Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип къса база за приблизително 5-7000 лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип къса база за приблизително 5-7000 лв.

Не сравнявам Диско с Хонда.Казах ,че Хондата ми върши ежеднвната работа 3 пъти по-евтино.Вярно правя си сметка къде влизам и не се забърквам в екстреми,но 8000 км по пъстърви тая година,обърнати в левчета, смятай.Пък бая се кокорих,ама пърпоретка не видях...
    Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
    Disco 1 бекъп
    Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Напрегаш се нещо ми се чини, та чак и на лични ми пращаш някакви работи...
      Споко, човеко. Ако търсиш сметката - купи си скутерче
      Секи си има хоби - твоето явно е да обикаляш асвалтирани язовири - хондата ти върши тази работа.
      Там, където закъсваш с Хондата - там на Диското (и на нормалните жипове де) включваме бавните!

Остани си със здраве, човеко, и не се напрегай толко
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Нито продавам нито предлагам Ленд Ровер на колегата.Имам навика да си водя статистика колко ми горят средно колите .Засичам на 1000км пробег,днес на Диското му беше реда и 23,64лв на 100км при цена 2,57лв/л..
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
          Напрегаш се нещо ми се чини, та чак и на лични ми пращаш някакви работи...
          Споко, човеко. Ако търсиш сметката - купи си скутерче
          Секи си има хоби - твоето явно е да обикаляш асвалтирани язовири - хондата ти върши тази работа.
          Там, където закъсваш с Хондата - там на Диското (и на нормалните жипове де) включваме бавните!

Остани си със здраве, човеко, и не се напрегай толко
          добре де, ти имаш ли Хонда, карал ли си поне..............щото човека има и 2 бр. Диско, та едва ли трябва да му обясняваш кога им се включват бавните

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
            ...Диското не се кара от 2 години ,че ми побеляха косите от него.Окачване,гуми,лебедки,шнорхели и гори 30лв на 100.Просто не издържа, вече.Иначе съм отворен офроудър...хахахах
            Жестока заблуда.
            ДОбре че е хондата ,че иначе ще ходя пеша за риба.
            Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
            добре де, ти имаш ли Хонда, карал ли си поне..............щото човека има и 2 бр. Диско, та едва ли трябва да му обясняваш кога им се включват бавните
            Кратко ли да ти отговоря или дълго... Ха сравни как се юрка Диско в планина и как (и докъде) стигаш с Хонда.
            Целта на двата автомобила е различна. Коренно! Затва възроптах срещу сравнението и както казах - скутерчето харчи още по-малко.

Гледам ще си зимаш Рубикон - него да го сравняваме ли с Хондата? Хехехе!
            И не е нужно да имаш някаква марка кола, че да възразяваш срещу сравнението на кон и кокошка, нали

Освен някой ако не иска да дойде на някоя разходка с Хонда, пък след края ще ги сравняваме

И за да не решиш, че "си хваля своето" ще ти кажа - в гората влизат много марки джипове - всеки си има достойнства! Но не и Хонда!
            С теб се запознахме при Ник - той на акции що не кара Хонда, а нещо, дето харчи над 15 литра на сто???
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Проблема е, че диското тряа си го караш и много да не го правиш... освен ако нещо скапе до степен да не може да се кара. Хондата е друго, тя просто е прецизна и изпипана в сравнение с него. Така де, не са сравними

Коментар

Много весела дискусия.
                Моля да обясните на мене, тъпичкия, как събрахте на едно място Хонда, Диско и гора.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от ngen4ev Преглед на мнение
                  Привет колеги,

До момента джип не съм карал, не съм се и спирал на такъв до момента, понеже карах все по-дребни автомобили (ауди а3, тойота ярис, пежа и прочие)..................

За разход ми е ясно че няма смисъл да говоря. Не искам и да е дълъг, понеже не съм и голям (1.7м келеш, не съм и широк, затова и малки коли съм карал) понеже ми писна от леки автомобили да влизам и излизам по 5-6 пъти от колата на час и ми писна да сядам по земята. Може да е и дълга база, но по-къс - не искам камион да карам.

