Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за лек автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за лек автомобил

Защо не разгледаш Нисан Алмера. Добра малолитражка, която е надеждна, икономична и приятна за каране и е много по-готина от еквивалентните германски легени.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Здравей колега отново ти досаждам ноо все пак си помисли за поло към 2000гд или за фиеста 2000гд или форд КА 2000гд той много прилича на фиестата ие с същия двигател пък ако си мераклия и вземи някой форд пума той е същия като опел тигра но си е форд по добър е.......... Това е нещо по спортно и по добро от хонда според мен и от ситроен и пежо па за фиат и алфа ромео да не говорим а виж става едно рено клио те са хубави мой комшия има такова чист дизел вече без проблем зима лято 6години го търкаля........

Коментар

Ще префразирам едно заключение, прочетено тук, във форума:
        "Накрая всички си купуват Хонда Сивик!"

Леко несериозно е да се сравнява Хонда, с която и да е малолитражка.

Личен опит:

Форд Фиеста, 8-годишна, произведена '95-а - никога повече!
        Рено Scenic, 1.6 бензин, 60000 мили - гарнитура глава, лагер скорости, карета.
        Рено Клио, 1.4 автоматик, 80000 мили, гарнитура глава, предни пружини, скорости (тотал счупени).
        Опел тигра, 120000 мили, гарнитура глава, от предна до задна броня - Флинтстоун. Изобщо няма сравнение с поведението, и вървежа на Сивик 5-а (личен), с двг на същата мощност. Тествал съм и Пума, между другото.
        Волво V40, стария Рено дизел. Добър мотор, 110000 мили - лагер скорости.
        Алмера, 1.8 бензин, '04-а, слабо място - ангренажна верига (ако я е поддържал изверг). Гореше 1 л. масло за 500 мили. Със смяна "маслояд" не се оправи, а сегменти в Англия не се сменяват.

НЕличен опит - наблюдавани от близо, и участие в ремонт.

Пежо/Ситроен малолитражки - задно окачване (торсион) -абсолютен боклук. Два броя 206-ици - '01-ва, бензин, автомат, на по около 100000 мили - гарнитури глава, проблем скорости. Саксо VTR, '03-а - заден мост, и камара други проблеми.
        Поло, 1.4 бензин - чупят повдигачи на клапаните.
        Ауди А3 ... по принцип 1.8 турбо на VAG - освен прекалено високия разход, комплекс от проблеми по двг. В момента не мога да изброявам, но нека започнем с турбо, и бобини ...

И в заключение - вече осма година, всеки ден тествам (ГТП) поне по 6 различни марки и модели автомобили (произведени до '09-а), и повтарям - "Накрая всички си купуват Сивик!"
        Последно редактирано от krasi-mir; 22-01-13, 11:45.
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Е, заради мнения като горното им тръгнаха цените нагоре. И аз съм за Сивик, такова търкалям 12 години вече. С газ до ламарината. Няма какпка масло да тече, не доливам, не тропа, лопа, дрънчи. Харчи малко, елементарна машинка. Жена ми не я харесва, нейната е тон по-тежка и тройно коне на Сивика. Само като чуя Клио, Ярис... Ужас!
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Извинявам се, но през андроида не мога да вмъкна линк в предишното си мнение.

Таа ... токущо "се връщам" от Хонда-форума! Какво се е появило там?!

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=82039

От време на време си сравнявам часовника с тази компания.
            В челната петица по рентабилност винаги присъства поне 1 модел на Хонда.
            Последно редактирано от krasi-mir; 22-01-13, 12:02.

Коментар

Нека бъдем максимално обективни. Хонда Сивик е много добър автомобил но не е подходящ за българските дупки. Някой заглеждал ли се е колко е нисък? Комбинация със сравнително дълга колесна база го прави доста уязвим при нашите дупки. Дамите особено по неопитните са известни с по-безгрижното си отношение към автомобилите. А паркирането на бордюр от 3 см. става приключение. Дано съм помогнал. Поздрави.
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Най-после се сдобихме с малка кола.Мицубиши колт 1,3 2002г.Но започна сагата по регистрацията......Оказа се че в нашият град коли с договор за покупко-продажба от друга страна /в случая от Австрия/не се регистрират.Трябвало фактура,декларация за внос и още нещо там беше.Та питам ,това по всички градове ли е така или и само приумица на нашият КАТ.Фактура ще ми издадат от автокъща с-у заплащане естествено и се надявам нещата да се оправят.Дано не измислят и още нещо после.Снимки когато я регистрирам.Да и е честита на госпожицата
                не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...07#post2115007

Постове ## 473;474

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                    Не съм аз този приятел,значи ставаме двама за днес

Коментар

• От: Съвет за лек автомобил

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                      Най-после се сдобихме с малка кола.Мицубиши колт 1,3 2002г.Но започна сагата по регистрацията......Оказа се че в нашият град коли с договор за покупко-продажба от друга страна /в случая от Австрия/не се регистрират.Трябвало фактура,декларация за внос и още нещо там беше.Та питам ,това по всички градове ли е така или и само приумица на нашият КАТ.Фактура ще ми издадат от автокъща с-у заплащане естествено и се надявам нещата да се оправят.Дано не измислят и още нещо после.Снимки когато я регистрирам.Да и е честита на госпожицата
                      Регистрират,ама трябва да си ходил в Австрия.....миналата година минах по твоя път но сигурно си забравил...що не ме пита?

Коментар

Вече регистрирана .
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01032013216.jpg
Прегледи:4
Размер:104.8 КБ
ID:5457609

Име:01032013213.jpg
Прегледи:1
Размер:96.0 КБ
ID:5457610
                        За Стефчо

Име:01032013212.jpg
Прегледи:1
Размер:158.0 КБ
ID:5457611

Коментар

Хайде, честита да е и много безаварийни километри!
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Честито и много безаварийни!
                            0осем9осем7шест0осем7едно
                            Миро

Коментар

Точно такова животно кара жена ми и въпреки усилията си не може да я убие. Това е уникално здрава колица.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ха, честито и от мен! И да се сбъднат "предсказанията" за неубиваемост от предишния пост на Scrapheap! И един въпрос: това оригиналния изпускателен колектор ли е? Изглежда като изработван допълнително - тунингован, с начина по който са разположени тръбите - кръгово около фланеца.
                                Поздрави!
                                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                                First impression is not always true. Get inspired.
                                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X