко по-малко в разход лв/км спрямо паджерото, ако паджерото е бензиново.
                        Не се отплесвай от зададените модели, че пак ще се стигне до ТЛК 200 с многото цилиндри... То и аз не виждам грам логика да сравняваш 2-та модела ама на- пита си човека дали да вземе коня или кокошката...

Само да попитам като предлагаш бензиново Паджеро ти видя ли за коя година кола става дума изобщо или пишеш наизуст Щото аз не вярвам да се продават повече от 10 бройки Паджеро с бензинов мотор и да са набор 2000-2005г. И да има по това време май са с "идеалния за газификация" мотор с надпис GDI... Че са и 3,5 литра и 200+ коня- перфектната комбинация за разход 20/100 бензин в града... Ако говорим за старият мотор нещата са други, но там и годините са 199х...

Коментар

Аз бих избрал Субару-то; при еднакъв разход на гориво спрямо анологично Паджеро(напр. бензин) предимствата, щом няма да се кара основно извън пътя, за мен са: по-добро ускорение и доускорение. Много е гадно когато караш с 90-100км/ч и искаш да изпревариш някой да се окаже че е мишън импосибъл не заради друго, а поради това че машината която караш тежи 500кг повече от лек автомобил и аеродинамиката му е като на тухла 4-ка. Отделно разход, като гуми, е по-висок от този при леката кола.
                          Ако мислиш да я(го) караш основно градско, Яро по-горе е посочил правилната кола
                          M57D30T1
                          W450

Коментар

В градски условия карам предимно вечер късно до работа ме транспортира служебна машина и става въпрос за доста малък годишен пробег около 10 000 км. +/- 1000. Паджеро с бензинов мотор не ми е в целите там си мисля че и с малкото километри разхода ще ме убие така че него го отписваме от списъка. И двете ми изглеждат надеждни с лека преднина за Аутбека и по-евтин ремонт при евентуална сериозна повреда но и все пак 3,2 дизел които не е изцеден на макс би трябвало ако се сервизира нормално да има доста дълъг живот вече за системите 4х4 не знам кое ще е по-безпроблемно

Коментар

offtopic:
                              Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
                              Само да попитам като предлагаш бензиново Паджеро ти видя ли за коя година кола става дума изобщо или пишеш наизуст Щото аз не вярвам да се продават повече от 10 бройки Паджеро с бензинов мотор и да са набор 2000-2005г.
                              Пич, дали пиша наизуст? Разрови се из форума, Иван Маринов доскоро си продаваше бензиновото паджеро трето поколение, което е точно от тези години. Наистина бензините са по-редки, но чак пък толкова. И няма нищо страшно от газифицирането на тези автомобили, стига да се прави от хора, които знаят какво правят, а не като в онази тема за Кайена, където човека при изпреварване си минава на бензин, кво пък..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X