Та колата ще се кара почти постоянно в градски условия (става дума за Разград, където разстоянията са малки и докато го запаля, ще трябва да го гася). Ще нося и части за товарни автомобили (дискове, накладки и всякакви такива неща, като изключим дълги и прекалено тежки неща - имам си бус за това). Средно на ден ще се изминават може би по-малко от 40-50км.
                  Ако ви е удобно предложете някой и друг вариант... Сякаш предпочитам да е с газ, макар че съм бил винаги доволен от дизеловите коли които съм карал. Отворен съм към всякакви предложения. Поздрави,
                  Генчев

Явно пак ще трябва да обесня - не искам лека кола, но не искам и цяла товарна композиция (просто ще изглеждам нелепо, също така ако реша да отскоча до по-голям град ще се чудя на коя пиаца да паркирам примерно - тук, в Разград, няма да е проблем). Ще се товари от време на време и най-вероятно няма да имам време за Off-Road. Няма да товаря огромни неща, не ми трябва най-големия багажник тъй като може да слагам нещата по седалките/в краката отзад и т.н. Просто искам да е тип ДЖИП/СУВ.

Не знам да има СУВ на такава цена, затова пиша че ми трябва джип. Ако Рената Сценик не бяха Рена, можех и на такова да се спра, но френското предпочитам да го пропусна

@jaxan

Живи, здрави - Генчев
                  Започвам да гледам Паджерота (макар че частите му били скъпи) и ако случайно намеря Хонда СР (не знам как се съкращаваше точно).

то че стана весело, стана, ама я вижте пак какво иска човека и кой говори за гората

Коментар

Ако Рената Сценик не бяха Рена, можех и на такова да се спра, но френското предпочитам да го пропусна
                    Хич не си прав тука. Реното е най-здраво от френските, а сценика се справя доста добре. Освен това частите са супер тънкана. Ако няма да офроудиш, вземи ги огледай .

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
                      Френд,това беше метафора.
                      30лв на 100.Просто не издържа, вече.
                      Не знам за какво гориво говориш и това среден разход ли е, но при всички случаи, ако приемем, че е бензин, то при цена 2.61 лв. за бензин 95, това е разход 11.49 л. / 100 км. Ами то на мен леката кола ми дава толкова само да си ходя на работа, което би ме навело на извода, че Джипа за който говориш може да си е и всекидневна колица. Дори и на газ да е, пак си излиза сметката, а ако е пък дизел, то с по-скъпата нафта значи, че харчи още по-надолу.
                      Де ги тия джипове
                      SUV

Коментар

Колега,що не погледнеш и към Фронтерите

Коментар

Първоначално публикуван от king_bg Преглед на мнение
                          Не знам за какво гориво говориш и това среден разход ли е, но при всички случаи, ако приемем, че е бензин, то при цена 2.61 лв. за бензин 95, това е разход 11.49 л. / 100 км. Ами то на мен леката кола ми дава толкова само да си ходя на работа, което би ме навело на извода, че Джипа за който говориш може да си е и всекидневна колица. Дори и на газ да е, пак си излиза сметката, а ако е пък дизел, то с по-скъпата нафта значи, че харчи още по-надолу.
                          Де ги тия джипове
                          Koлега едно изправно диско /дизел, бензините не могат толкоз малко/ би харчило 8-10/100 с нормални гуми...

Коментар

Не е въпроса, дали може да харчи още по-надолу, а че 11/100 за мен лично за Джип,а и не само за мен може би, е супер, супер, супер приемлив, та да не кажа нисък разход. Говоря от страната на човек, карал само бензинови коли (за над 20 г. стаж), като за последните 6-7 г. все разхода ми е бил в града 12-15/100, където в 90% се карат колите (говоря за леки автомобили). Едва последните 1-2 г. взехме автомобили, даващи около 10/100 в София. Иначе метан или пропан бутан, в нашия дом е равносилно на ерес. Та затова питам, явно има джипове, които определено си заслужават от към разход на гориво, което за моето каране ще е основно при избора.
                            SUV

Коментар

Ако караш бензин да, но дизелите са значително по-икономични. А 8-10 си е нормалния разход на диското, нагоре ако е или има проблеми или не е с оригинален размер гуми. Е не върви като бензин, но върви доста прилично за дизеляк. Все пак ако хондата харчи 6-7/100 идва по-икономично от 10+ и си заслужава. От друга страна извън пътя /офроуд път си е също път/ няма как да се справи по-добре... Пълно щастие няма

Коментар

Отметна се много темата,ама те всички тъй свършват,накрая някой модератор ще почисти.
                                300 TDI си гори толкоз 30-32 лв/100.Хондата гори 12лв/100.Карайте квото искате и както искате.
                                Извинявам се ако съм засегнал някого.
                                Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                                Disco 1 бекъп
                                Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X