Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Високопроходимо работно магаре

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Високопроходимо работно магаре

Здравейте,решил съм да си взема джипка но колкото повече чета толкова по-голяма каша ми става,та затова реших да пусна тема.
    машината ще я използвам за следните неща:
    1.40% тежък offroad-корозирали черни пътища,планински тежки преходи/разходки,дерета,калища,изкачване на стръмни наклони,тежки риболовни излети и др.подобни.
    2.25% като работно магаре,когато съм си на село.
    3.20% за в София,когато ми се наложи (нямам друга кола).
    4.15% междуградско каране.

искам машина да има следните качества:
    1.висока проходимост.
    2.да е максимално здрава със сравнително евтина поддръжка и резервни части.
    3.да е пригодна за тунинг.
    4.резервните части да се намират лесно.
    5.да е сравнително икономична...................май качествата станаха твърде много.
    БЮДЖЕТ 5-6000лв

Имайки предвид горенаписаното мисля, че ми трябва максимално лека джипка къса база,затова съм се ориентирал към suzuki samurai ама дългата база,която реално погледнато е "стандартна" къса база. Притиснява ме факта,че не се срещат доста често,но отдруга страна по моята логика всички части трябва да са същите като на стандартния самик.
    та като цяло въпроса се свежда до това дали си струва да търся евтина дълга база и с течение на времето да я правя,смисъл ново окачване,гуми поне 31,понижаващи раздатки и тн. или да направя компромис със мястото за багаж и да взема вече направена къса база,гледам по мобилето за тези пари има направени самурай...................или пък някоя витара???

ето няколко конкретни обяви които съм гледал,ще съм благодарен ако изкажете мнение за машините.
    ..........

От: Високопроходимо работно магаре

Пикап!
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Уазка
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
        Уазка
        Зъб ли му имаш на човека, та му предлагаш Уазка ? Нали видя т.3 и т.4 (каране в София и извънградско- общо 35% от пробега)- как нареди Уазката подходяща за тея неща ? Не че Самурая е по-подходящ де...

Първоначално публикуван от so19 Преглед на мнение
        ......
        Я се ориентирай към един Нисан Патрул... И тоя бюджет за к'во е- да купиш и обслужиш или включваш и тунинга ?

Коментар

Май ще ти отива един Нисан Патрол 2.8 ТД у60 дълга база, ама незнам разхода и обема на багажника дали ще ти върши работа. То на терано дълга база по документи обема му е 1900 литра, на това добиче предполагам е повече.
          Nissan Terrano 2.7 TDi
          ----------------------------
          Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Пишеш ,че ще ти е основна кола . Да попитам колко ти е голямо семейството ?
            Може да се включи и Фероза .

Коментар

Квото и да вземе се тая щото
              тежък offroad
              не е
              корозирали черни пътища,планински тежки преходи/разходки,дерета,калища,изкачване на стръмни наклони,тежки риболовни излети и др.подобни.

Самурай извънградско е за мазохисти
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
                Зъб ли му имаш на човека, та му предлагаш Уазка ? Нали видя т.3 и т.4 (каране в София и извънградско- общо 35% от пробега)- как нареди Уазката подходяща за тея неща ? Не че Самурая е по-подходящ де...
                Аз моя УАЗ точно така го и ползвам. Не че бих го препоръчал за такива неща де.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Самурай извънградско е за мазохисти
                Повечето сериозни джипки на извънградско са за мазохисти. Изключенията са малко и са брутални в други отношения (ценово например).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Аз моя УАЗ точно така го и ползвам. Не че бих го препоръчал за такива неща де.

Повечето сериозни джипки на извънградско са за мазохисти. Изключенията са малко и са брутални в други отношения (ценово например).
                  Аз моето Дискавари ( Английската Уазка) го карам точно така и се чувствам добре. Препоръчвам го за пътя и извън него.
                  Мисля, че се води към сериозните джипки но дори с мудтеренки на дълъг път се чувствам комфортно. Що се отнася до цените на поддръжка скоро купувах комплект съединител за 290лв.
                  Едно Дискавъри - 3000~4000лв.
                  Четири гуми - 1200~1500лв.
                  Евентуално лифт 2" - 700~800лв.
                  И влизаме горе долу в бюджета.
                  ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
                  ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
                  0896 846 246

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение

....
                    Нямам му, ама работно магаре, евтино, части под път и на път, икономично и бюджет 5-6к
                    Ами трудна задача си е.
                    Има джипки за посочената сума, ама какво е останало от тях и дали няма да лежи често по къра под тях
                    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от ДСВ Преглед на мнение
                      ...Едно Дискавъри ...
                      е много по-разумен избор от ужаската
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Nissan Titan king Това е идеалното решение.

Коментар

Даже във форума се продава Диско 1 за 3500 (или човека го намали)... извънграда със стандартните гуми 8/100 нафта , градско към 12-13 май ми дава. Карам го от 4-5000км. За сега съм доволен. Вози достатъчно добре за такъв камион. Но май не е много лек. Сигурно към 2т тежи. Части за 7дни идват от Англия и тук има доста.
                          LR Discovery 300Tdi 1996
                          Subaru Outback 2.5 1998
                          Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Човека в първото мнение пише за Саморай визира и Витара пък вие му предлагате Диско ! Що не му предложите Тундра направо ?!?
                            То е ясно ,че всяка тема накрая стига до V8 ,ама сме още на първа страница !

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Квото и да вземе се тая щото
                              тежък offroad
                              не е
                              корозирали черни пътища,планински тежки преходи/разходки,дерета,калища,изкачване на стръмни наклони,тежки риболовни излети и др.подобни.
                              Извратеняци За вас това може да е терен дето го минавате с Нисан Микра, ама за други е тежък офроуд...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X