Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръка за джип с по специфично приложение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препоръка за джип с по специфично приложение

Гумите и " пьтя " нека гледаме,"джипа" не.

Компромис между ново,леко,малко моторче и здрави тенекии или старо,яко,голямо и харчещо,но сьс здраво окачване.Или ги даваш за скьпи ремонти или ги даваш за гориво,за среден вариант аз не сьм и чел даже.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Ма човека това иска бе!?
      ...
      Скорости: Автоматик препоръчително заради приятелката ми която също ще се налага да го кара.
      .....
      Кубатура: 2000 - 3000 (ориентировъчно де - може и повече) Все пак ще е шосеен джип а и се търси горивна икономичност като цяло.
      Гориво: - Бензинов с възможност да търпи газификация. Тук газта е 1.75 лв а бензина и дизела са по 3.5 Място за разсъждения просто няма освен ако не предложите дизелак който да гори 8 на 100 градско
      Аз какво да направя? Що казвам, че иначе бих препоръчал съвсем друго нещо? А?
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

А това не беше кьм теб,а кьм собственика на темата.Няма да сядам да смятам сега по колко минава на месец,каква ще е разликата в литри за година,колко километра ще мине и каква е разликата в парите.Ако разликата е 3 тампона + работата..............да им таковам и на Опелчетата и на Хондичките,ще друса малко Тойотата,но на финала няма да се занимавам с тампончета всяка пролет.

Той човека това иска,но и пита какво според нас е добре.Пита и на малко грешно място де,среден или голям дизел или малко бензинче и познай кьде отиват везните,има да се чуди от какво сме болни всичките.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Не съм съвсем по темата, колеги, но ми става криво като гледам, че това е поредната, в която някой се регистрира, пита нещо си, и после изчезва! Гот е/за питащия/ да зададеш въпроса си, и куп компетентни мнения услужливо да завалят, но би трябвало/според мен, де/ да има някаква коректност от негова страна. Щото "сладура" от 21ч. на 13.11. не се интересува. Аз не бих писал...повече. Поздрави!
          П.п. а сега по темата - отговор: цитат от Джамбазов - "Жълт"! /винаги не е кефило, не се въздържах/
          Последно редактирано от dok_vd; 15-11-12, 17:15.
          "Make love, not war!"

Коментар

Колега dan3ata,
            При тези условия, които описваш и мисля, че малко джипове ще са по-добри от Мерцедес Г-класа.
            Имам такъв и не мисля, че влиза по-често от другите в сервиз. Освен това наличието на цeли мостове е
            предимство, защото за разлика от окчването с носачи много по-малко работи има за разбиване.
            На всичкото отгоре, вида на джипа почти не се променя- малко е извън времто и не е срамно да караш на 10 и по-вече години коли.
            Много от моделите са с печки - тъкмо за твоите условия сутрин зимата.
            Достатъчно е тежък - дългата база е около 2.5 тона и трудно ще те издухат от пътя.
            Колата е с пълен комплект блокажи и е цяло удоволствие зимата из градинките и преспите в квартала.
            С хубави гуми на утъпкан сняг скоростите не са проблем. Предната броня е дебело желязо, отдолу имаш щит и
            дребните препятствия не са порблем. Ламарините са също по-дебели от колкото на останалите автомобили.
            Осигурява доста предимства на пътя, повечето от останалите шофьори инстинктивно се отдръпват.
            Това е особено важно ако го кара жена.

Сега има и друг фактор - не знам какво е положението в Норвегия, в някои стани гледат на тези коли като проява на "инженерна арогантност",
            показват среден пръст по улицита или ги вандализират.

Коментар

При толкова сняг и лед смятам старите машини за по-лош избор от нещо снабдено със система за контрол над стабилността. Та мерцедес ако ще е по-скоро да е МЛ, а не Г. Аз лично бих сес спрял точно на МЛ, Гранд или Х5 с голям бензинов мотор. Целите мостове може да са по-здрави, но на сняг нямат много предимства. Поне аз си предпочитам паркетника пред офроудъра за зимата... освен ако не говорим за 15+ см сняг. Максимално големи зимни гуми с шипове и те така.

