Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за конкретен джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: въпрос за конкретен джип

Здравей колега,след като не си фен на джипове,и не ти харесват защо изопщо си слагаш таралеж в гащите.За тези пари купи си една хубава колца,сложи и едни хубави зимни гуми и карай смело.С този джип ще си вземеш беля на главата,то данаци то гуми то скоростни кутии,масла мани мани,и за какво да го караш само зимата, ито в София сякаш кой-знай какъв сняг ще преминаваш.Карай си колцата,че да ти е мирна главата.

Коментар

Кой каза, че не съм фен на джиповете? Обаче да се ползват по предназначение...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Извинявай колега, сигурно съм объркал. Отнася се за колегата с въпроса -
        [COLOR=DimGray ]enuff[/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от enuff Преглед на мнение
          Да, от София съм. За кого става дума?
          Лозан се казва колегата, тел - о89878о6О4 ако решиш звънни му да се уговорите че е доста натоварен.
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Да, казах, че не съм фен, защото не ходя много извън града, а още по-малко офф-роуд, но това не значи, че един такъв не би ми свършил работа. Може да съм най-големия почитател на кабрио, но едва ли ще ми го препоръча някой за кола, която ще се ползва основно при лошо време.
            В случая попитах за конкретния Опел, защото ми хареса и смятам, че би ми бил по-удобен от едно комби например. Но не съм запознат със спецификите. Знам също, че джипвете са свързани с повече разходи, но все пак с карането, за което споменах няма да ми се налага всеки сезон да купувам нови гуми и т.н. Разход от 12/100 дизел например не ми притеснява, но ако е 15-20 вече да. Затова и попитах какво е скъпото при експлоатация на такъв джип, за да мога да си направи сметка.
            След като се отказах от Черокитата гледам основно за леки коли с предно предаване, но от време на време хвърлям око и на джипките.

Коментар

Не мисля, че показателят "красота" трябва да е на първо място при избор на каквото и да е возило. Особено в твоя ценови диапазон. Ти по-скоро трябва да започнеш с индекса "рентабилност" (reliability index), т.е. кое возило се чупи най-рядко, и ремонтите са най-евтини. Ти може и да планираш едни 1000-2000 км на година, обаче знаеш ли предишните собственици, колко са минавали на година, и откъде са му извадили душата на това возило?!

п.п. В момента правя ГТП на 3-годишна, дизелова Мазда 6. На километража пише 97025 МИЛИ.
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Абсолютно съм съглавен и точно затова пиша тук - за да попитам дали този модел е 'reliable', какви са разходите по стандартната експоатация в случай че попадна на екземпляр, на който не е извадена душата и какво да гледам/къде да закарам потенциалната покупка преди да съм я платил, за да избегна евентуални големи разходи по някой с 'извадена душа'.

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                Лозан се казва колегата, тел - о89878о6О4 ако решиш звънни му да се уговорите че е доста натоварен.
                Мерси

Коментар

... RAV 4 - женска...
                  Демек ако имаме возила под 5-6000 кубика и с гуми под `34 всички сме женки?
                  Аз до сега на никой джеб не съм видял надпис "женски"/"мъжки", ама очевидно размеру имал значение...
                  Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                    ... ама очевидно размеру имал значение...
                    Размерът винаги е имал значение, колкото и да се твърди обратното. Но при джиповете не е само той. Все пак, досега не съм чул някой да възприема Самурай-чето като дамска кола, въпреки малкия му размер.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Да де ... Самурай-чето -> ср.род -> детско "джипче"
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Размерът винаги е имал значение, колкото и да се твърди обратното. Но при джиповете не е само той. Все пак, досега не съм чул някой да възприема Самурай-чето като дамска кола, въпреки малкия му размер.
                        Анджек де, за това говоря...
                        А има места и условия където наличието на "истински" джеб си е направо кощунство и излишен лукс, а околните ще те гледат странно ако си с такъв.
                        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

... Разход от 12/100 дизел например не ми притеснява, но ако е 15-20 вече да. Затова и попитах какво е скъпото при експлоатация на такъв джип, за да мога да си направи сметка...
                          Ако е някакъв ориентир за теб: Моята ( Фронтера Б, 2000 г., къса база, дизел ) извънградско ми дава 7.5 до 8 л./100 км. Градско не съм я засичал.
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",
                          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Я вземи едно Диско 2, поне е пълноразмерно, има прилична мощност(може да се ботва безпроблемно до към 180 кс), вози добре, с приличен разход, кефско и т.н.
                            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                              Я вземи едно Диско 2, поне е пълноразмерно, има прилична мощност(може да се ботва безпроблемно до към 180 кс), вози добре, с приличен разход, кефско и т.н.
                              +1
                              SUZUKI VITARA V6
                              HONDA CBR 919RR
                              MERCEDES ML
                              MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Ето започна предлагането))))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X