Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой нов джип е по-добре Wrangler или Defender?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой нов джип е по-добре Wrangler или Defender?

Ао решиш да вземеш Сахара, гледай поне да не е автомат.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Всичките са автомати май. Какво е притеснението? Поддръжката на автомата ли?

Рубикон съм харесал. Не ми се занимава да лифтя тунинговам и прочие. Не ги разбирам много тия неща за сега.

Какъв е проблема с автомата? Мисля, че ниските скорости са на лоста на автоматика.

Коментар

С автомата вероятно няма проблеми. Обаче един път ме водиха на Рилски езера и имаше в групата една дълга Сахара-новичка. Както си вървя и умря. Лоста остана на втора и не мърдаше. Някой предложи да я угаси и пак да запали. Гасенето беше лесно, но с паленето не се получи. Соти се завря под нея и намери една клечка затъкната между някакво предпазно тенеке и кутията. Извади я, ама нямаше полза. Хубава кола, ама ако ще мре от такива клечки.................. После я вързахме отпред и отзад, неутрална, предния дърпа, задния я спира,полека до асвалта и чакахме пътна помощ от Балкан стар или някакви подобни негодници. Не помня точно.

Коментар

Обяснението е съвсем просто. "Клечката" е блокирала лоста за превключване на положенията на автоматика. Там друго няма. Едно лостче и жило. След това "проблема" с паленето е ясен. Ако не е на паркинг (кутията, а не лоста) паленето е блокирано. Но и за това е помиселено. С контактния ключ се бърка в един процеп на централната конзола и след това палиш аварийно. Трябва само да RTFM. Друг е въпросът как тази клечка е успяла да се завре там. Мястото е надеждно защитено с 2.5 мм "тенеке" и тръбна конструкция. Каръщината обаче е друго нещо и всичко може да се случи. Ако се захванем обаче да се позоваваме на подобни сиуации като аргумент в полза на това кое колко ненадеждно е направено няма да остане нито едно возило на света неоплюто. А и тия дето летят също. И те падат заради някакво си пиле примерно. Ако така ще падат от всяка гаргаНека си говорим за очевадните инженерни безумия, а не за казуси. Случки от сега до утре ще разказвам, ама те обикновено са методи на водене на спор между децата и махленските специалисти.
          Последно редактирано от elbgt; 15-04-13, 22:35.
          My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Не знам как се е завряла и колко добре е защитено мястото. . Аз вървях пеш пред него и махах всички по едри клони, да не се издраска. Друг луд пред мен вилнееше с една Щилка. Питай Нинджа1. Друг въпрос е, че свинщини винаги могат да се случат и всякакви. Просто тая ми дойде в повече. Що не направите едно сравнение на цените? На нови кашони, на по 1 година 2,3,4 10. Понеже е сигурно, че с теб няма да стигнем до компромис, нека видим пазара. Смятам, че е добър критерии.

Коментар

Гледам ги по mobile.de кашоните. Абе скъпотия. Ама горе долу еднакви са им цените реколта 2009-а т.е. около 20 хиляди Евра. Рубиконя по държи цена, ама и Land Rover-а с повечко екстри или малко tunning и той така....

Иначе след като видях Land Rover-а на живо си мисля че за 3-4 години до 60-70 хиляди км би трябвало да му няма нищо. Особено ако изглежда по-градски. Има бая за продажба в Испания.

Коментар

Ми значи, което те кефи повече.

Коментар

@targa а как е дефендъра до към 90-100 км/час. Поносимо шумен ли е? Няма как да ги видя в движение

Тераното дето сега го лашкам, като дигне над 100 е доста шумно. До към 880 е доста поносимо нагоре прогресивно повече шуми и към 130 вече е неприятно, не може да се говори лесно.

Коментар

Новите са обезшумени добре. В старите при 100км разговора е почти невъзможен.

Коментар

• От: Кой нов джип е по-добре Wrangler или Defender?

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
                      ....разни неща не са добре сглобени от далеко се види.....просто.....
                      Може ли нещо в повече да напишеш като впечатления, че ми е интересно...
                      Only after the last tree has been cut down,
                      Only after the last river has been poisoned,
                      Only after the last fish has been caught,
                      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                        Може ли нещо в повече да напишеш като впечатления, че ми е интересно...
                        Ами това дето е на снимките. Нямам преки впечатления как се кара. Просто за чисто нова кола очаквах да е по-чистичко и да няма разни стърчащи работи.

