Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Infiniti FX 45 :/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от TLC14 Преглед на мнение
    Тази тема за три страници почти нищо смислено и по въпроса на човека.
    Не пишех, защото не съм имал такова инфинити, но все пак имам приятели с такива и имам информация от тях.
    Много качествени автомобили са. С качеството на Нисан за Щатите, даже и над него.
    Много комфортна и бърза независимо от двигателя, дизела също е много хубав. На сняг се справя доста добре.
    Понасят газ, но багажника и без това е малък, така че трябва да се има предвид.
    Много благодаря за информацията! А на мен багажник не ми трябва Сегашният ми джип има 70л бутилка и 15" говорител с туба по-голяма даже от на газовата Все пак съм ергенче,няма за какво друго да мисля освен за мен и моята колица (ако ме разбирате)

Само да подчертая,че ДИЗЕЛОВИЯТ двг го има само при новият модел от 2009 на там. Харесаният от мен е в периода 2003-2008г благодаря
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-03-14, 18:42.

Коментар

От: Infiniti FX 45 :/

Да, дизелите са по-нови.
      Взимай бензиновата смело и да имаш чудесни моменти с нея.

Коментар

Леко съм объркан, как ги калкулирате разходите на колите, ако е при -10 Г и за 3 км и така целия месец и то само в задръстване ОК става. Ако FX-45 го карате на 25 среден разход, най-малкия проблем ще е разхода на бензина. Очаквай (без предните условия) - 14-16 л/100 км 70% градски задръствания и 30% извънградско, засичане на над 3 резервоара, всеки по-висок разход е за сервиз. Накрая бих попитал, наистина ли ти харесва повече от аналозите й от класа, БМВ Х5 и Порше Кайен, защото е с еднакви разходи и цена.

Коментар

17-18 среден разход от 1 екскурзия. Леко каране, забележителности почти без градско.

Коментар

Доста близък мой приятел искаше да си вземе такъв модел и отиде при дилъра му,при това добър познат.20000 лева за 4 гуми и джанти - нови от тях.4500лв е едното огледало - пасажерското.По спомен над 3800лв каско.Разход около 15 на 100 извънградско,в града над 25.Луксозен модел с всички,в случая негативи от това.Осморни цени за елементарни неща по колата.
            Няколко дена по късно,колегата ми си взе Киа Sorento АТ над 70000лв. Е и там от застрахователите реваха за 2500лв за шофьорско огледало...

Така и така пусналият темата ще вземе I45,поне провери цени на каско,граждански,ангренажи филтри и подобни консумативи,да не се окаже,че 2ра ръка кола се плаща като нова.
            Пътят е целта.

Коментар

Колега, погледни Нисан Мурано, не виждам много разлики по интериора вътре, ако се загледаш и волана на FX45 си е като копие от Нисан Мурано, разликата за мен е в двигателя - по-голям при Инфинито, някак си в България е по-престижно да се кара Инфинити, аз лично ако трябваше да избирам бих взел Нисана, сглобка за Европа.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
                20000 лева за 4 гуми и джанти - нови от тях.4500лв е едното огледало - пасажерското.
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Джипка не е, ниски са, не са за пътища с дупки. Става само за асфалт, може и за кален асфалт . Това си е един по-шишкав спортен автомобил, с доста приятен външен вид, много маневрен и с много джаджи. Идеален е за междуградските пътища, много ледно е да изпреварваш с него, и да лъкатушиш на зиг-заг между другите коли. Вози доста гладко и приятно, но с повече шум, и по-зле от Х5 и Кайен. С по-малките гуми возят леко по-добре, ако имаш избор. В кабината е пълно с доста копчета и джаджи още в стандартния модел, и изглежда луксозно, но в действителност не е чак толкова. Пластмасите по таблото се пукат за неочаквано кратко време, отдолу ауспуха е склонен да ръждясва, а под предния капак нещо пие доста масло.

В други държави има много приятни екстри от официалните сервизи, за техническо обслужване колата се взема от дома ти и ти се връща пак там. В България обаче не очаквам да предлагат глезотийки. Иначе за техническо обслужване не трябва да те притеснява, независимо къде ще го правиш, защото са здрави и надеждни.

Да, популярен е на пазарите където имиджът на автомобила може да осигури авторитет на този който го кара. И не са особено популярни там където хората наблягат на практичните неща и на същата цена има достатъчно алтернативи, включително един проС народен Фолцваген.

Ако търсиш едрогабаритна спортна кола, вземай и му се радвай как бръмка по магистрала Тракия, а на бензиностанциите колегите точат шии и цъкат в захлас.

Коментар

"сърцето, та сърцето" - а после се пише на гъз@
                    то ако е искал колегата, да е взел...

