Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за втори офроуд автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за втори офроуд автомобил

Здравейте

Нов член съм, на 67 години и имам известен опит в движението извън пътя. Притежавал съм в миналото Рейндж Ровер 2.5 L 111 hp 300TDi, Isuzu Trooper 2.8 TD, Мерцедес 300 GD, ТЛК 3.0TD KZJ70, TЛК 4.2D HZJ75.

От 5 години насам карам Паджеро 2.8 TDI, модификация American Dream. Ползвам го основно по асфалт и по-рядко за умерен оф роуд, но ми е жал да го изтезавам на тежки терени. За такива цели ми е необходима непретенциозна, повдигната и напълно оборудвана за най-лошите условия машина до 10-12000 лв. Нямам нужда от климатик, но предпочитам автоматична скоростна кутия. Ще бъда благодарен за всеки, който от личен опит ме насочи към марка и модел, подходящи за моите нужди. За сега имам интерес към Витара, защото е относително комфортна и не много скъпа за оф роуд преработка, но може и да греша. Моля, дайте съвети.

Благодаря

От: Съвет за втори офроуд автомобил

Карал си хубави, големи автомобили, във Витара/Самурай/Роки ще ти е тесничко и неудобно
    Офроуда не изключва удобството и със всеки един от изброените по-горе можеш да постигнеш желаното
    Но ако има ограничение на бюджета... може би е най-добре да се спреш на Land Rover - дали ще е Рейндж Класик или Диско 1 - едно и също - евтино се поддържат и тунинговат.
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

И като е карал големи автомобили, да си вземе ХАМЪР ли? Аз на пътя съм c БМВ Х6, а в гората с ВИТАРА. И поддръжката и е в пъти по евтина в сравнение с бавареца, а я блъскам само по камънаци и дерета. Колега взимай ВИТАРА и няма да сгрешиш. И пиши откъде си за да ти помогнем при оглед.
      Последно редактирано от VULKAN; 22-05-13, 17:00.
      Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
      Стефан Арзатов

Коментар

Първоначално публикуван от николайкольо Преглед на мнение
        ......... непретенциозна, повдигната и напълно оборудвана .......... машина до 10-12000 лв..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, За сега имам интерес към Витара,
        за тея кинти ще мноо убав витаралясник................Бачо Кольо веднага ще си даде неговата!
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Благодаря, колеги От София съм, но прекарвам доста от времето си в Банско, където съм обграден от превъзходни за нашата краста кътчета на Рила, Пирин и Родопите. На 28-ми ще гледам една Витара, V6, 136 к.с. дълга база, на газ. Някой има ли мнение за този модел? Може ли да се повдигне достатъчно и ще издържи ли дълго на тежък аматьорски оф роуд? Притеснява ме, че е "италианка". Внесена е у нас от частно лице преди 5 години и е имала двама собственика от тогава.

Що се отнася до Ленд/Рейндж Роверите, бих си купил само от старите, дето са правени от англичани, а не от работници от бившите колонии. Това е най-сериозната причина да харесвам японски коли - защото почти всички са направени от японци в Япония. От GD 300 също бях доволен, с изключение на "наднорменото" му тегло. Много здрав, но прекалено тежък за мочурливи места

Коментар

В това питане има нещо, което не разбирам. Колата, която <николайкольо> не може да прежали за каране в „тежки терени“, вероятно е като тази. На пазара този модел върви по 6-7 хил. лв., а той търси кола до 10-12к за в каране в гората?
            Не е ли по-добре да пусне това паджеро в гората, а за тия пари да си купи 3-та серия 3,2 DI-D?
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Здравейте

. За такива цели ми е необходима непретенциозна, повдигната и напълно оборудвана за най-лошите условия машина до 10-12000 лв. Нямам нужда от климатик, но предпочитам автоматична скоростна кутия. Благодаря
              Здравейте и добре дошли тук.
              Според мен поставените условия са изпълними поотделно, но не и вкупом!
              Дайте малко повече конкретика, че да се чешем и ние по главите.
              Къде сте, е добре да се знае.Както и имате ли условия и умения за ремонт и поддръжка.
              И други такива работи.

