Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на СУВ или автомобил - помагайте, че пОлудех!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за избор на СУВ или автомобил - помагайте, че пОлудех!

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
    И още едно лично мнение: Субаро не бих си купил, освен ново и с идея да го поддържам само в официалния сервиз. Защото? Защото имайки предвид, че това е стара кола, ще съм твърде ограничен в избора ми на части, дори и по-рядко, ще се наложи да плащам повече, да не говорим за възможност за намиране на добри майстори!
    Не отговарят на истината тези твърдения. Аз го твърдя като собственик на Субару .
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

ЕSP-то поема контрола при подхлъзване, когато реши че шофьорът не е реагирал адекватно на пътната остановка. За някои шофьори е въпрос на чест да му се противопоставят, примерно при силно заледено трасе, когато ESP-то настоява да задейства спирачките почти непрекъснато. Иначе намалява стреса при рязки завои, зимни условия и пороен дъжд. Вече е задължително да го има на новите коли в Европейския съюз. Колкото до сравнението му с 4х4 - зависи, защото има различни системи на задействане при това което общо се нарича "4х4". При едни има по-голяма нужда, при други нуждата е по-малка. Ако зимата ще караш предимно по почистените булеварди и няма да бързаш, не е чак толкова необходимо ESP. Ако ще се спускаш по старопланинските проходи за Нова Година, ще ти е необходимо.

Първоначално публикуван от krumus Преглед на мнение
      Като сега пред мен стои следната дилема автоматик или ръчка,
      Автоматика е супер на асфалт, лятото. Зимата ако заседнеш в дълбок сняг, може и да го счупиш. В екстремни ситуации може да е повече стресиращ вместо полезен, при силен наклон например, и въобще на места където си свикнал да сменяш бързо скоростите с ръчната, докато при автоматика има особености. Съветвам те първо да пробваш кола автоматик и да видиш доколко ще се сработите.

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
        За SUV след 2007 с бюджета който си дал можеш да вземеш : КИА, Каптива, Хюндай, Сузуки, Сай Йонг, Грейт Уол .....
        Виж и Jeep Гранд Чероки, бензинов е и има добър багажник. Евтин за купуване и поддръжка.
        1. Де ги тия Грандове след 2007-ма за по 12-13000 ?
        2. Няма добър багажник.
        3. Не е евтин за поддръжка.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
          1. Де ги тия Грандове след 2007-ма за по 12-13000 ?
          2. Няма добър багажник.
          3. Не е евтин за поддръжка.

Дробе, аз за туй съм турил два пръста пауза между абзаците, та белким се сети автора, че е вече нова тема това за Гранд Черокито, както и мнението за Субару. Разбира се, че не е конкурентно с другите изброени производни от Южна Корея.

От това, което виждам около мен, то Грандовете не са толкова скъпи за поддръжка, съпоставимо с колите, които аз карам, КИА и Каптива.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            Не отговарят на истината тези твърдения. Аз го твърдя като собственик на Субару .
            Кое по-точно или всичко? Може би, че ще се чупи по малко не е истина? - шегичка Не съм казал невъзможно да се намерят части и майстори, но е факт, че части не се намират под път и над път като за други коли!

Коментар

Кое по-точно или всичко? Може би, че ще се чупи по малко не е истина? - шегичка Не съм казал невъзможно да се намерят части и майстори, но е факт, че части не се намират под път и над път като за други коли!
              Под път верно не се намират, ама над път има каквото ти сърце иска и най-дългия срок за доставка е 7 дни от Русия или Дубай..да не говорим, че знам за минимум три морги, в които има разглобени по 50 субару-та за части, ако се наложи някаква едрогабаритна част. Смятам, че митовете за скъпата поддръжка на Японските коли, отнесено към това ,което отдават , би трябвало отдавна да са се разсеяли , предвид реалността. Е не казвам, че поддръжката е като на Шкода Фабия.., но все пак за това съществуват различни класове автомобили, за да избира човек !
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Съжелявам, че оспамвам темата, но и аз не поддържам тезата за японските коли, частите и ...вие знаете....Все пак заедно със служебните поддържам 3 тойоти!

Коментар

Съжелявам, че оспамвам темата, но и аз не поддържам тезата за японските коли, частите и ...вие знаете....Все пак заедно със служебните поддържам 3 тойоти!
                  А кои са тия "убавите" марки, дето и части има под път и майстори им не требват , щом толкова казваш Субару и Тойота са ги сделали Японците капризни?
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                    А кои са тия "убавите" марки, дето и части има под път и майстори им не требват , щом толкова казваш Субару и Тойота са ги сделали Японците капризни?
                    Точно обратното имах в предвид, от Тойотите аз лично лошо не съм видял, дано и да не видя!

Коментар

Субару-ужасно скъпа поддръжка.Комплект ангренаж-400-600лв,на моя ГоУф 4 сменях същото за 800лв.Още демпферен маховик в комлект със съединителя смених за 1800лв.Че нали тия ГоУфчета са народни колички и са много евтинки...
                      Колеги,интернет има отдавна навсякъде и не е нужно да се слуша на комшията чичото на братовчеда какво казва,че тия японските не ги бивало.Има онлайн магазини-има и цени там на частите.

Коментар

+1 за Санта фе-то, аз съм със стария модел, но мой близък има 2007 година, само че дизел и е страшно доволен вече над 2 години. Според мен и като сигурност, и комфорт на пътя Сув-а е по-добре от лекия автомобил. Прави ми впечатление и че повече ме уважават на пътя като съм с по-голям автомобил.
                        "Най-опасната фраза в езика е: "Ние винаги сме го правили по този начин."

Коментар

Пич я си вземи една дачия дъстар фаза 2 сега излиза с 1.2 Тсе мисля че 120 кончета на изплащане. Както се казва на теб да мирише първо вътре, пък и ще гаранционна и до колкото съм чувал не са проблемни и са ги подобрили материалите вътре и евтина подръжка. Даваш 10000 първоначално 7000 ще си ги спестиш!!!

Коментар

ужас са японките, най-вече Субаруто..............оня ден дадох 45лв. за две крушки /къси светлини/

Коментар

А защо не дизел Витарата ?На моита и махнах ДПФ филтъра и разхода падна с 1л 7,5-8л л на 100км среден разход,мощноста е мерена и е 136 к.с а не 129 ако има значение това на .Тракшън контрола е хубаво да го има ,аз го имам и ми е помагал доста .Двигатела е E9Q е един от наи употребяваните дизели.Ламарините са си скъпи 450 Е предна броня 600 Е капака за резервата -и това ако не е обир /и т.н но си има бавни и може да отидеш малко по-надалеч /после да те дърпат повече /С две думи предпочитам дизела .
                              Grand Vitra ddis 2008
                              SEAT Althea XL tsi 2010
                              Mitsubishi Canter

Коментар

Ще дам 600 Е за капак на резервната гума, ама на Свети Ардалуп...
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X