Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за втори офроуд автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за втори офроуд автомобил

Първоначално публикуван от николайкольо Преглед на мнение
    Благодаря, колеги От София съм, но прекарвам доста от времето си в Банско, където съм обграден от превъзходни за нашата краста кътчета на Рила, Пирин и Родопите. На 28-ми ще гледам една Витара, V6, 136 к.с. дълга база, на газ. Някой има ли мнение за този модел? Може ли да се повдигне достатъчно и ще издържи ли дълго на тежък аматьорски оф роуд? Притеснява ме, че е "италианка". Внесена е у нас от частно лице преди 5 години и е имала двама собственика от тогава.

Що се отнася до Ленд/Рейндж Роверите, бих си купил само от старите, дето са правени от англичани, а не от работници от бившите колонии. Това е най-сериозната причина да харесвам японски коли - защото почти всички са направени от японци в Япония. От GD 300 също бях доволен, с изключение на "наднорменото" му тегло. Много здрав, но прекалено тежък за мочурливи места
    Здравей и добредошъл , пореда на питанята в този форум има много компетентни хора, но има и от тези който в повечето случеи разбират само когато са пред клавиятурата. Имал си много добри машини, и мисля че имаш поне найобщи впечатления. Аз няма да умувам но ми направиха впечатление някой твой уточнения. Първо витарата нестава за тежак офроуд, поне стандартна (колегата Кольо е компетентен и тие одговорил относно витарата). За японските вече много малка част и от тях се правят в Япония, така че неразчитай че като е японско значи е от Япония (като пример, преди два месеца за работата ни купиха служебна тойота хайлукс чисто нова която се оказа испанска).И третото за мерцедеса не е чак толкова тежак колкото го изкарват (имал сам и работех на такова място че сам го мерил по няколко пъти на ден, доста басове сам спечелил точно заради това че всички викат е Г-класата е много тежка)като пример дългия патрол е на същите кила, сега го карам.Ренч 3.8 също е толкова тежак и патрол 3.3ТД с лебедка, 33-ойки,джанти 10 на -44, джек, задна седалка и пълен резервоар тежи 2200кг. Толкова е и Г-то и всички изброени назад +,- 100-тина кила. Тези сам имал и сам ги мерил. Пожелавам ти успех и дано се срещнем по баирите.
    0898532785-КИКО

Коментар

Щом държиш да е правена от японци, Пинин отпада...испански са и добро за тях не съм чувал. Капризни, трошливи, не понасят газ. Витара В6-имам такава, в заводски вид, детевоз. Моята е 2 литра, ръчна ск. кутия- става и за нормален път, и за леки офф- разходки. Достатъчно мощна, задължително ГИ. Трудно се намира запазена-немските са ръждиви, италианските-с издухани двигатели, внимавай много при избора. Относно наджипването-става, виж тая на Иван Попов.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Притежавал съм TЛК 4.2D HZJ75.
        Е добре де...бива ли да я продадеш??? Айде сега потърси същата, за да я купиш....е да ама нема.
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

[ATTACH=CONFIG]585640[/ATTACH]

Всъщност обмислям и този вариант, но специално за извън пътя бих предпочел да намеря автоматик. Иначе 10-12000 е бюджета ми за напълно оборудвана за тежък любителски оф роуд машина, която има сравнително евтина поддръжка и резервни части. Колко би струвало пълното оборудване на една Витара - повдигане, усилени амортисьори, шнорхел, лебедка и т.н?

За съжаление разчитам главно на монтьори, сам не мога да поправям. Като пример за условията мога да дам прехода с. Места - Филипово - Медени поляни - яз. Доспат, в лошо време. В Пирин бих искал безпроблемно до стигам до х. Демяница, например.
          За тоя „тежък оффроуд“ може да минеш и с Москвич-412 . Я се огледай за някой читав ЛР Дисковери - става както за път до х.Демяница, така и за пред кафенетата на площада в Банско . И както пише г-н Петракиев: „и да закъсаш някъде - ще чакаш помощта комфортно“. А и пари да почерпиш може да ти останат.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Витара В6 е добра но на асфалт , предния мост и е консуматив , поради тежкия и силен мотор ,разположен върху кашкаваления преден мост , като и дадеш малко повече зор и го цепи като диня .
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Благодаря, момчета. Повечето от отговорите ви съдържат много ценни за мен съвети.

Преди 6 години продадох ТЛК 4.2D и взех луксозното Паджеро, защото ми се налагаше години наред да бия път с джип до Резово и ми беше нужен повече комфорт. В това отношение сегашната ми Американска мечта е несравнима, но извън пътя ТЛК несъмнено е по-добър. Е, пълно щастие няма.

