Здравейте колеги,
Първо бих искал да ви поздрави - форума е жесток от пиле - мляко
.
Последните 2-3 седмици изчетох голяма част от темите за СУВчета и 4х4, окачвания, видове двигатели и т.н. че съвсем се обърках в това което търся, за това моля да ми помогнете с малко съвети.
Имаме нужда от семеен автомобил, които да се кара основно от мен и от време на време и жената да може да ме прибЕре
. От изчетеното до тук и безкрайните огледи по автокъщи и частни лица стигнах до следните заключения от какво всъщност имаме нужда. На първо място нещо което да събира детско столче и дете на задната седалака, без жената да е завряна в жабката, да е с огромен багажник, че може и второ да се вози а трябват колички, легенчета и т.н. щуротии, за които и куфар не ни оправя. Също така новите дизели са супер сложно направени и въможностите да се потрошат са големи - особенно с нашта нафта - така, че предпочитам да е бензин и с ръчни скорости. След огледите и сравняването на офертите в различните сайтове в българия, германия и италия стигнах до извода, че Мерцедес и Ауди БМВ отбадат поради това че са на по мин 400-500 хил км, което предразполага към скъпи ремонти. Бих желал да е 4х4 за да мога да си ходя за риба и на ски, без толкова притеснения дали ще стигна, пък и ми се иска една караванка да си взема за догодина. Кола от автокъща, категорищно - не искам, видях какви факира са тия просто е нещо страшно. И така сега да систематизирам това което искам и моля да корекции и съвети за евентуални дефекти и слаби места по моделите и за знам от какво да се пазя.
Бюджета с който бих се разделил за лек автомобил е до 12 - 13 000 лв., а за СУВ съм склонен да дам около 15-18 000 и дори малко от горе, no само ако е на много малко км и все пак се интересувм от коли след 2007 год. по възможност купени и сервизирани в българия за да е ясно какво им е реалното състояние, въпреки че пак се опитват да слъгват
На ясно съм, че ще трябват извесни компромиси с многото изисквания, но все пак...
До тук от автомобилите които видях се спрях на Шкода Октавия 4х4, но безнин не виждам, Volvo XC70 има само 2 бензинови (още не съм ги виждал на живо), но не са купени и поддържани в българия, Ауди А4 има само едно което е купено в българия но е 2004 1,8т на 120 000км днес ще го проверя в Порше. Други варианти има ли?
От СУВчетата Гранд Витарата ми допада най-много - бензин, ръчни скорости, голямо вътрешно пространство, но съм на ръба на бюджета и не знам дали не мога да взема нещо по-добро за тези пари, може старо CRV, но е много ретро и няма блокажи?
Ще съм ви много благодарен за всеки съвет и мнение
Първо бих искал да ви поздрави - форума е жесток от пиле - мляко

Последните 2-3 седмици изчетох голяма част от темите за СУВчета и 4х4, окачвания, видове двигатели и т.н. че съвсем се обърках в това което търся, за това моля да ми помогнете с малко съвети.
Имаме нужда от семеен автомобил, които да се кара основно от мен и от време на време и жената да може да ме прибЕре

Бюджета с който бих се разделил за лек автомобил е до 12 - 13 000 лв., а за СУВ съм склонен да дам около 15-18 000 и дори малко от горе, no само ако е на много малко км и все пак се интересувм от коли след 2007 год. по възможност купени и сервизирани в българия за да е ясно какво им е реалното състояние, въпреки че пак се опитват да слъгват

На ясно съм, че ще трябват извесни компромиси с многото изисквания, но все пак...
До тук от автомобилите които видях се спрях на Шкода Октавия 4х4, но безнин не виждам, Volvo XC70 има само 2 бензинови (още не съм ги виждал на живо), но не са купени и поддържани в българия, Ауди А4 има само едно което е купено в българия но е 2004 1,8т на 120 000км днес ще го проверя в Порше. Други варианти има ли?
От СУВчетата Гранд Витарата ми допада най-много - бензин, ръчни скорости, голямо вътрешно пространство, но съм на ръба на бюджета и не знам дали не мога да взема нещо по-добро за тези пари, може старо CRV, но е много ретро и няма блокажи?
Ще съм ви много благодарен за всеки съвет и мнение

Коментар