Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой нов джип е по-добре Wrangler или Defender?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой нов джип е по-добре Wrangler или Defender?

А какво толкова е предимството на алуминиевото купе, освен килограмите предполагам. Вярно е, че не ръждясва, но пък като го огънеш се изправя доста по трудно от ламарината. Заварките също са по трудни.
    Вранглера вярно с пластмасови калници е, но пък видя ли в клипа как каклника просто се откачи при удара, след това си го слагаш пак и си ти. И блокажи в двата моста си имаш.
    Сега гледах и някакви снимки на интериор на дифендер, вярно волана е заврян съвсем до вратата, струва ми се неудобно.
    Защо не направиш по едно кръгче с двете машини.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
      Това е и причината да е предвидено да се маха, а не за да се гъзариш с кабрио. В гората или без твърд таван или с някой от многобройните варианти на мек таван. Ходи им махни на Тойотата или на Патрула тавана. После защо били като канчета а Вранглерите били паркетници и не били влизали в гората защото нямали щети. Ами няма да имат когато е мислено още при проекта че ще се ползват в гората и как да нямат щети, а не с пласмаските по шосетата.
      За кабрио в гората със сигурност ще трябва и противогаз, щото рахоляка е доста...
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Ами за Wrangler-a сега звъннах на БС и нямат тестов автомобил. Та ще му пиша на elbgt. Таман да вид яи как може да се наточи wrangler-а.

Ще ги чуя и Мото Пфое ама и там не храня надежди много. Явно тоя клас коли са редки птици.

Wrangler-а ако поръчам ще е специално за мен правен т.е. по мой спецификации. Лошото е 6 месеца за да го направят и докарат (май е по-малко ама е добре да ти кажат песимистичния вариант). Сега разбрах от човека защо имам друг ценоразпис а е този на сайта. Те са си договорили някакви пакети на по-ниски цени. Така де голия като пушка вариант плюс екстрите нормално е по-скъп като го вземеш от БС.Гледах и цените в Германия и май са по-високи от БС т.е. къса сахара базова е горе долу на цената на дългия рубикон тука.

ПП Това с покривите идеята е да сложиш текстилния/брезентов покрив в гората. За да не се драска пластмасовия hardtop. Гадно че янма тенекиен вариант ама....
        Последно редактирано от hotsnail; 11-04-13, 09:36. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
          Ами за Wrangler-a сега звъннах на БС и нямат тестов автомобил. Та ще му пиша на elbgt. Таман да вид яи как може да се наточи wrangler-а.

Ще ги чуя и Мото Пфое ама и там не храня надежди много. Явно тоя клас коли са редки птици.

Wrangler-а ако поръчам ще е специално за мен правен т.е. по мой спецификации. Лошото е 6 месеца за да го направят и докарат (май е по-малко ама е добре да ти кажат песимистичния вариант). Сега разбрах от човека защо имам друг ценоразпис а е този на сайта. Те са си договорили някакви пакети на по-ниски цени. Така де голия като пушка вариант плюс екстрите нормално е по-скъп като го вземеш от БС.Гледах и цените в Германия и май са по-високи от БС т.е. къса сахара базова е горе долу на цената на дългия рубикон тука.

ПП Това с покривите идеята е да сложиш текстилния/брезентов покрив в гората. За да не се драска пластмасовия hardtop. Гадно че янма тенекиен вариант ама....
          Защо им е тестов автомобил?! Ти искаш да им дадеш 60К, а те не могат да ти дадат едно кръгче с някой наличен Вранглер. Сигурно е заради застраховката ама пак ако искаш да купиш някой от наличните каква е процедурата?!?!?!

Коментар

...Ще ги чуя и Мото Пфое ама и там не храня надежди много. Явно тоя клас коли са редки птици...
            Имаха тестов Дифендър дълга база. Карал съм такъв при тях.
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
              Нов Дифендър ще е потресаваща грешка.Това недоразумение скърца и тропа цялото,през цялото имаш чувството ,че задната врата ще падне,а на огледалото се вижда че има по-големи артикулации от окачването.Дизела е 2.4 от форд транзит и набира доста прилично,но с огромен лаг-т.е като подадеш газ тръгва след 1-2 сек.Мото-Пфое и Балкан Стар са доволно финансово невъзпитани така че да не ти е критерий това....
              Така е, Щайга - е на - прочети тук:
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=149960
              Много се оплакват, а са минали няколко хиляди само
              И тва пресно, челен опит от колеги, не ютубски и не по хамерикански с чувалче-две гущери!
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Абее..не знам как да да го кажа по-възпитано,но да се правят декларации от рода на-"освен моя Вранглер,всичко друго е паркетник в тоя форум,а и изобщо" ,е малко ...неумно..
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Аз имах "щастието" да си взема нов автомобил, е беше преди 6 години, ама няма значение. Аз лично бях с убежденията, че по-хубаво от нова кола няма, че щом никой не я е карал преди мене, значи е перфектна. Е да де, ама не савсем.. Разочарованието от това да дадеш човал пари и след 10 000км да започне отвътре да тропа като кокошарник, да ме карат да си сменям маслото в техен сервиз на 5 пъти по-висока цена, без горивото е ЧИСТА проба набутвация. Сега ако имам възможност да си взема нова кола би било единствено Вранглер, рубикон, дълъг с всички екстри. Дали е предрасъдък или прищявка не мога да кажа, но това е единственият нов автомобил, който не е сглобен от пластмасови "ламарини", такстолитови, гибростъклени кардани, разни независими окачвания и тем подобни щуротии.
                  Ако си твърдо решен да е чисто нова, а не върната от лизинг САМО Вранглер и то дълъг. Карал съм такъв, само че беше безин с ръчни скорости - 6 на брой. Голям кеф, вървежен, обемист и висОоок. Най-голямо удоволствие ми достави ел. откачащата се стабилизираща щанга. С натискането на един бутон и хоп от магистрален круизер става бурдюрен дЗвер. Машината бе при мен 1 седмица, през която бях безкрайно въодушавн. Тествах я по пресечен терен, по магистралата, в града. Навсякъде се представяше много добре, най-голямо удоволствие си доставих, когато в тясна софийска уличка, претъпкана с автомобили, насред зима пред мен една Тойота 120-ка с 3 опита не можа да се качи на една купчина сняг, набутана от снегорина, след като той намери място и се връщаше пеша видя как Вранглера се качва на камарата като арабин на камила от един път, без никакви колебания. Човека дойде да гледа с какви гуми е и остана шокиран като разбра, че са летни, дори не ми беше направило впечатление

