Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Discovery 3 vs Land Cruiser 120

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Discovery 3 vs Land Cruiser 120

Апропо къде се произвеждат ТЛК120? Японски ли са или?
    От скромния ми допир с една такава имам малко впечатления: това, което ми хареса- доброто ускорение и набиране, като за МПС от такъв калибър; относително ниския разход на гориво, пак спрямо големината и класа. Това, което не ми хареса- мотора е с ремък, а охлаждането/ перката силикон. Според собственика на машината, проблем с включването на 3та. скорос- трудно се вкарва, има склонност към самоизключване. По време на карането скоростния лост вибрираше доста и необичайно. Според неговите думи проблема е не само на неговата, а доста и на други такива. Дали е така, лично не мога да твърдя.
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Eдин колега, който се изразява без много заобиколки, на тая тема казва така: - "Проблема е, че ние нямаме пари" ... През оная работа им е на всички производители, че ние караме старите коли на Европа и искаме да ги караме още десет години без да се трошат. Тях ги интересуват богатите пазари, богатите клиенти, смяна на стария модел веднага след излизане на новия модел, който по правило е по екологичен, по икономичен, по комфортен, по луксозен, и по бърз. Естествено е и по високо-технологичен. Такъв е сега живота, ама на нас ни е криво, щото ... "нямаме пари".

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        Eдин колега, който се изразява без много заобиколки, на тая тема казва така: - "Проблема е, че ние нямаме пари" ... През оная работа им е на всички производители, че ние караме старите коли на Европа и искаме да ги караме още десет години без да се трошат. Тях ги интересуват богатите пазари, богатите клиенти, смяна на стария модел веднага след излизане на новия модел, който по правило е по екологичен, по икономичен, по комфортен, по луксозен, и по бърз. Естествено е и по високо-технологичен. Такъв е сега живота, ама на нас ни е криво, щото ... "нямаме пари".
        Що бре Андро? Ако искаш да давам зловещи примери на хора с пари и нови коли (мои настоящи колеги)- немски кашкавалени, нови на по 25-35000км и 2-3 години в гаранция? Разни БМВта спортажи по над 250 к.с., Ауди Q5, Мерцедес... Пресно от миналата седмица- на колежката БМВ на 32000км, на 2 години, 56000 евро купено от магазин след поредния си 1седмичен престой в сервиза (3ти. за половин година) тя беше много щастлива и горда, че ремонта и струва "само" 1000 евро. Вчера ремонтираното пак се счупи и тя пак си дойде с трамвая... Хора има и с пари и се намерят други, "умни", да им ги взимат чрез скапаните си продукти държащи се на куха слава от миналото.
        За моя бивш (за щастие) Мерцедес вече съм писал по темите някъде...
        Последно редактирано от Dagobar; 16-01-14, 19:14.

Коментар

Е, че то ако е гаранционна кола трябва да не се плаща, и трябва да дават същата кола, докато трае ремонта? Друг е въпроса, че конкуренцията и изискванията са жестоки и налагат на водещите фирми въвеждането на все по нови технологии, което е нож с две остриета.

Коментар

Не се дава задължително същата, а някаква, каквато имат под ръка.За заместващия автомобил говоря.
            Всеки трети е шести

Коментар

Ако изобщо се дава. Почти навсякъде се плаща за заместващия.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Да не говоря, че ако колата ви е под 50 000лв няма да ви дадат нищо заместващо в повечето случаи. Особено ако не сте много устат да настоявате, или не сте дългогодишен клиент, или не сте с няколко такива гаранционни коли под 50 0000лв.
                Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                  Да не говоря, че ако колата ви е под 50 000лв няма да ви дадат нищо заместващо в повечето случаи...
                  Значи пак който няма пари да го .... Мамка му и капитализъм!

Коментар

Е, че то ако е гаранционна кола трябва да не се плаща, и трябва да дават същата кола, докато трае ремонта? Друг е въпроса, че конкуренцията и изискванията са жестоки и налагат на водещите фирми въвеждането на все по нови технологии, което е нож с две остриета.
                    Трябва. Ама нали се сещаш, "че точно това дето се е счупило", не влиза в гаранцията или се води консуматив или някъде с шрифт 2 на 199 страница е написано в договора, че не го покрива гаранцията и т.н.

