Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Infiniti FX 45 :/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Infiniti FX 45 :/

Първоначално публикуван от Kuwait Преглед на мнение
    Привет от КувейтКолега айде не разваляй хубавата кола с тая газ. Инфинити FX е пърформанс автомобил, най-ценно му е доброто спортно каране което ще се развали от газта. И не харчи чак толкова много.Колегите разказват преразказ на преразказ. Добре е да чуеш и нещо от първа ръка. Аз имам Инфинити FX35 4х4 бяла перла модел 2012 купен нов 2013 февруари. ...
    Всичко това е много добро, но създателя на темата не пише, че иска да си купи нов автомобил, а употребяван. При всички случаи по-възрастен от 5 години.В този случаи монтирането на ГИ се явява оправдано, ако няма да навреди на двигателя. Добре настроен ГИ почти не променя динамиката на автомобила. Само, че съвсем ще бъде лишен от багажник.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      Всичко това е много добро, но създателя на темата не пише, че иска да си купи нов автомобил, а употребяван. При всички случаи по-възрастен от 5 години.В този случаи монтирането на ГИ се явява оправдано, ако няма да навреди на двигателя. Добре настроен ГИ почти не променя динамиката на автомобила. Само, че съвсем ще бъде лишен от багажник.
      Нали се сещаш че думите "Кувейт" и "газов инжекцион" в едно изречение стоят смешно. А ти искаш човека да ни разбере

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
        Нали се сещаш че думите "Кувейт" и "газов инжекцион" в едно изречение стоят смешно. А ти искаш човека да ни разбере
        Ех ..Яворе, то и "Инфинити" и "България" стоят смешно в едно изречение, ама на...пълно е с тях по улиците. Пак ще разкажа за случката с моя приятел, който живее в Австралия . Съседа му работи в представителството на Ролс Ройс за онзи регион..та запознали се, заприказвали, и човека го попитал има ли акъл да дойде от такава богата европейска държава в тая пустош Нашия се облещил, след което станало ясно, че за две години в Австралия бил поръчан само един Ролс, а в България 20 Та се зачудил человека...., щото го смята за логично, е да ама не..ние сме уникална държава и всичко случващо се тук е наопаки
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

За автомобил на газ в Кувейт и дума не може да става като и за дизел. Тука на газ само готвят. На бензиностанциите има колонки само за бензин. Никъде не съм виздал колонка за дизал та камоли за газ. Тировете сигурно зареждат на някакви служебни бензиностанции.
          Нормално е хората да карат само на бензин при цена на безоловен 95 окт. за 35 стотинки и цена на 91 окт. за 30 стотинки.

Нов или старт автомобил - няма значение. Сложиш ли на премиум пърформанс автомобил газ той се спъва. Такова нещо може да се стори логично само в България. Знаете лафа: Който си има брада си има и гребенче".
          Аз като искам да ми излиза евтино в България карам Пежо 307 дизел 1.6. Гори 5/100, пушка е. Хем не се набутвам много защото съм в отпуск в БГ само 1 месец през годината.

Колегата ако ще си купува инфити то непременно трябва да е след фейслифта - например от първата година след ъпдейта. Старите са доста грозни и отвън и отвътре. Но това разбира се не им пречи да бягат добре.

Коментар

...Сложиш ли на премиум пърформанс автомобил газ той се спъва...
            Това НЕ Е вярно по 2 причини:
            1: Няма никакъв проблем която и да е кола да върви на газ без да има негативни последици. Това, че в 99,9999999999999999999% от случаите монтажа на газ се отразява на динамиката е друга тема. Всеки с ГИ може да си го настрои да върви на газ повече отколкото на бензин ама тогава икономията става мижава и се губи смисъла от упражнението...
            2: Откога Инфинити е в категорията "перформанс" ? Има си тема за вицове- такива забавни лафове ги пускайте там...

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
              2: Откога Инфинити е в категорията "перформанс" ? Има си тема за вицове- такива забавни лафове ги пускайте там...
              Не знам, сигурно открай време. Така го пишат по всички ревюта в USA и UK . От опит мога да потвърдя че са прави. Ускуреное от 6.9 сек. до 100км./ч. и изключителна стабилност на завоите. Това са добри пърформанс постижения за тежък СУВ. За това е много разпространен автомобил в щатите където държат на перформанса. Още по-добре се държи на завоите FX45 тъй като завиват не само предните но и задните гуми. Не съм чувал друг автомобил да има тази екстра.
              Междувременно повечето ревюта по света считат че перформанса на БМВ Х6 не оправдава очакванията. А това какво си мислят в България е друга бира.

