Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръка за джип с по специфично приложение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препоръка за джип с по специфично приложение

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
    Някога карал ли си Каптива , въобще возил ли си се , а и с какво я сравняваш по конфорт???
    Просто питам, щото много лесно е да се оплюе нещо,за което мисля си нямаш и понятие!
    Е естествено, че имам опит с Каптива иначе защо да пиша?
    Не ми хареса като цяло. Не я сравнявам с нищо определено, просто на мен ми липсваше комфорт. Отделно слаба шумоизолация и неособено приятен интериор. Технически тази нямаше проблеми на 70 000км.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 4" lift Rough Country

Коментар

... а и не ме познаваш за да коментираш моите виждания за "цветен телевизор"!
      Не е необходимо да познавам някой за да коментирам написаното от него.
      С това и двамата сме съгласни ,а и точно това имах на предвид в предните мнения!
      Добре е, че уточнихме основното. За мен по-важното и това което ме мотивира да пиша в тази тема е да не подведем автора или някой друг от четящите, че този недодялан кош може да му свърши някаква работа при споменатите условия на експлоатация.
      Последно редактирано от elbgt; 18-11-12, 12:57.
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        МЛ срещу Г и бие зимата?

Интересно,и аз съм на тая дилема само дето тук много зима няма.Ще ми е полезно да знам с какво един МЛ е по-добър.
        Комфорт и возия предимно... Тезата ми е, че по-скоро 2 цели моста не е концепцията за тази задача...

Коментар

Точно на 180 градуса сьм аз ако говорим са скьп труд,зимна обстановка,далечни преходи,кофти пьтища и дьльг джип.Няма да е чак толкова комфортно като един Линкьлн,но поне ще стигнеш което горе е основната задача.
          И ако не е нещо истинско и кораво пред МЛа бих наредил поне 5 в категорията,Баварец да речем.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Точно на 180 градуса сьм аз ако говорим са скьп труд,зимна обстановка,далечни преходи,кофти пьтища и дьльг джип.Няма да е чак толкова комфортно като един Линкьлн,но поне ще стигнеш което горе е основната задача.
            И ако не е нещо истинско и кораво пред МЛа бих наредил поне 5 в категорията,Баварец да речем.
            BenzBoss, май от толкова возия на 140 по калифорнийските шосета си забравил какво е да караш трактор на дълъг път. За стигане ще стигнеш, ама ....
            Toyota Land Cruiser BJ70 1985
            Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
              BenzBoss, май от толкова возия на 140 по калифорнийските шосета си забравил какво е да караш трактор на дълъг път. За стигане ще стигнеш, ама ....
              Преди Калифорнийските - 2 Патрула и един Самурай по онова време и ония пьтища,освен основни ресьори от Газка на кьсия Патрул друго не сьм правил и не сьм се изгьрбил още.С леко големи и меки гуми голяма част от проблема може да се реши,но как ще спреш кекаво нещо да не се разбива идея нямам. И не налагам мнение,а само споделям моето.Като ти вземат 10% от стойността на колата за да ти сменят 2 ама и сьвсем вадиш елката и забравяш за комфорт.

Дай да питам аз - колко е средната дистанция между населените места кьдето ще се ползва джипа?Ще се товарят ли хора в него,смисьл само деца или има шанс да брьмчи с повече от 5 вьзрастни вьтре?Колко отдалечено от цивилизацията ще се ходи с машината?

Ти в Канада какво караш и като излизаш извьн града какво ползваш?
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

В града и извън него(по магистралите) Тойота Камри шестак. За уикенда (извън пътя) къса Тойота Ленд Круизер (от подписа ми).

ТЛК-то е от две години с ОМЕ ресори и Bilstein амове, та би трябвало да е сравнително добре на дребни неравности. Е да ама ресора си е ресор. За здравина нямам никакви оплаквания, но за комфорт хм ... брои неравностите. По тукашните горски пътища(насипана пръст и трамбована-няма коловози) на места се образуват ситни вълнички. Карането по тях си е горе-долу същото като карането по нарязан от вериги лед. Имаш чувството, че всичко ще се разпадне (особенно като влезеш в резонанс). Нещо като шими, ама на цялата кола . За няколко минути е ОК, ама ако трябва да карам 100-200 км така...
                П.П. гумите са средна големина-31 инча.
                Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                Lexus LS430

Коментар

Да не отнасям темата,но според теб колко ще издьржи окачването на една Хондичка която вече е на 150 - 200 000 километра?Не говорим за мотор,а за това колко пари на колко преход ще отиват само да я дьржи в пьтя.
                  Другото което за мен е важно е мотора.Кола на старо с верига или кола на старо с ремьк?Тук за ангренаж взимат хилядарка и на стара кола си го вкарваш в разходите преди да я извадиш на пьтя или ........караш с писалките на тавана,като спре да си пребереш поне / стар номер на който се смях едно време /.

