Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за лек автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за лек автомобил

Здравейте колеги, въпросът май не е много за този раздел но не намерих къде другаде да го задам.Ще се купува кола на госпожицата/щерката/,хареса си няколко модела за които си нямам нищо на идея,та помагайте с избора.Първият е Ford fiesta 1,2 75кс 2001г бензин.Вторият е пак фиеста но 1,8ТД 2001г дизел.Третият е Fiat punto 1,9JTD 80кс 2002г дизел.Четвъртият е пак пунто но 1,2 16V 2002г бензин.Ако някой знае нещо за тези автомобили или по точно двигатели да помага.Ще съм благодарен на всякакви коментари.Ценовият диапазон е около 2-3х.лв
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

От: Съвет за лек автомобил

Коментара ми е Honda Civic. От всякъде ги бие предложенията по-горе. Има и една друга "женска" хонда Logo. Мисля, че и тя е доста добра и безпроблемна...

Коментар

Аз бих ти препоръчал, да видиш Ситроен Саксо.
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Здравей колега първо първата кола не е толкоз зле втората,третата и четвъртат не става но има един лаф форд цигънин и магаре зимно време не работят и също така и форд и цигънин те не боледуват те умират изведнъж...... по допре е поло бензиново или дизел или опел корса пак не са зле като двигател но опел няма ламарина бързо гние затова съм за по обиколете и гледай да е германско или фиестата ама да е бензин и да е тая малката 1,2 др не са сполучливи поздрави и дано да избереш хубава кола та дъщеряти да се радва

Коментар

Саксото не е отхвърлено нацяло.Логото много и допадна благодаря на колегата,не бях и чувал за тях

Коментар

Подкрепям предложението за Сивик с двете ръце. Като цяло съм за японските - Микра, Колт, Суифт, Балено...
            Ако трябва да избираш от изброените - аз бих избрал дизеловото Пунто.

Коментар

Ако ще е мини около 2000г. по ред са: Ярис, Лого, Микра, Суифт, Колт, Корса, Пунто, Форд
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

"Къде го чукаш, къде се пука...?"
                Защо много колеги мислят останалите за глупави или слепи? Винаги ми е било странно.
                Карах доста време и дизела на Форд и бензина.
                1. Дизела 1.8 ТД е безпроблемен . Това докато има компресия (като всеки дизел).
                Започне ли да пали трудно зимата започват проблемите.
                Сега е подходящо да пробваш в тези минусови температура КАК ще запали сутринта.
                Ако запали САМО с едно подгряване - вероятно компресията е добра (това може да се провери и в сервиз).
                Вероятно този двигател е запазен.
                2. Бензина и то малкия двигател е по-подходящ (това е мое мнение), но естествено е въпрос на избор.
                На бензиновия Форд освен каре на кормилния прът друго не съм сменял. Търкалях го 2 години, ходих с него до Германия. Пътува се леко, евтино и неусетно (с климатик). Пъргав (колкото може да е пъргав 1.2) и маневрен.
                КАто разлика между Форд и Фиат трудно ще усетиш.
                3. 1,9 JTD са здрави, но не толкова икономични. Сложени на по-лекото купе не знам как ще е. Друг колега ще каже.
                Този двигател е добре известен. Слага се на Ланчиите и е един от най-сполучливите дизели на Фиат, Ланчия.
                При Ланчията разхода е около 7-7,5 /100 км, но си зависи от "крачето".
                4. За бензиновото Пунто отново според мен е за предпочитане. Леко купе, икономичен двигател. безпроблемен зимата.
                И двете марки в този диапазон са за 4 човека, което за младежи си е достатъчно.
                И Форд и Фиат са по-евтини за поддръжка от други марки, но отново е субективно.
                Успех !

Коментар

А Фабия?, и новия модел на Шкода- Ситиго
                  Прикачени файлове
                  На сърбела майката му е чесането.
                  Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Един съвет от мен...Поразгледай в Euro NCap краш тестовете...Ако аз имах дъщеря първия ми приоритет щеше да е за парите максимално сигурна кола...после разхода и поддръжката ...Разбираеми са причините...По това се ориентирах и когато купувах кола с която возя семейството ...
                    Ще се изненадаш как от едни години коли едните имат 1-2 звезди други 3-4... И форд и фиат имат хубави двигатели пък как ще случиш е на късмет...Малките фордове двигатели май не са много икономични(имал съм три форда) Дизела ми гореше най-малко навремето и никакви проблеми не създаваше...Скоро пък гледах Тея жтд на фиат стило ,но ми направи впечатление ,че му дават по-висок разход от колкото ми даваше ескорта на времето...И така...избора на кола не е лесна задача...
                    Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

За около 3000 лв бих ти препоръчал Фабия 1.9 SDI Много дуракоустойчив и много приличен разход.
                      На сърбела майката му е чесането.
                      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Благодаря за бързите отговори.Най-много и хареса бензиновото фордче ,ама ще видим.В крайна сметка избора си е неин аз само ще помагам.

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
                          Един съвет от мен...Поразгледай в Euro NCap краш тестовете...Ако аз имах дъщеря първия ми приоритет щеше да е за парите максимално сигурна кола...после разхода и поддръжката ...Разбираеми са причините...По това се ориентирах и когато купувах кола с която возя семейството ...
                          Ще се изненадаш как от едни години коли едните имат 1-2 звезди други 3-4... И форд и фиат имат хубави двигатели пък как ще случиш е на късмет...Малките фордове двигатели май не са много икономични(имал съм три форда) Дизела ми гореше най-малко навремето и никакви проблеми не създаваше...Скоро пък гледах Тея жтд на фиат стило ,но ми направи впечатление ,че му дават по-висок разход от колкото ми даваше ескорта на времето...И така...избора на кола не е лесна задача...
                          За какво са му тези краш тестове ? Преди 5 години, взех за дъщеря ми Ситроен Саксо 1.5 Д. Лично се погрижих, да бъде перфектно, все пак ще го кара детето ми. Карахме го 4 години и половина. Справяше се перфектно. Гореше около 4,4.5/100. Но като взех джипа, го продадох на един от Добрич и на 3тия ден ми звънна, и каза, че по-маневрена и удобна кола не е карал.
                          Препоръчах го на колегата, защото все пак ще го кара дъщеря му, а едва ли има баща, който да не иска най-доброто за своето дете. А и жените обичат малки и маневрени коли, защото са и по-удобни за паркиране. Аз си мисля, че ако вземе Ситроен, ще остане безкрайно очарован!
                          Успех!
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                            За около 3000 лв бих ти препоръчал Фабия 1.9 SDI Много дуракоустойчив и много приличен разход.
                            И на мен ми харесват Борко ама в този ценови диапазон повечето са бивши таксита......

Коментар

За другите марки не знам, но категорично против фиат! Значи мотора може да що годе добре, но всичко друго се скапва..
                              2 фиата съм карал и съм патил като за световно..
                              Мой приятел с такова пунто, бензиново - турбо, климатик, крушки през 3 дни..
                              Аз със стило - турбо, рейка, еърбези, крушки през 3 дни, тампоните ги къса като вестници..
                              Никога повече не бих се качил на фиат, дори и да ми го подаряват..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X