Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за лек автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за лек автомобил

Смяна на ремък на А4.
    Предполагам, че и при 3-ката ще е така..
    И се сменя водна помпа..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
      Смяна на ремък на А4.
      Предполагам, че и при 3-ката ще е така..
      Ще ме извиниш, но това е А4 .
      А3 е с напречен мотор А3 98-99г 1.9 TDI ремък се сменя за два часа
      На сърбела майката му е чесането.
      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
        Ще ме извиниш, но това е А4 .
        А3 е с напречен мотор А3 98-99г 1.9 TDI ремък се сменя за два часа
        Коригирах го..

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
          Здравейте колеги, въпросът май не е много за този раздел но не намерих къде другаде да го задам.Ще се купува кола на госпожицата/щерката/,хареса си няколко модела за които си нямам нищо на идея,та помагайте с избора.Първият е Ford fiesta 1,2 75кс 2001г бензин.Вторият е пак фиеста но 1,8ТД 2001г дизел.Третият е Fiat punto 1,9JTD 80кс 2002г дизел.Четвъртият е пак пунто но 1,2 16V 2002г бензин.Ако някой знае нещо за тези автомобили или по точно двигатели да помага.Ще съм благодарен на всякакви коментари.Ценовият диапазон е около 2-3х.лв

Карал съм италиански коли,карам и ще карам.

Имах Ланчия ТД,имах Фиат Пунто ,бензин + газ,в момента карам Фиат Палио ТД,доволен съм и винаги ще бъда доволен,няма по добра,комфортна и удобна кола от Палиото.
          Моят съвет за дъщеря ти,вземи и Фиат Палио.
          (0+)
          Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от Toni69 Преглед на мнение
            няма по добра,комфортна и удобна кола от Палиото.
            Моят съвет за дъщеря ти,вземи и Фиат Палио.
            Извинявай, ти друго карал ли си?

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
              ... Предполагам, че и при 3-ката ще е така...
              Не е така - с напречен мотор е А3-ката! Вярно, че си е Голф, не е Г3, а Г4 (както и Шкода Октавия1 примерно). Но цените и за първоначално купуване, и за последваща поддръжка са мааалко различни от посочения бюджет.

П.п. Много бързо сте писали...

Коментар

Аз препоръчвам колата да е френска, по-точно от групата на PSA. С максимална липса на джаджи ( бастардисваш копчето и джама прай дзът-дзът на горе - на долу), с една/две въздушна възглавница и ABS. Атмосферен дизел, с горивна система Bosch. Тези двигатели ги слагат до 2002 г. включително. Сега да се обоснова. Липсата на джаджи, може и с отверка да се ремонтира. Частите са преко сили 15 - 20 лв. За каквото и ръчно да става дума по интериора. Възглавниците и ABS-а е ясно, не те правят безсмъртен, но помагат (доказано е обаче, по-сигурна кола = по-безотговорен водач). Ходова част, аз ползвам SASIC (френски, на качество, италиански не. Може само стоп машинката, но пак си трябва лейкопласт). Горивната система, при Lukas вероятността да протече е в пъти по-голяма. Дюзите, ако излезе проблем се сменя само разпръсквача - цена 60 лв./бр. В Ситроен частите са по-евтини, има други фирми, които предлагат читави части, на сносни цени. Случва се оригиналните части да са по-евтини от на друг производител, трябва си проверка. Вярно, горят си повече от немските дизели, но се преглъща. Не съм поддържал немска кола, но колкото съм шофирал, все нещо не ми се нрави. Италианска да не се чува, преди всичко скъпи части. Лично мнение за всичко до тук.
                Тигра - Корса със скъпа подръжка. Ауди 3-Голф 3/4 със скъпа поддръжка, Сеат Ибиса-Голф 3/4 с евтина/равнопоставена поддръжка. Над японски коли нямам никакво наблюдение, но познавайки инженерите им е добър избор. Италианска кола, да не се чува.Е може, ако е с френски двигател. И тук лично мнение.
                Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                  А Ауди 3-Голф 3/4 със скъпа поддръжка, Сеат Ибиса-Голф 3/4 с евтина/равнопоставена поддръжка.
                  Кое му е скъпото- обоснови се, ако обичаш. Карал съм Голф от 1, 2, 3 и 4-все дизели. Карал съм и Октавия '99 Здрави са като магарета и частите са поносими. Ако не вярваш мога да ти копирам ценова листа на части по окачването. В момента карам IBIZA 1.9 SDI '98 за ежедневен автомобил. Който ме познава може да потвърди, че аз кола не пазя- карам до последно и хвърлям. Въпросната щайга купих преди две години с челен удар за части, но на майтап я поодърпах и пак на майтап и навъртях 60 000 км. Стои пред сервиза ми с ключовете и я кара целия квартал. Гори олио, хидравлично, трансмисионно, компресорно масло и от време на време нафта/ битова, корабна/... абе- всичко. Сменил съм едни накладки и едно каре /старо от камарата/ и то, защото цяла зима ме домързя да сменя маншона. Няма такова животно.

Коментар

Ауди частите не са ли по-скъпи, от тези на VW?

Коментар

Ауди частите не са ли по-скъпи, от тези на VW?
                      А3 ходовата част е 1:1 Голф4 както и Октавия1

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                        А3 ходовата част е 1:1 Голф4 както и Октавия1
                        А стопа, калника или бронята?

Коментар

Последно се спряхме на мицубиши колт.Харесах ме си едно от Габрово,живот и здраве след празниците ще ходим да го гледаме
                          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Алмерата и Сивика са алтернативите.Всичко друго е на светлинни години.Във френска или италианска кола не бих си качил детето.От евроколите единствено шкода фабия 2 .
                            Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                            Disco 1 бекъп
                            Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
                              Алмерата и Сивика са алтернативите.Всичко друго е на светлинни години.Във френска или италианска кола не бих си качил детето.От евроколите единствено шкода фабия 2 .
                              Идеално, много обективно. Особено за предпочитана евро кола. Заставата, какво и е? Има си всичко, даже и две странични огледала. И всичко 10 лв., само карето 30 лв.

Коментар

А стопа, калника или бронята?
                                Цени за нови части за Ауди А3 : понеже Пежо 307 е горе долу същия клас пускам за сравнение:
                                -броня предна- ауди105.00 пежо - 117.00
                                Броня задна -ауди 187.00 пежо 220.00
                                калник преденауди -76.80 пежо63.00
                                мигач бял -17.00
                                мигач в калника-3.60
                                огледало с нагревател-ауди64.00 пежо 58.00
                                стоп десен -ауди59.00 пежо103.00
                                фар -ауди91.00 пежо165.00
                                това са цени за клиент на фирмата, с която работя, без отстъпката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X