Други впечатления

- задните седалки са си пълноразмерни дори като са 7 седалки. Всичките са нормален размер, може би средната на втория ред е малко по-тясно.
                        - джипа е широк дори 90-ката има много място да сложиш чанти и подобни неща ако си с 4 човека. С 2-ма ако се приберат седалките може нещо по дълго и обемисто да се вкара. Ако могат да се свалят седалките на 90-ката отзад става един огромен хамбар, малък камион. Та за далечно пътешествие без път проблем няма. 110 е сходно само че ако махнеш задните две седалки остават 5 места.
                        -

Иначе имат голям и малък defender в автосалона в Люлин. Ако си в София отиваш и ги гледаш.

Discovery изглежда перфектно ама е над 100 хиляди. Отива малко към G класата. Също и Range Rover sport, а обикновения Range Rover е като скъпите G класа джипове над 250 хиляди.

Коментар

Нещо не ме разбра май. Исках да разбера нещо повече за недосглобените неща които си видял. И друго, или поне за мен е така, с 90-ка на далечно пътешествие някак си не го виждам. 110 е за тази работа. И си мисля, че ако даваш толкова пари по-добре е 110 отколкото 90, стига да се спреш на Дифендър.
                          Only after the last tree has been cut down,
                          Only after the last river has been poisoned,
                          Only after the last fish has been caught,
                          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                            Нещо не ме разбра май. Исках да разбера нещо повече за недосглобените неща които си видял. И друго, или поне за мен е така, с 90-ка на далечно пътешествие някак си не го виждам. 110 е за тази работа. И си мисля, че ако даваш толкова пари по-добре е 110 отколкото 90, стига да се спреш на Дифендър.
                            Това го разбрах виж снимките.

Има ботлкове и заварки и разни планки дето стърчат из купето. Има петна от смазка на най-различни места. На снимка по-тудно се виждата ама ги има. Пластмастите са леко кривинко сглобени.

Има дупки между пластмасите. Виж долу пред скоростния лост има някаква черна пластмаса/гума дето има няколко пръста между нея и долния детайл. Горния край на таблото до колонката виж как лъсват някакви болтове...петна от смазка по самата колонка. По врата има натрупана мръсотия в чисто нова кола, мирищеща на ново.

Или тука виж под волана някаква дупка зее. Седалката е сложена на пиадестал от някакъв картон. Не съм снимал точно сглобките му ама на места картона е загънат като оригами и захванат с нитове и лепила....виж горния край на таблото до колонката стърчи някакво желязо. Всичките пластмаси са ужасно некачествени, скърцащи. Абе спартанска работа. Между другото средния клас коли се правят от сходни материали, но много по ловко изработени детайли с хубави текстури, прикриващи разни конструктиивни детаили.....

Коментар

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
                              Това го разбрах виж снимките.

Има ботлкове и заварки и разни планки дето стърчат из купето. Има петна от смазка на най-различни места. На снимка по-тудно се виждата ама ги има. Пластмастите са леко кривинко сглобени.

Има дупки между пластмасите. Виж долу пред скоростния лост има някаква черна пластмаса/гума дето има няколко пръста между нея и долния детайл. Горния край на таблото до колонката виж как лъсват някакви болтове...петна от смазка по самата колонка. По врата има натрупана мръсотия в чисто нова кола, мирищеща на ново.

Или тука виж под волана някаква дупка зее. Седалката е сложена на пиадестал от някакъв картон. Не съм снимал точно сглобките му ама на места картона е загънат като оригами и захванат с нитове и лепила....виж горния край на таблото до колонката стърчи някакво желязо. Всичките пластмаси са ужасно некачествени, скърцащи. Абе спартанска работа. Между другото средния клас коли се правят от сходни материали, но много по ловко изработени детайли с хубави текстури, прикриващи разни конструктиивни детаили.....

Това прилича на Москвич (по-нов модел)

Коментар

С тия оригамита се опитват да оправдаят високата цена на дифендъра.Ако го продаваха за 25 хил.лв нов щеше да е супер, но явно все още имат пазар и на тези цени, и ги устройва.М/у себестойност и цена разликата е огромна, разбира се няма как да се продава на себестойност, но пък прекаляват с маржовете.При гегата е същото, ако е истина популярната информация, г-то е модела от който печалбата за мерцедес е най-голяма.Така че, ако пуснат "гол" дифендър без дрънкулки, "пиедестал" на седалката от гипс картон и с метално табло за 20 иляди, и аз ще се наредя за купувач.
                                Последно редактирано от Самодържец; 16-04-13, 11:20.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X