То като цяло темата е подобна на моята дето тьрся дизел който не е вкарван тук.Тук ровим за голямо,яко,евтино и да харчи около 8,че и добре да вози и аз сьм за якото.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Другото което за мен е важно е мотора.Кола на старо с верига или кола на старо с ремьк?Тук за ангренаж взимат хилядарка и на стара кола си го вкарваш в разходите преди да я извадиш на пьтя или ........
                    А за верига колко взимат тогаз ?!?!
                    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Малко повече след първите 250-300 000 мили или километри,което искаш него избери.Мотора целия е около 1500 та спокойно можеш да попрехвърлиш някой и други стотици хиляди километри преди да скъса.Това на Тойотката няма как да стане,хвърляш я цялата.

Пример - Корола на 60 000 мили сменяш,при МБ Ц230 сменяш,но до тогава си сменил на Королата 6 ремъка,като цена се различават до първата година каране,после само ремъка ти качва толкова,че при сериозно каране на сметка излиза Мерцедеса с неговото кило и канче повече разход.Това ако е сменен на Королата,или ако си от вярващите.Карета не правят,маншони не правят,сменят цяла полуоска за да ти излезе сметката с тукашните 130 кинта на час за работа.

Аз от джипове много мога да не разбирам,но съм на пързалката със скубането,като ти поискат 1200 кинта за полуоска която трябва да я чакам и 2 месеца и съвсем съм се отказал да гледам за кекави нещица.И това лятото по магистралата.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от ThugLord Преглед на мнение
                        ..........
                        Изчисти си пощенската кутия че е препълнена, или ми звънни......
                        Извинявам се че комуникирам така през темата.....
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от dan3ata Преглед на мнение
                          Има зависи каква работа търсиш. Лошото е че не е като в Испания и Италия, да дойдеш и да почнеш да спестяваш. "Елените" имат много хитро измислена система която ти позволява да изкарваш пари ако работиш както трябва и сравнително дълъг период от време. Стандарта е понякога убийствено висок и ако нямаш регулярен доход много неща са немислими. Общо взето минималния период който трябва да останеш за да спестиш добри пари е около година. При нагласа за по малко просто не си залужава разкарването. Малко се отклоних от темата извинявам се. Ако искаш допълнително инфо ми драсни на мейл (kostov.yordan@gmail.com) или Л.С

Сега по темата: Мнения за това чудовище Isuzu D-max? ?? Поне е ново и мога да му ползвам гаранцията ако е международна ?
                          Аз има такова и с него бях един месец в Норвегия. Справя се чудесно но разхода му в градско не е 8
                          А около 11 , ако си на 4х4 дори 15.
                          Ако имаш и други въпроси съм насреща!
                          Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                          :D

Коментар

Преди Калифорнийските - 2 Патрула и един Самурай по онова време и ония пьтища,освен основни ресьори от Газка на кьсия Патрул друго не сьм правил и не сьм се изгьрбил още.С леко големи и меки гуми голяма част от проблема може да се реши,но как ще спреш кекаво нещо да не се разбива идея нямам. И не налагам мнение,а само споделям моето.Като ти вземат 10% от стойността на колата за да ти сменят 2 ама и сьвсем вадиш елката и забравяш за комфорт.

Дай да питам аз - колко е средната дистанция между населените места кьдето ще се ползва джипа?Ще се товарят ли хора в него,смисьл само деца или има шанс да брьмчи с повече от 5 вьзрастни вьтре?Колко отдалечено от цивилизацията ще се ходи с машината?

Прав си Босе, тука ценитена частите са майка си и баща си, това е проблема основния със сериозните джипки. Ще взема некой чук на 250 000 и като дойда до тука ще го вкарам в бокса. А не е това целта. Иначе ти казах G -то даже дълга база направо го сънувам вече. Ама трябва да се замисля и за комфорта за ежедневно каране. ПО принцип извън цивилизацията няма да се ходи, евентуално за риба или на пикник някъде. Но преходите са дълги. По 30о км най малко и то със ниска скорост - 70 - 90 км/ч. и се събират мото часове доста. Затова се заислих за това Исузу, Хем ново (да му ползвам гаранцията тук) хем що годе яко и комфортно. Пък и мога да го платя на половина и да го лизинговам нататъка. Само дето е дизел и газта ще е трудно изпълнение, ама няма пълно щастие.

Колега skunk дай повече инфо за комфорта на това Исузу? 11/100 дизел ще се преглътне някак си ако си заслужаа джипката пък и аз живея така да се кажа във вилната зона на града та си карам дето се вика по околовръстното - не съм по централните баири Обслужването чета че е на всеки 10 000 км. Как е като цена? Изглежда ми големичко - как е с маневреността в градски условия? Все пак сега съм с Мерц и лягащите полуоски са ми насърце! Мерси предварително

Коментар

Че то не е ли на ресори отзад Исузото, де го комфорта?

П.С. Мой познати музиканти си бръмчаха с ван 4х4. Места много, място за багаж много. Не е модно като джип но една Делика си е доста практична.
                              ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                              Е250 1998-продаден
                              Субару Пустош

Коментар

Аз и идея нямам да го взимаш от БГ,провери и ще видиш колко ги няма и ако има с кои мотори са и на кои години и на какви пари.При вас избора е много по-добьр и шанса да е гледана кола е по-голям.
                                Стискам ти палци и следя темата,пеи мен е топло,но сьм на сьщия и аз.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X