Коментар

Първоначално публикуван от vlado6669 Преглед на мнение
                      Леко съм объркан, как ги калкулирате разходите на колите, ако е при -10 Г и за 3 км и така целия месец и то само в задръстване ОК става. Ако FX-45 го карате на 25 среден разход, най-малкия проблем ще е разхода на бензина. Очаквай (без предните условия) - 14-16 л/100 км 70% градски задръствания и 30% извънградско, засичане на над 3 резервоара, всеки по-висок разход е за сервиз. Накрая бих попитал, наистина ли ти харесва повече от аналозите й от класа, БМВ Х5 и Порше Кайен, защото е с еднакви разходи и цена.
                      Твоят разход звучи доста по-добре от предишните. За да ти отговоря най-добре за предложените от теб модели ще кажа само,че аз уважавам само и единствено Японки

Първоначално публикуван от crossovera Преглед на мнение
                      Колега, погледни Нисан Мурано, не виждам много разлики по интериора вътре, ако се загледаш и волана на FX45 си е като копие от Нисан Мурано, разликата за мен е в двигателя - по-голям при Инфинито, някак си в България е по-престижно да се кара Инфинити, аз лично ако трябваше да избирам бих взел Нисана, сглобка за Европа.
                      Гледах и мураното нооо някак си тази скоростна ЦВТ не ме грабна, малко като скутер ми се стори лично на мен :/

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                      "сърцето, та сърцето" - а после се пише на гъз@
                      то ако е искал колегата, да е взел...
                      Хааа да да да много си прав, за това събирам информация за модела да си преценя дали е по моя джоб.
                      Последно редактирано от CarTest™; 03-03-14, 11:05.

Коментар

Такова Инфинити най-добре да се кара с пълно каско, което покрива разни такива разходи като това което споменавате за огледалото. Не знам от къде е тази цена, но ако потърси може всеки да намери и доста пъти по-ниска цена.

иначе точно при Х5, Кайен МЛ и другите подобни на тези години започват едни сериозни разходи, все някое сензорче или нещо друго трябва да се смени и цените са розови, за сметка на това се налага редовно. Точно това е хубавото да караш японска кола след 5-тата години, че продължава да бъде безпроблемна.

Коментар

Първоначално публикуван от TLC14 Преглед на мнение
                          иначе точно при Х5, Кайен МЛ и другите подобни на тези години започват едни сериозни разходи, все някое сензорче или нещо друго трябва да се смени и цените са розови, за сметка на това се налага редовно. Точно това е хубавото да караш японска кола след 5-тата години, че продължава да бъде безпроблемна.
                          А това ми кажи... и аз съм на същото мнение, само ми остана чуденето за конструктивни дефекти и дали е често срещано да пие масло или паК е някакъв мит :/

Коментар

Първоначално публикуван от Driver2Dead Преглед на мнение
                            А това ми кажи... и аз съм на същото мнение, само ми остана чуденето за конструктивни дефекти и дали е често срещано да пие масло или паК е някакъв мит :/
                            Съвет от мен- погледни Лексусите !
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                              Съвет от мен- погледни Лексусите !
                              Невероятни автомобили!!! Просто не е като за мен. 1-во слабичък ми е двигателя РХ 300 (330) а хибрит не смея да си взема иии 2-ро много мека и плавна возия има не е като за мен по-скоро е като за някой поулегнал и спокоен човек

Коментар

Привет от Кувейт

Колега айде не разваляй хубавата кола с тая газ. Инфинити FX е пърформанс автомобил, най-ценно му е доброто спортно каране което ще се развали от газта. И не харчи чак толкова много.

Колегите разказват преразказ на преразказ. Добре е да чуеш и нещо от първа ръка.
                                Аз имам Инфинити FX35 4х4 бяла перла модел 2012 купен нов 2013 февруари. Току що направи една година. Средния разход градско и извън градско за 10000 км. е 15/100 при агресивно каране. На дълъг път с включен круиз контрол може да спадне до 10-11 л. На 100 км. Нищо не тече, нищо не се пука и повреди няма. Слагаш бензин и караш. Но все пак е само на година. Както и да е, в нета пише че са доста здрави. Има 3 г. гаранция.
                                Това е спортен автомобил с големина на СУВ, 309 коня (в Европа са 303 коне заради екологията). Така че FX45 не ти трябва. FX35 прави 0-100 км. за 6.9 секунди. Изключително стабилен на пътя, завой под прав ъгъл се взема със 70-80 км./ч. Име помръдва нито се наклонява. Скоростната кутия е 7 степенна адаптивна - настройва се към стила ти на каране. Гумите са 20 цола мноооого широки като Х5 на БМВ. Карането е изключително удоволствие. Има пера от двете страни на кормилото за спортна ръчна смяна на скоростите като колите от формула1. Има 4 камери - отзад отпред и под двете огледала. На 7 инча екран създава синтезирано изображение от 4-те камери с поглед на автомобила отгоре с всички препятствия около него. Може и да се гледа още и с предна или задна или странична камера.
                                Аз правих тест драйв на всичко що е премиум там МБ БМВ Ауди Лексус включая екзотика като кадилак и Линкълн. По-луксозна кола и от вътре и отвън не видях. Има стил и присъствие.
                                Взимай я, няма да съжаляваш.
                                Имай в предвид че модела претърпя фейслифт някъде 2009 и е значително по-красив от преди фейслифта. Иначе голяма разлика в двигателя няма. Това е печелилия много награди 6 цилиндров 3500 кубика двигател на Нисан. На FX45 е 8 цилиндъра 4500 кубика 390 коня.
                                Недостатъци са сравнително малък багажник за семейна кола и твърдото возене заради по-спортното окачване.
                                Не си купувай Мурано - СВТ скоростната кутия е за пенсионери и жени домакини. Жена ми кара Митсубиши Аутландър с СВТ. Не че няма мощност но я набира плавно. Не е за спортни натури.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X