Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой нов джип е по-добре Wrangler или Defender?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой нов джип е по-добре Wrangler или Defender?

Абе вие явно тия коли не ги ползвате по предназначение. След първия месец в гората всички дупки са пълни с кал клони и шума. И да ги има и да ги няма се тая.

А за смехориите относно себестойност изобщо няма да коментирам

Дървендъра има съвсем други недостатъци, ама тука другаря Таргов да се обажда ако му е интересно
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Абе вие явно тия коли не ги ползвате по предназначение. След първия месец в гората всички дупки са пълни с кал клони и шума. И да ги има и да ги няма се тая.

А за смехориите относно себестойност изобщо няма да коментирам

Дървендъра има съвсем други недостатъци, ама тука другаря Таргов да се обажда ако му е интересно
      що, коментирай да се посмеем.
      Всеки трети е шести

Коментар

За сега никой не комвентира Defender-а. Толкова ли е мистична таз кола....

Коментар

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
          коментирано е, ето преди няколко години какво сториха с един Дифендър някои /бивши/форумци
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image049.jpg
Прегледи:3
Размер:74.0 КБ
ID:5472524

а ето и темите за него:

линк 1

линк 2

линк 3

Коментар

За мен е кощунство да се дават 70х. лв. за чисто нова "жипка" в Бг., която толкова и ще е "жипка" за в гората!Освен това, докато е в гаранция смяна на консумативи само в гаранционния сервиз и скъпо каско.
            Личното ми мнение е една перфектна дизелова Тойота 73-та серия, или що не фор-рънър?Ако съм разбрал правилно от автора на темата няма намерение да минава в калта след ЗИЛ-157...или греша...?20 000лв. ще са му предостатъчни за покупка, гуми,смяна на масла и филтри, регистарция и каско
            И не се плаши от годините на добичето-всичките ми коли са били около и над 20 год., но никога не съм брал скъпи ядове с тях хем не съм от баш-специалистите...но съм се допитвал и съм водил такива с мен...и съм ги черпил, разбира се!Поне
            във форума има много такива!
            Последно редактирано от mbenz; 16-04-13, 13:37.
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

По мои скромни наблюдения братският немски народ кара повече дефендъри , по-малко геги и най-малко джипове . Това е в града в който живея . Иначе повечето от дефендърите и джиповете са модифицирани . Гегите си ги карат стандартни . Кал обаче си нямат или поне не влизат в нея без причина. Аз си купих пикап за да мога да си товаря инструментите и в петък вечерта след разтоварване да има достатъчно място за палатки , столове, барбекюта , хладилник и за всичко останало за поне седмична почивка на безлюдно място без липса на нещо необходимо . Ако няма вода за миене и къпане нося и около 200 л за трите си жени . Пътуването по магистрала е безпроблемо със скорости около 120-130 км . Може и повече ама няма нужда . От почти 5 годино го имам и само съм сменял течности . Купих го на 1 година и 17000 км .В момента е на около 75000 км. За мен това е автомобил който отговаря на моите необходимости . Така че избора е личен и никой не може прецени толкова правилно колкото човека който ще го ползва. Така както и никой друг освен собственика няма да извади пари за покупката , подръжката и евентуалното модифициране . За моите нужди въобще не става и дума за дифендери ,сахари и рубикони но никога не съм и никога няма да кажа какви големи дървета са защото съм сигурен че има хора на който им доставят удоволствие и си ги карат . Успех при избора и ако имаш чудене го разреши с човека с който ще го ползваш . Ако си сам избора е само твой.
              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Ако не греша всякакви наджипвания на чисто ново возило, като махане на ориг. брони и поставянето на метални, монтиране на лебедка, рязане на калници, повдигане и т.н. автоматично прекратяват гаранцията.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                  Ако не греша всякакви наджипвания на чисто ново возило, като махане на ориг. брони и поставянето на метални, монтиране на лебедка, рязане на калници, повдигане и т.н. автоматично прекратяват гаранцията.
                  Не грешиш.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                    С тия оригамита се опитват да оправдаят високата цена на дифендъра.Ако го продаваха за 25 хил.лв нов щеше да е супер, но явно все още имат пазар и на тези цени, и ги устройва.М/у себестойност и цена разликата е огромна, разбира се няма как да се продава на себестойност, но пък прекаляват с маржовете.При гегата е същото, ако е истина популярната информация, г-то е модела от който печалбата за мерцедес е най-голяма.Така че, ако пуснат "гол" дифендър без дрънкулки, "пиедестал" на седалката от гипс картон и с метално табло за 20 иляди, и аз ще се наредя за купувач.

За "Г"-е истина, че е единственият автомобил в историята на автомобилостроенето, който носи 50% печалба на производителя...и продължава да носи...!

Коментар

За "Г"-е истина, че е единственият автомобил в историята на автомобилостроенето, който носи 50% печалба на производителя...и продължава да носи...!
                      Баси, тва сигур от централата в Щутгарт са ти го прошепнали на уше колко им е печалбата?
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

50% не, но сумата се върти около 10хил. ойро, в зависимост от модификацията.Това усреднено.
                        Всеки трети е шести

Коментар

А Iveco Massif дали не е вариант в този случай?
                          Аз напоследък ги заглеждам и ми правят впечатление,че ще покриват изискванията на тази тема.

Коментар

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
                            Не знам колко е митична, но със сигурност в БГ са малко хората, които имат личен такъв, ползват го по предназначение или пък ще снесат 70 хилки /дори да ги имат/ за нов. За това и няма много коментари...
                            Only after the last tree has been cut down,
                            Only after the last river has been poisoned,
                            Only after the last fish has been caught,
                            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от СПИДИ Преглед на мнение
                              А Iveco Massif дали не е вариант в този случай?
                              Аз напоследък ги заглеждам и ми правят впечатление,че ще покриват изискванията на тази тема.
                              Прав си и това става.Парт тайм е.Има съществено предимство при двг-то.
                              Всеки трети е шести

Коментар

С личен такъв може и да са малко, но Гранична полиция карат такива от години, та би трябвало да имат впечатления, сигурно никой от тях не членува тук!/или пък няма с какво да се похвали/. Преди няколко години ходихме с приятел на търг/не за Дифендъри/ в регионалното им подразделение, та един от тях каза, че запазили УАЗ с тунелни/не запомних техническия термин/ мостове, да си прибират с него закъсалите Роувъри!
                                "Make love, not war!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X