Идеята да развалиш кола за която си дал много пари за да ти излезе мааааалко по-ефтино на газ е доста смешна. Да речем дал си 100000 лева за нова кола и я караш 100000 км на газ вместо бензин. Правил ли си сметка колко хиляди ще спестиш? Икономията сравнена с цената на колата е пренебрежимо малка.
              За газ не съм правил сметка но за дизелов автомобил сравнен с бензинов съм правил. Тъй като дизеловия автомобил е по-скъп като цена трябва да се изминат около 70000 км. за да изплати разликата в цената на колата с икономията на дизела спрямо бензина. Чак после си на печалба. И това без да отчитаме по-скъпата поддръжка на дизела.

Като искаш да караш на минимални разходи за гориво купи си новия Аутлендър хибрид с два електромотора на двете оси и бензинов двигател който ги зарежда. Дават му разход на гориво 1.8 литра на 100км. Кара 50 км само на батерия с едно зареждане (за в града) и 800 км на бензин с един резервоар ( за дълъг път). Смятал съм че за 100000 км. ще спестиш 20000 лева. Примамливо нали? Ама има уловка. Не се знае колко цикъла ще издържи батерията докато се наложи да я смениш а тя е доста скъпа. Така че може и да си вътре сравнено с разходите за 100000 км. спрямо чисто бензинов явтомобил който гори 10/100. Нещата трябва да се гледат комплексно и за всеки отделен случай

Идеята да спестиш от икономия на газ е добра само за кола втора употреба на достатъчно години.

Коментар

...Така го пишат по всички ревюта в USA и UK ....
                Свободен си да вярваш на малоумни журналисти от Щатите- твоя воля. Просто 320 коня в параход тежащ "скромните" 2,5 тона е много далеч от "перформанс" тая мощност си му трябват за да се движи и да вдига повече от 150км/ч на магистралата без да му трябва 5км. прав участък за засилване. Май реално СУВ под 500 коня трудно се класира за "перформанс" категорията- 300 коня трябват за да се движи с прилично темпо, с 400 коня е горе-долу бърз, над 500 става сериозно положението...

За икономията на газ сметката е проста:
                На газ ти гори 1:1 с разхода на бензин, само дето ти е 2-но по-евтино на колонката.
                За 100 000км. пробег при 10/100 разход си отиват 10 000 литра гориво.
                При днешни цени икономията е 12 000 лева.

Само дето Инфинити дето да гори под 15/100 не се сещам- икономията става 18 000лв.
                ГИ за V8 пряко сили е 4 бона. Пак остават 14 бона кирия.

Не е много, че и за 100 000км.- въпросът е що да даваш излишни пари за гориво като можеш да ги изпиеш, изядеш, дадеш за почивка...

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
                  Свободен си да вярваш на малоумни журналисти от Щатите- твоя воля. Просто 320 коня в параход тежащ "скромните" 2,5 тона е много далеч от "перформанс" тая мощност си му трябват за да се движи и да вдига повече от 150км/ч на магистралата без да му трябва 5км. прав участък за засилване. Май реално СУВ под 500 коня трудно се класира за "перформанс" категорията- 300 коня трябват за да се движи с прилично темпо, с 400 коня е горе-долу бърз, над 500 става сериозно положението...

За икономията на газ сметката е проста:
                  На газ ти гори 1:1 с разхода на бензин, само дето ти е 2-но по-евтино на колонката.
                  За 100 000км. пробег при 10/100 разход си отиват 10 000 литра гориво.
                  При днешни цени икономията е 12 000 лева.

Само дето Инфинити дето да гори под 15/100 не се сещам- икономията става 18 000лв.
                  ГИ за V8 пряко сили е 4 бона. Пак остават 14 бона кирия.

Не е много, че и за 100 000км.- въпросът е що да даваш излишни пари за гориво като можеш да ги изпиеш, изядеш, дадеш за почивка...
                  Ускорение от 6.9 сек от 0 до 10 си е добър пърфпрманс за повечето хора по света. Но пърформанса не включва само ускорението а и поведението на пътя и в завоите, плавната и адекватна смяна на скоростите, качеството на спиране и т. Н. Пърформанса не е само мощност.

А за газта аз с ТНТМ (направи си сам) се занимавах по бай Тошово време. Сега вече не си губя времето с глупости - купувам фабрични неща за които производителя носи отговорност. Ако беше толкова добре да се кара на газ всички автомобили в света щяха да ги произвеждат фабрично газови. Все едно да почна да ям само боб и леща щото дават същите калории като месото но на 1/3 цена.

