Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за втори офроуд автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за втори офроуд автомобил

Имал си ТЛК75-ца. Защо не си вземеш някоя 70ка? За 10-12000 би трябвало да може да се докара доста добре за в гората. Хем що-годе лека, хем не е мъничка витара, хем с цели мостове

Ако ще взимаш витара, замисли се не е ли по-добре да си вземеш второ късо паджеро и да наточиш него. Хем познаваш автомобила и поддръжката му, хем е повече от витарата в почти всяко отношение.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Имал си ТЛК75-ца. Защо не си вземеш някоя 70ка?
      Това казвам и аз. Потърси 3.0 тд /1KZ-Т/
      Последно редактирано от sonda; 23-05-13, 14:07.
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
        Или леко скокче = каренце...

Каретата държат учудващо ,но мостовете ............. По добре е едно моно 1,6 8в ,от колкото 2.0 в6
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Ще трябва да преценя колко ще ми излезе оборудването и преработката на моето Паджеро в "две в едно" и да го съпоставя с варианта продажба и покупка на ТЛК или Г-класа, което също да докарам до относително комфортен "две в едно" вид. Поне за моята машина зная, че е в превъзходно състояние.

Някой би ли могъл да ме насочи към подходящ човек за първия вариант?

Коментар

Първоначално публикуван от николайкольо Преглед на мнение
            ...
            В това отношение сегашната ми Американска мечта е несравнима, но ..."
            Не знам колко е "американска мечта", ама е П2, тоест най доброто "джип" от марката. За легендата Дакар само напомням. В тоя смисъл е смешно да търсиш друг джип за извън пътя, а тоя да си го пазиш за асвалта. Темата е абсурдна!

Коментар

Ще трябва да преценя колко ще ми излезе оборудването и преработката на моето Паджеро в "две в едно" и да го съпоставя с варианта продажба и покупка на ТЛК или Г-класа, което също да докарам до относително комфортен "две в едно" вид. Поне за моята машина зная, че е в превъзходно състояние ...
              Сега видях, че тоя пост е излезнал след като съм писал по горе. Това променя нещата, в смисъл: почваш да мислиш по адекватно. Няма смисъл да продаваш Паджерото и да търсиш Ге, или ТЛК, или каквото и да било друго. Първо декларираш, че няма да караш някакви екстреми и второ декларираш, че искаш "две в едно". П2 е идеално за тая цел, за това е мислено. Трябват ти едни МТ гуми 31, лебедка за зор-заман и вероятно малко лифт. Гумите и лебедката ще ти струват 2500-3000лв. Лифта ... може и почти за без пари, и да го изкараш от пътя. После може и за много пари като видиш за какво става въпрос. Може и брони, шнорхели и т.н. ако те кефи. Относно Ге-то и ТЛК: не че са по лоши, напротив, но за твойте цели е по добре П2. Освен това, много е вероятно да си продадеш читавото П2 и да налетиш на машина със скрити проблеми.

Коментар

Андро, Вече съм убеден, че това е най-смисления вариант, но трябваше все пак да го проверя чрез мнението на колеги с много повече опит от мен. Благодаря сърдечно на всички, които си казаха мнението, помогнахте ми да намеря правилното решение.

Честит 24 май, един от най-хубавите ни празници!

Коментар

Има едно продължение на темата и бих желал да проверя тази възможност. Мой близък човек има ТЛК 3.0 ТД, 2001 г., къса база, автоматик, на 170 000 км. Бих могъл да го купя от него за 11 000 лв. и да го оборудвам за моите нужди, след като си продам Паджерото. Колебая се дали си струва да дам Х 000 лв. за 3 години по-млад автоматик с комън рейл или да си остана с ръчните скорости и стандартния турбо-дизелов двигател на моето П2

Коментар

Има едно продължение на темата и бих желал да проверя тази възможност. Мой близък човек има ТЛК 3.0 ТД, 2001 г., къса база, автоматик, на 170 000 км. Бих могъл да го купя от него за 11 000 лв. и да го оборудвам за моите нужди, след като си продам Паджерото. Колебая се дали си струва да дам Х 000 лв. за 3 години по-млад автоматик с комън рейл или да си остана с ръчните скорости и стандартния турбо-дизелов двигател на моето П2
                    Автомата на тази Тойота е доста здрав и за това притеснения нямай. Цената също е доста добра, особено ако са истински километрите и гледана добре колата..знам това, тъй като преди няколко месеца обиколих де що има Тойота по обявите! Проучи историята на колата, от къде е внесена, кога и т.н! Този мотор си е якичък /163 к.с/ и в комбинация с автомата няма да ти се слиза от джипа! Естествено , направи обстоен преглед на колата и 'разпит' на собственика , което ще ти е лесно, тъй като споделяш, че ти е приятел! Запазените екземпляри с този мотор и автомат са няколко хиляди нагоре! Единствено е нужна само качествена нафта, тъй ката това D4D не е 'всеядно' като обикновения турбодизел!
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Колата е читава, привличат ме автоматичните скорости и по-голямата мощност, остава само проблема с горивото за D4D. Има ли у нас гарантирано качествена нафта за този вид дюзи?

Коментар

Колата е читава, привличат ме автоматичните скорости и по-голямата мощност, остава само проблема с горивото за D4D. Има ли у нас гарантирано качествена нафта за този вид дюзи?
                        Сипвай от някоя от големите вериги, по възможност Е.., от нея съм доволен, поне твърдят , че е от солунската рафинерия, и за всеки случай постоянно с добавка ,например TDA 1:1000 се сипва! Разпитай за смяна на ангренаж и други обслужвания, кога ги е правил собственика ...покарай на всички режими, централен и заден блокаж и се ослушвай за шумове! Ако не са читави гумите, също пазарлък надолу...и така..
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Давам ти 3 добри джипки за офф роад това са машините : http://www.cars.bg/c21803 ; http://www.cars.bg/c186454 ; http://www.cars.bg/c294498 Дано да ти харесат лично на мен тези 3те супер много ме кефят

Коментар

Я колега както е тръгнала работата ела направо в братството на големите НИСАН ПАТРОЛ 3 дизел малко след 2003 2004 год
                            Гушни една дълга база метни една лебедка гуми както каза колегата некое брадве лопате и си в джаза
                            Под кракъ имаш достатачно мощ в купето комфорт и климат усещането е че си в нещо на което му липсва само витло и пълен напред
                            С времето ще го доприведеш в по сериозен и намръщен вид всеки лев се отплаща в тези зверове

Коментар

Благодаря за съветите

Коментар

Успех Чакаме да се похвалиш с придобивката!
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X