Коментар

Всъщност,ние потребителите се поразглезихме...забравихме добрите стари времена,когато плащахме за лада 83 месечни заплати,след 10 годишно чакане...Въртяхме по 5 хиляди на година и автомобил на 100 х беше за основен ремонт...На този фон Диското и Тойотата са направо ефтини. Да не говорим колко се чакаше за части...
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                        ? = $ = const
                        То това ясно. Всички към това се стремят и всяка фирма за това съществува. Иначе нямаше да са фирми, ами благотворителни дружества с идеална цел.
                        Ама нещо стратегията ми се губи.
                        1 Алтернатива: ставаш като всички останали като почнеш от Тата, та стигнеш до Мерцедес и произвеждаш съвременни електронни кукурузници и кошници, къде с повече къде с по малко иновации и разчиташ на бройката от общия дял на всичко което се продава сред зомбитата.
                        ИЛИ
                        2 Алтернатива: създаваш си/използваш конкурентно предимство пред останалите, например превъзхождащо качество/цена и се отличаваш от всички останали именно с това. Клиентите идват и ти дават $ именно заради това конкурентно предимство.
                        Казано просто аз съм потенциален клиент решил да си купи возило. Ако действам по т.2 знам че Тойота (наистина ми се ще и все още вярвам в това) превъзхожда другите с по-добро качество и цена. Отивам и си давам $ на/за Тойота.
                        Ако Тойота действа обаче по т.1, то за мен няма значение дали ще си купя скапан кукурузник за много пари от Тойота, Мерцедес или марката X. Демек знаейки, че всички са еднакви кошници, които я изкарат, я не до края на гаранцията си, отивам и си купувам на гйотера какво да е, щото така или иначе никoй не блести с нещо повече спрямо другия, всички са се размили в общата млевина и на мен ще ми е все тая какво ще карам. …. Най вероятно Duster, щото е по тънкана….
                        точно това се случва и тук - и се продава добре Дъстера... къде са 18 бона - къде 50-60 за други SUV-ве, които след 3-4 години така или иначе, сменяш...

автомобилите и като идентификация и като практически нужди - са сменили вече филма, в сериали
                        а и сценария - не е от техническите отдели - а от маркетинговия
                        вкл. и за двете фирми в заглавието на темата
                        и вече 1 млн. км са 210 х. км...

Коментар

И в крайна сметка като комфорт,ВОЗия , Моштност, надежност и проходимост 120-ката или Дискавъри 3 е по добрия и качествен джип ? На Тойотата тоя мотор не и ли идва малко слаб с тея 4 цилиндъра и 340 Нм. въртящ момент....... то така излиза ,че човек да го е страх да си купи по нова и съвременна кола защото после само главоболия от Ремонти

Коментар

Първоначално публикуван от Dido-usa1 Преглед на мнение
                            И в крайна сметка като комфорт,ВОЗия , Моштност, надежност и проходимост 120-ката или Дискавъри 3 е по добрия и качествен джип ? На Тойотата тоя мотор не и ли идва малко слаб с тея 4 цилиндъра и 340 Нм. въртящ момент....... то така излиза ,че човек да го е страх да си купи по нова и съвременна кола защото после само главоболия от Ремонти
                            E да видиш кво ми беше миналата година като си търсех друго возило. Прочети пост #146 на ivied , а и сам си догатнал нещата в последното си изречение.
                            За твое успокоение ще си позволя да разкажа една малка история по един друг повод, ама приложима и в тая ситуация:
                            Отишъл един младеж при един стар и мъдар дядо за съвет. Попитал го:
                            - Стари човече, ти си мъдар, имаш много опит и знания. Кажи ми, да се оженя или не?
                            Стареца му отговорил:
                            - Синко, и да се ожениш и да не се ожениш, после все ще съжаляваш...

Коментар

Койотата е по-лека...
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

.... то така излиза ,че човек да го е страх да си купи по нова и съвременна кола защото после само главоболия от Ремонти
                                Не, не излиза така! Като си купиш нова кола 7-8 г. и 150-200 хил. нищо не бараш. Главоболия имаш с "новите" втора употреба, защото те затова ги продават хората - за да нямат главоболия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X