Както казах по-горе всеки сам си решава за себе си. За мен икономията която си изчислил е минимална и не си струва недостатъците на прерабптката,

Коментар

А за газта аз с ТНТМ (направи си сам) се занимавах по бай Тошово време. Сега вече не си губя времето с глупости - купувам фабрични неща за които производителя носи отговорност. Ако беше толкова добре да се кара на газ всички автомобили в света щяха да ги произвеждат фабрично газови. Все едно да почна да ям само боб и леща щото дават същите калории като месото но на 1/3 цена.,
                    Ставаш смешен, поне провери кое гориво е по-"калорично" преди да пишеш глупости. Ето то го конкретно: бензин - 47,3 МДж/кг, бутан 49,5 МДж/кг, пропан 50,35 МДж/кг и метан 55,5 МДж/кг. Приеми че не си ти човека който ще ни дава наклон на ..... и как точно да си харчим / пестим парите. От постовете ти личи колко си далеч от материята. А сега ако трябва да изброя аз какво съм карал няма да ми стигне страницата

Коментар

И ако задълбаем малко в продължение на горното това зависи от философията в живота. Положителната нагласа изисква човек да се грижи най-вече за увеличаване на приходите а оптимизацията на разходите да става в рамките на определени норми. Нормалните хора в България са поставени в невъзможност да увеличат приходите си и за това не им остава друго друго освен да се занимават основно с намаляване на разходите по всички възможни и невъзможни начини и да правят различни компромиси. Днес ще инсталираме газово за да спестим малко, утре ще сложим неоригинални спирачки от съмнителен източник защото са евтини и т.н. Обществото в България се движи от принципа "Абе то и така може".

Винаги съм се чудил защо Българина протестира срещу цената на бензина след като тя е най-ниската в Европа а не протестира срещу малката си заплата която също е най-ниската в Европа. Каузата за която се бори е грешна. Трябват много повече усилия за да спечелиш грешна кауза. А като я спечелиш ползата е малка.

Извинявам се ако съм досадил на някого с горните философии.

Коментар

Ставаш смешен, поне провери кое гориво е по-"калорично" преди да пишеш глупости. Ето то го конкретно: бензин - 47,3 МДж/кг, бутан 49,5 МДж/кг, пропан 50,35 МДж/кг и метан 55,5 МДж/кг. Приеми че не си ти човека който ще ни дава наклон на ..... и как точно да си харчим / пестим парите. От постовете ти личи колко си далеч от материята. А сега ако трябва да изброя аз какво съм карал няма да ми стигне страницата
                        Ти ставаш смешен. Да съм писал нещо за калоричност на горива? Прочети пак. Или просто не искаш да разбереш как примера с компромиса в храненето се съотнася към компромиса в горивото? В горни пост съм обяснил по-подробно какво искам да кажа.

Явно е че няма да стигнем до сближаване на позициите, така че няма смисъл да спорим повече. Вие ще си карате на газ а аз на бензин и всеки ще е щастлив.

Айде със здраве.
                        Последно редактирано от Kuwait; 10-04-14, 22:10.

Коментар

Кувейт, до момента разбрах, че това Инфинити е нещо средно между F1 болид и спейс-шатъл.И никой уважаващ себе си потребител не трябва и да помисля за алтернативно гориво...Ако правилно съм разбрал, значи не съм съгласен с теб и по двете позиции.
                          За да не ме разбираш погрешно-колата определено е хубава.Висок клас SUV сравним с доста други-немски и японски основно.Хората от Нисан са се постарали-няма спор.Основния перформънс дето е полезен за истинско ползване е еластичността на превозното средство.Дори и този мощен мотор трудно ще постга невероятни резултати заради тежкото купе и високия профил на автомобила.А ускорението до 100 км/ч е нужно обикновено на рейсърите по светофарите.
                          За газта-сам каза че в Европа си с дизелово Пежо...Защо?Мързи те да си докараш Инфинитито тук, или икономически е неизгодно?Недей да се изказваш тежко за лични решения на всеки собственик.Хората тук имат глави на раменете си и могат да взимат решения с мисъл и с перспектива.
                          И за да стане съвсем ясно и без повече офтопик всички разбрахме че горещо препоръчваш тази кола на питащия в темата.Ако можеш да дадеш пряка информация от първо лице-чудесно.
                          И за да не си мислиш че имам нещо лично против теб-аз ЛИЧНО съм против алтернативните горива под всякаква форма.Ама това си е чисто мое субективно мнение, обаче си мълча и не давам никакви съвети в тази посока.
                          Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
                          0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Колеги,темата се обърна в нападки към колегата Кувейт.Човека има становище, а среща невероятен отпор.Нека всеки си има мнение и нека е добронамерено.Този форум поне се различава (ше?) от останалите именно поради колегиалните отношения в него.
                            Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
                              Колеги,темата се обърна в нападки към колегата Кувейт.Човека има становище, а среща невероятен отпор.Нека всеки си има мнение и нека е добронамерено.Този форум поне се различава (ше?) от останалите именно поради колегиалните отношения в него.
                              Верно е ..,някак в последно време прекалената агресия измества стремежа към нормално общуване на сравнително високо ниво.., а не бива..човека никого не е нагрубил !
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Абсолютно съм съгласен с вас.Кувейт не е нагрубил никого.Кой обаче е нагрубил Кувейт?Съвсем добронамерено се опитах да му кажа, че мнението му в никой случай не е най-меродавното или крайното.Човека притежава такъв автомобил и ще е ценен за съвети и препоръки от първо лице.Просто трябва да подходи по-спокойно и обективно.
                                Наздраве на всички!
                                Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
                                0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X