Явно е, че Витарата няма да ме устрои, затова все повече клоня към преработка на моето Паджеро за по-сериозен оф роуд. Бихте ли ми дали идея колко ще струва повдигане + усилено окачване + лебедка и други необходими неща, за които не се сещам. В същото време бих искал колата да става и за инцидентни пътувания по магистрала без чувствително намаляване на комфорта.

За съжаление звярът на Борко от Русе е прекалено състезателен вариант и не става за асфалт.

А какво ще кажете за тези възможности:

А/ Запазвам Паджерото за асфалта и зимните пътувания София Банско

Б/ Продавам си Паджерото и преработвам някоя G-класа в "две в едно"
              Последно редактирано от CarTest™; 23-05-13, 08:46.

Коментар

Най после нещо добре казано..........
                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  .....с оглед автоматика, аз бих избрал някоя американка, .....
                  ......тъй, тъй, и към пусналия темата, дали да не ми дойдеш на гости
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Уважаеми колега,
                    В предишната страница прочетох, че си имал Г-класа и се запитах какво се чудиш и кога ще стигнеш до верният извод. Е, стигнал си.

Най-напред, доработката на втори джип + поддържката на два джипа едва ли ще ти излязат по-евтино от поддържката на една Г-класа.
                    След това, Г-класата, ако махнем задължителните разходи по новопридобит автомобил, за твоите цели едва ли ще необходимо нещо по-вече от една лебедка. И едно мачете, брадва, трион и лопата. Мачетето - да си пазиш боята, докато те ядят мухите и кърлежите в резовските гори.

Е, ще страдаш от липсата на комфорт и ще караш кола с дъски по арматурното табло (ако си вземеш 463 модела), но понякога човек трябва да прави жертви. Знам кава мъка е, защото от години съм на този хал.

И си мисли ако ще вземаш ГД-350, подозрително евтини са!

Коментар

Май вече реших - започвам да търся Г-класа и си продавам Американската мечта. По разумно е откъм поддръжка и данъци да остана с един джип тип "две в едно". Ако някой ме насочи към читава Г-класа, автоматик, къса база, ще почерпя солидно

Коментар

Първоначално публикуван от Steven Преглед на мнение

И си мисли ако ще вземаш ГД-350, подозрително евтини са!
                        защо ли.....но то така или иначе мАторя ще го смени/аз сега гледам тоя филм/
                        Гегата си иска доста заигравки но си струва-мое мнение!
                        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

..... без чувствително намаляване на комфорта.
                          Къде е мястото на Г-то в тая схема ?
                          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                            Витара В6 е добра но на асфалт , предния мост и е консуматив , поради тежкия и силен мотор ,разположен върху кашкаваления преден мост , като и дадеш малко повече зор и го цепи като диня .
                            Или леко скокче = каренце...
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                              ако е за Витара, виж тази, ако не друго, пак до продавача й ще опреш за повдигане

иначе, с оглед автоматика, аз бих избрал някоя американка, Вранги или Черок, може и Гранд Чероки
                              +1 за тази Витара на Иван Попов
                              Чавдар Владимиров
                              0887/912075
                              Ленд Ровър Диско 1
                              Самуад в проект

Коментар

Благодаря, момчета. Повечето от отговорите ви съдържат много ценни за мен съвети.

Преди 6 години продадох ТЛК 4.2D и взех луксозното Паджеро, защото ми се налагаше години наред да бия път с джип до Резово и ми беше нужен повече комфорт. В това отношение сегашната ми Американска мечта е несравнима, но извън пътя ТЛК несъмнено е по-добър. Е, пълно щастие няма.

Явно е, че Витарата няма да ме устрои, затова все повече клоня към преработка на моето Паджеро за по-сериозен оф роуд. Бихте ли ми дали идея колко ще струва повдигане + усилено окачване + лебедка и други необходими неща, за които не се сещам. В същото време бих искал колата да става и за инцидентни пътувания по магистрала без чувствително намаляване на комфорта.

За съжаление звярът на Борко от Русе е прекалено състезателен вариант и не става за асфалт.

А какво ще кажете за тези възможности:

А/ Запазвам Паджерото за асфалта и зимните пътувания София Банско

'Две в едно' е рисковано начинание, защото не ще успееш да опазиш джипа от 'едното' и няма да ти е комфортно на 'другото' място! Щом ти харесва Паджерото, си го остави за 'цивилна' употреба, така, че да си остане лачено! А бюджет от 12к е предостатъчен за офф-изпълнения, гора и т.н! Моя съвет е да потърсиш запазена Тойота , тъй като много добре познаваш качествата и възможностите и! А тия смени на мотор и т.н. дрън-дрън та пляс вярвам, че не те привличат!
                                Последно редактирано от sonda; 23-05-13, 11:39. Причина: допълване
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X