Поздрави и успех.

Коментар

За повечето терени в околността и Фронтера и Терано ще ти свършат работа. А за бюджета който си определил спокойно можеш да ги наджипиш....Иначе за Пирина задължително къса база, че по тесните горски пътища си е бая трудно с дългата. Аз с Наварата като карам имам доста проблеми с маневрирането.
                Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  В това питане има нещо, което не разбирам. Колата, която не може да прежали за каране в „тежки терени“, вероятно е като тази. На пазара този модел върви по 6-7 хил. лв., а той търси кола до 10-12к за в каране в гората?Не е ли по-добре да пусне това паджеро в гората, а за тия пари да си купи 3-та серия 3,2 DI-D?
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SV400219.jpg
Прегледи:1
Размер:97.7 КБ
ID:5484861

Всъщност обмислям и този вариант, но специално за извън пътя бих предпочел да намеря автоматик. Иначе 10-12000 е бюджета ми за напълно оборудвана за тежък любителски оф роуд машина, която има сравнително евтина поддръжка и резервни части. Колко би струвало пълното оборудване на една Витара - повдигане, усилени амортисьори, шнорхел, лебедка и т.н?

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Здравейте и добре дошли тук.Според мен поставените условия са изпълними поотделно, но не и вкупом!Дайте малко повече конкретика, че да се чешем и ние по главите.Къде сте, е добре да се знае.Както и имате ли условия и умения за ремонт и поддръжка.И други такива работи.Поздрави и успех.
                  За съжаление разчитам главно на монтьори, сам не мога да поправям. Като пример за условията мога да дам прехода с. Места - Филипово - Медени поляни - яз. Доспат, в лошо време. В Пирин бих искал безпроблемно до стигам до х. Демяница, например.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-05-13, 20:27.

Коментар

ако е за Витара, виж тази, ако не друго, пак до продавача й ще опреш за повдигане

иначе, с оглед автоматика, аз бих избрал някоя американка, Вранги или Черок, може и Гранд Чероки

Коментар

Притеснява ме, че е "италианка"...
                      Това е и плюс и минус едновременно. Италианците са мърди в поддръжката, но пък колите от там са доста по-добре откъм ръжда. Особено, ако е от средна и южна Италия.

Пък и има хора, дето си поддържат колите, макар и да не се вманиячават като тук.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Мнение на витараджия минал през доста трънлив път по наджипване на витара:

За сериозен офроуд витарата не става! Това е единствения джип с макферсън отпред, да не говорим за смешните каренца.
                        За по-сериозна експлоатация трябва машина с цял мост отпред. Самурай, Роки, Тойота 70, Патрол, Мерцедес G.
                        Всяка една машина си има своите плюсове и минуси.
                        Според това за какво ти трябва ще си подбереш машина с повече плюсова за твоите условия.
                        Това е. Дай повече информация за терените по които ще се кара, колко е задължително преминаването оттам, относителна тежест на разхода на гориво и типа му, тежест на данъци и застраховки, нужен ли е или не по-голям обем за товарене, и всичко друго което си мислиш, че е важно.

Вярно, че всеки ще хвали своята си машина, но все ще изплува някоя с повече плюсове.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=160950
                          На сърбела майката му е чесането.
                          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Притежавал съм в миналото Рейндж Ровер 2.5 L 111 hp 300TDi, Isuzu Trooper 2.8 TD, Мерцедес 300 GD, ТЛК 3.0TD KZJ70, TЛК 4.2D HZJ75.

Коле я виж хубаво какви са му минали през ръцете..........тука нещо
                            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

NISSAN PATROL GR Y 60 е твоя автомобил.
                              На сърбела майката му е чесането.
                              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X