Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гейка или Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гейка или Самурай

Е хуу де, ако предположим, че едно нормално дизелово возило харчи средно 7-8/100 градско, то за тея 20 лв. ще налея 7-8л. нафтекс и ще се возя 100км у градо...
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
      Е хуу де, ако предположим, че едно нормално дизелово возило харчи средно 7-8/100 градско, то за тея 20 лв. ще налея 7-8л. нафтекс и ще се возя 100км у градо...
      Ако някой ти подари кола, сигурно... Но обикновена трябва да си я купиш, ако сложиш амортизация, данък, ГТП... Направи си една груба сметка и не вярвам да паднеш под 30ст/км...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Хубава тема , преди малко отговарях подобен въпрос - "Какъв джип за хард разходки да си купя" само че при него освен изброените тук условия беше включено и това да има възможност за механична лебедка , само не бяха посочени конкретни марки . Отговора ми беше същия като на Благой ...
        Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
        Още не ми е много ясна целта на темата.
        Кола за разходка пък: с цели мостове ,гуми около 35", мощен двигател , здрави портални мостове, комфортен с меко окачване и прилични ходове, лек тонаж, да харчи малко, тесен за да се провира,да има блокаж, да стъпи на малко пари ,данъка да е малък ,да е продаваем с атрактивен външен вид и да е с изрядна документация.
        Интересно ми става, че иска да се занимава с нещо и да е като дипломна работа.
        Някой хубаво зададе въпрос "Автомонтьор ли си?" ама не видях отговор.
        Всеки автомобил е уникален със спецификата си и няма нужда да бъде променян драстично. Ако искаш да караш уникален прототип не е това цената. Ако искаш да се вместиш в бюджета си вземи първия автомобил който ти допада на сърце а не какво ти казват от форума , монтирай желаните от теб гуми, сложи една лебедка и бягай да се разхождаш. Една кола се прави в движение а не като е затворена в гаража.
        Това което ти е написал Тедо е в най ниския ценови диапазон , а за да го монтираш всичко това сам на джипа трябва си автомонтьор или поне да си се занимавал с джипове . Няма да коментирам изграждането на машина от нулата , защото ако имаш уменията и възможности да го направиш нямаше да пускаш такава тема
        Първоначално публикуван от Tedo56 Преглед на мнение
        Гуми, джанти за 2 пари - истински, само 4бр. 35 с джанти - поне 2800лв.
        Добра лебедка - 1200 - 1600лв.
        Истински заден блокаж- 1200 - 1400лв.
        Амортисьори и пружини 5" - 1600лв.
        Всичко: 6800 - 7400в.

За съжаление всичко е пари. А това, според твоето описание, е минималното оборудване, жипа от тук насетне.
        Та бюджета който си описал е за старта.
        Поредността , според мен е:
        1. Джип
        2. Лебедка
        3.Гуми + лифт
        4. Блокаж

След това апетита идва с яденето. Брони, защити, фарове и каквото друго ти дойде на акъла.

Успех!
        По темата - вслушай се в съвета на Търтея , той знае какво говори ...
        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

При 30ст/км с 20 лв. пак идвам на около 65км. каране. При смятане на кумулативните разходи обаче не могат да се вземат предвид някои субективни фактори без парично измерение, като да кажем удобство, обем взет багаж и т.н. А и в уравнението за лично МПС може да се вкарат допълнителни неизвестни, като брой пътници, с което разхода с лично МПС би паднал доста според зависи от броя им.
          Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            за хора с ниски доходи

С велосипед или кракомобил още по-ефтинко, но мисля че не е за това темата.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
              Напротив - за това е... В един момент ще стане ясно колко скъп е "по-евтиния самурай"... Такива проекти са в графата "Кеф цена нЕма" и ако си приготвил/предвидил някаква сума /в случая 8000лв/, може да се почувстваш доста зле в един момент...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                Не е по темата, ама за велосипеда хич не си прав да знаеш. За 100км. преход знаеш ли колко пържоли и бири трябват? Бая. Пробвано. Аз затова смятах и най-изгодно ми се връзва мотоциклета.
                А по темата. С бюджет от над 10 парИ може да станат нещата. Ма тука ти може да дадеш малко по-голяма яснота.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Темата е за избор между Г и самик на газ/бензин,но ще се опитам да вмъкна и Патрул у61.С малко повече търсене ще намериш някой в прилично състояние за под 8к лева и при следващото опаричване едни 35ци и лебедка.Досега не съм имал оффроуд проект,но пък за сметка на това се позанимавах две години с турбиниране на лека кола и мога честно да кажа,че главоболията,нервите и финансово-сексуалната криза надделяват над кефа в 90% от времето.И направо не ми се мисли какво ще е ако се захвана освен с това и със смяна на мостове,рязане на купета,рами,заварки.

Аз мисля така да направя,защото гранда досега ми стъпи на 15к лв.,а ми предстоят още доста разходи и някак си не ми се иска да го тотална в някое дере.Той ще си остане за повозване и леки разходки.

Ге класата ми е любимият джип и всеки ден преглеждам обявите,но за твоя и моя бюджет просто е абсурдно въобще да се коментира като вариант.Дори и да намериш мерцедес до 6-7000лв,следват поне 4000лв. само за изкърпване,боя,обслужване на мостове,кутия и двигател,спирачки и т.н.Чак след това евентуално започваш с тунинга. Просто джипката ще е на 30 години.Ако няма да го правиш сам,отиди при някой майстор от форума и обсъдете само цената за труд за такъв проект и сам ще се откажеш.

Както някой колега спомена по-нагоре,заложи на джип с по-сериозен мотор,защото 35ци не се въртят лесно.

Коментар

Като видях заглавието мислех, че темата е майтап, но тя пък била сериозна. И все пак да се включа, а на Пахерото кво му е?

Коментар

• От: Гейка или Самурай

Няма си цял мост отпред.
                      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                      0878 79 20 61 Борис

Коментар

За сега лебедка не предвиждам.
                        Също така ако ще е Самурай, ще си остане на ресори.

Няма какво да ме плашите, че не съм автомонтьор. Което не мога сам, ще намеря кой да го свърши.
                        И не бързам. Някой беше писал, че искам всичко веднага и без пари. Нещо се е объркал.
                        И бюджет нямам. Като има пари, ще се купува. Като няма пари, ще се бачка за пари
                        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                          За сега лебедка не предвиждам.
                          Също така ако ще е Самурай, ще си остане на ресори.

Няма какво да ме плашите, че не съм автомонтьор. Което не мога сам, ще намеря кой да го свърши.
                          И не бързам. Някой беше писал, че искам всичко веднага и без пари. Нещо се е объркал.
                          И бюджет нямам. Като има пари, ще се купува. Като няма пари, ще се бачка за пари
                          С ТОЗИ ПОСТ МАЙ ТЕМАТА ПРИКЛЮЧИ !

Коментар

Аз го писах. Ще ме разбереш някой ден.
                            Успех!
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Кагда человек глуп, ета навсегда.Нищо лично,ама?
                              ТОЙОТА в РЕЙНДЖЪР стъпили на ПАТРОЛ Y 60
                              Г 230Е
                              Г 500 0887 390 703

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                                за хора с ниски доходи

А сега,ядахме я. В София автобуса 0,50 стотинки ли е?
                                Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                                Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X