Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гейка или Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гейка или Самурай

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
    Ами да добавим в условието и УАЗ 469
    Колега, ти автомонтьор ли си???????
    Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
    0879076007 Жельо

Коментар

Първоначално публикуван от jpetrov Преглед на мнение
      Колега, ти автомонтьор ли си???????
      По скоро мазохист.....мислех да не пиша повече в тая тема ...ама и ракията не помага!
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Малко са мостовете които държат на сериозни извращения.
        Но пък,щом ще вкарваш в уравнението и други марки,можеш да помислиш за :
        Патрол ГР-една от най-здравите заводски трансмисии.Ма заводския дизел иде мааалко слаб и се почва филм...
        Витара-лека,комфорт(донякъде),пак можеш да се вкараш във филм със слагането на цял мост отпред.
        Спортидж-същото като идеята Витара,ма по-здраво,по-тежко и пак със същия филм...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
          Ами да добавим в условието и УАЗ 469:
          2 моста, някои с блокаж на задния мост, но определено има опция за слагане на такъв.

Това, което съм чувал е, че стандартните мостове не издържат много на извращения, за които си мисля аз.
          По добре добави газ 69, там раздатката е отделен агрегат. Моя съвет е търси нещо което е съм 100% принудителни блокажи
          Газ 69 2.4i
          Густо майна, пътят свърши !!!
          GSM: О895 7О6О59

Коментар

е, щом е такава работата, да не забравяме и американския УАЗ, които си е най-истинското лего

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:33170120001_medium.jpg
Прегледи:1
Размер:31.7 КБ
ID:5555950

Коментар

Не, не....нека да вкараме и трабант. Във форума вече има достатъчно инфо за "редукторен" трабант.

Коментар

Ай стига бре тя темата и без това си е чист спам.....но няма по добро от кон с каруца гумени обуща.....минава на всякъде шшшш да знаете и се тунингова лесно с дебела сопа по гърбината на хайванчето....
                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Бе момчета,ще заключат темата!
                  То това на Скайп го заприлича.
                  Лека вечер и успех на колегата с избора на джип.

Коментар

Гега , Самурай , Уаз - това са 3те възможни крайности , но поне имат нещо общо целия мост отпред.
                    Николай Георгиев 0+
                    тел.0887357722

Коментар

А оти не споменувате Defendero?
                      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Алекс за бюджета ти наш колега продава подготвен вълк в овча кожа. А именно фронтера къса база 3.2 V6 жесток мотор, твоята си я продаваш и ще си с минимални разходи, помисли си.

Коментар

Да внеса и аз моите с'тинки:
                          Щом като джипа ще е за разходкаджийство, то това предполага и по-честата среща с органите на КАТ, което пък определя, че машината трябва да е изрядна документално. Тоест трябва да си е с оригиналните двигател и шаси. Другия варинат - Технотест и т.н. ... лично аз съм скептик, първо дали ще е възможно и второ че може и 1/3 от бюджета да хвръкне само там. Та според заданието:
                          - Самурай: заслужава си само, за да се ползва регистрацията му заради ниските данък и Гражданска отговорност. Т.е. сменя се почти всичко без що годе формата на корубата + двете регистрационни табели; преглед - само при "наши хора" ; ако не дай си Боже стане нещо на пътя - Аллах...
                          - Гега: с много условности може и да се ползва със оригиналните мотори (ся, нема се състезаваме я...); гуми максимум 32 (айде 33-ки); мостовете задължително трябва да се усилят,че малко имат навика да се измятат; безсъвестно тежка; ааа и поне за мен -тотална промяна на окачването; Висока цена на гражданската (големи кубатури! ..пък малко коне, ама това е друга тема)
                          - Уаз: лично според мен (след няколко собствени Уаза) същата работа като Самурая. Е една идея е по-близо до заданието от него, щото е по-голям, ама 35-ци... никакъв шанс в стандартен вид. Единственно ако се намери редукторен, ама и там най-много 33-ки му понасят без да почне да боледува. Висока цена на Гражданската - 2.5 Л мотор за няма и 100 коня; все по-висока цена на частите (пък качеството все още съветЦко);

Личния ми съвет: да се избере джип със заводски голям мотор (4.0 Л Чероки/Вранглер; Паджеро 3.0Л; разните вариации на Форд - Бронко/ Експлорър; Патролите; V8 на Рейндж Ровърите и то май други не останаха).
                          Като ще се плащат дебели цени за данъци и Гаржданска поне да има някаква сила под капака.
                          Като правило са и със по-държеливи мостове, та за в началото ще стават и те. А и като бюджет ще излезне в крайна сметка по-евтино (да не говорим, ако пък се опре по някаква причина до "Органите").

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
                            Гега , Самурай , Уаз - това са 3те възможни крайности , но поне имат нещо общо целия мост отпред.
                            Усети ме значи
                            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Още не ми е много ясна целта на темата.
                              Кола за разходка пък: с цели мостове ,гуми около 35", мощен двигател , здрави портални мостове, комфортен с меко окачване и прилични ходове, лек тонаж, да харчи малко, тесен за да се провира,да има блокаж, да стъпи на малко пари ,данъка да е малък ,да е продаваем с атрактивен външен вид и да е с изрядна документация.
                              Интересно ми става, че иска да се занимава с нещо и да е като дипломна работа.
                              Някой хубаво зададе въпрос "Автомонтьор ли си?" ама не видях отговор.
                              Всеки автомобил е уникален със спецификата си и няма нужда да бъде променян драстично. Ако искаш да караш уникален прототип не е това цената. Ако искаш да се вместиш в бюджета си вземи първия автомобил който ти допада на сърце а не какво ти казват от форума , монтирай желаните от теб гуми, сложи една лебедка и бягай да се разхождаш. Една кола се прави в движение а не като е затворена в гаража.
                              В момента имам една кола която е на части и не ми идва идея от къде да я захвана. Лошото е че и собственика има хиляди идеи за нея. Колата не е в движение и неможе да се забавлява с нея. Ще видим накрая какво ще стане.
                              Последно редактирано от banjo; 22-01-14, 00:18.
                              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                              Дий Снайдер

Коментар

Изчетох темата и не съм много убеден какво се търси като краен резултат.Но пратил съм ти лично съобщение,което е моят отговор на въпроса.
                                Чавдар Владимиров
                                0887/912075
                                Ленд Ровър Диско 1
                                Самуад в проект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X