От: ML 320 CDI (224), Touareg 3.0 TDI (224), Pajero IV - 3.2 Di-DC (165) AT
На тия вериги, аз им викам "велосипедни вериги".
Това е веригата на старото Паджеро 2,8 (4м40):

Новото 3,2 (4м41) е с два РВ, (разбирай по дълга верига) и от типа "велосипедна". Съответно масово се къса, дори преди предписания интервал за замяна.
Всеки може сам да си отговори, защо производителя умишлено е заложил такъв капан на клиентите. От там може да си прави и изводи, кой производител е коректен и кой не.
На тия вериги, аз им викам "велосипедни вериги".
Това е веригата на старото Паджеро 2,8 (4м40):
Новото 3,2 (4м41) е с два РВ, (разбирай по дълга верига) и от типа "велосипедна". Съответно масово се къса, дори преди предписания интервал за замяна.
Всеки може сам да си отговори, защо производителя умишлено е заложил такъв капан на клиентите. От там може да си прави и изводи, кой производител е коректен и кой не.
Колега Мечков, би ли ми казал къде се произвежда жИлязУ или цветни метали без да се влага скраб? Ако Субарото не е надежден автомобил кой е?голфУ или големиЮ Гоуф? Тойотата е с чисто нов двигател, защото предишния собственик не е познавал Джамбазов да му каже как се сменява маслото, процедурата е лесна и елементарна и не я ли спазиш последиците са трагични
Слушаш ли ги тези господа няма да имате никога проблеми с дадената марка
Трето аз също съм болен от тяхната болест. Четвърто това ми е манияшко хоби, един вид няма нито един в моторните спортове, който да ми убягва - рали, офроуд, писта, планинско, всииичко - от пилоти до техника. Просто съм един голям фен и обективен най-важното. Всяка марка си има добър модел, но не всеки модел оправдава очакванията от дадена марка, ето от това мото се водя и утре, ако дачия изкарат яка бегачка и мога да си я позволя и вътрешно знам, че е наистина добра, ще я взема... Малко е искрено и лично, но държа да се знае - аз не чета, не слушам други мнения и позиции, просто гледам какво се случва, анализирам го, синтезирам го, смилам го и, когато някой се нуждае от съвет го снасям, това е пичага.... Мир!
Коментар