* Tа ако имаш парите Вранглер и то Рубикон, за 90% от дейностите в стоков вид е идеален, а 3-4" и 33-35" никога не са излишни :very_dunk:

Коментар

Чета темата на няколко дни. И сега викам, чакай да погледна има ли хубави Wrangler-и в продажба... И какво да видя, колега от форума продава Jeep Wrangler RUBICON 2008 година, много добрe изглеждащ... Обявата я видях в мобилето...
                    Последно редактирано от Glow; 11-04-13, 15:05.

Коментар

Чета темата от няколко дни. И аз и автора разбрахме че Вранглера е за предпочитане. Разбрах също че е пълно с хейтъри.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                        Ако си твърдо решен да е чисто нова, а не върната от лизинг САМО Вранглер и то дълъг. Карал съм такъв, само че беше безин с ръчни скорости - 6 на брой. Голям кеф, вървежен, обемист и висОоок.
                        Това си е направо реклама :-)

Аз нямам против да е малко ползван ама отговорно и нормално, което за съжаление, май не се среща. Явно като вземеш кола на лизинг и дай душманската докато ти я приберат за неплатени вноски...сега не знам колко е здрав като качество. Тойотите все още са много добри там. Ама JK-а ми изглежда много солиден, пък напоследък се стегнаха американците яко та може да им повярвам. Ако имаше японски вариант на нашия пазар на сходна цена и изпълнение щеше да е хубаво ама няма. FJ cruiser е най-близо ама няма серийни блокажи на двата дифа, не знам дали е с цели мостове.

ПП Обсъдихме го този джип от форума. Не е лошо. Скъп ми е малко за 2-ра ръка ама от другата страна са 6 месеца чакане и още повече пари....
                        Последно редактирано от hotsnail; 11-04-13, 16:32. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                          Така е, Щайга - е на - прочети тук:
                          http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=149960
                          Много се оплакват, а са минали няколко хиляди само
                          И тва пресно, челен опит от колеги, не ютубски и не по хамерикански с чувалче-две гущери!
                          Насе това съм го писал от личен опит с дървендър, на 17 000 км.Не съм го гледал в тръбата или чел из нета.Питай и Ради ,че бяхме заедно,пък на по бира с удоволствие си коментираме....

А личното ми мнение е :
                          Първоначално публикуван от scaramouche Преглед на мнение
                          Интересно ми е как хората питат какво да си купят )) и всички се връзват да хвалят това което карат. Дефендър съм имал и е кенеф ама ме кефи и пак бих си взел, на Вранглер-а съм се возил и е също кенеф - не бих си взел, но и той е от култовите джипки. Поне като даваш толкова много пари си вземи това което най-много ти харесва!!! Не търси мнения кое е по-рационално, и по-... по...
                          А за класика,понеже имаш такъв-е един от най-грозните екстериорно и най-удобните интериорно джипове които съм карал.И с кеф бих карал!
                          Последно редактирано от Shtaiga; 11-04-13, 17:10.
                          "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                          Mark Twain
                          СтоЕнчA

Коментар

ПП Обсъдихме го този джип от форума. Не е лошо. Скъп ми е малко за 2-ра ръка ама от другата страна са 6 месеца чакане и още повече пари....
                            Ами нищо не пречи да идеш до Кърджали, да го поразгледаш от близо, покараш, да пиете по една бира с колегата и да направите пазарлъка... Цената със сигурност няма да е тази в обявата

Коментар

Първо да кажа, че нямам нищо общо с продавача щото и аз реклама на неговата машина ще правя.
                              Вярно цената е височка, но пък и доработките не са малко, 3" окачване, 35" гуми, добри джанти. Мисля, че той е човек който добре се грижи за машините си.
                              Другия + на употребяваната кола е, че не си длъжен да посещаваш оторизирания сервиз. (там наистина обслужването ти го таксуват тройно)
                              От друга страна пък, новия автомобил е сметнат да си изкара гаранцията и после да почне с разните болежки. Новите нещо много бързо им пада цената (за първите 3 години цената пада с едни 30% че и повече.)
                              Покарай на колегата вранглера (макар и къса база) после покарай дифендер и ще си изясниш коя е твоята машина.
                              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Да то колата си е загуба. За това виждам преидмството на алуминиевото купе и липсата на екстри в дефендъра. Теоретично е почти вечен. Такак де купувам го и ще си го карам с кеф до пенсия живот и здраве. Че и после щото сигурно няма да имам пари за друг тогава

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X