Коментар

МЛ срещу Г и бие зимата?

Интересно,и аз съм на тая дилема само дето тук много зима няма.Ще ми е полезно да знам с какво един МЛ е по-добър.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Човекът предполагам се е отказал, след като някой му напомни за митото.
                  Карането с шипове по утъпкан сняг със заледено тук-там е лесна работа. Човекът иска по-тиха кола, че мерцедесът му като е поддържан в България се е оказал с дрънчащо окачване, въпреки че е лъскав.

Коментар

Първоначално публикуван от Steven Преглед на мнение
                    ...
                    Колата е с пълен комплект блокажи и е цяло удоволствие зимата из градинките и преспите в квартала...

...Осигурява доста предимства на пътя, повечето от останалите шофьори инстинктивно се отдръпват.
                    Това е особено важно ако го кара жена.
                    ...
                    Ако се навреш в някоя градинка, може и с белезници да те изкарат... Това не ти е "наше село Люлин 5"!

Това с отдръпването също е... без коментар...
                    В тия държави водачите на автомобили "инстинктивно се отдръпват" като видят пешеходец или велосипедист, а не "мутромобил"...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

в скандинавските страни гумите с шипове са еквивалента на обикновените зимни гуми тук, а зимните без шипове - на всесезонните гуми у нас т.е. мнозинството смятат, че гума без шипове не е за зимата
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Steven Преглед на мнение
                        Освен това наличието на цeли мостове е
                        предимство, защото за разлика от окчването с носачи много по-малко работи има за разбиване.
                        Целите мостове на нащърбена повърхност при висока скорост имат само едно предимство-падат ти старите пломби от зъбите.
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          Целите мостове на нащърбена повърхност при висока скорост имат само едно предимство-падат ти старите пломби от зъбите.
                          И на по-ниска скорост вибрацията си е здрава ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            И на по-ниска скорост вибрацията си е здрава ...
                            Ама ходи го обяснявай. Поредната тема в която всеки си хвали стоката .
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              Ама ходи го обяснявай. ...
                              Какво да се обяснява? Който е карал по черен път, по който е минала верижна машина, го е усетил с цялото си тяло ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
                                Не съм съвсем по темата, колеги, но ми става криво като гледам, че това е поредната, в която някой се регистрира, пита нещо си, и после изчезва! Гот е/за питащия/ да зададеш въпроса си, и куп компетентни мнения услужливо да завалят, но би трябвало/според мен, де/ да има някаква коректност от негова страна. Щото "сладура" от 21ч. на 13.11. не се интересува. Аз не бих писал...повече. Поздрави!
                                П.п. а сега по темата - отговор: цитат от Джамбазов - "Жълт"! /винаги не е кефило, не се въздържах/
                                Здравейте колеги,
                                Първо да се извиня нза по рядкото влизане във форума, но в Норвегия (особено когато се оитваш да стъпиш на пазара) не можем да си позволим да работим като елените от 9:30 до 3:30
                                На 28 години съм и имам фирма за подбор на високо квалифицарн персонал и ми се налага да пътувам (макар и по рядко) дори до Швеция и Дания (там поне пътищата си заслужават ).
                                Може би трябваше да го спомена в първия пост това но както и да е. Тук и по въпроса с мито-то: Автомобила ще се води фирмен и няма да има нужда от регистрации и пререгистрации, обмитявания и други такива неща.

Относно моделите които обсъждаме, забелязах че Гранд Черокитата имат 4.0 литрови мотори особено от малко по старите модели които не са с много "магарета". Един такъв би ли търпял
                                газифициране

Относно Митсубииши Паджеро какво мислите за този конкретен модел - Mitsubishi Pajero GDI 2006.

Тази Тойота - Toyota 4runner 2004 ???

Благодаря на висчки отново !
                                Поздрави!
                                Последно редактирано от Чавдар (V93); 16-11-12, 20:22. Причина: Връзки към търговски сайт

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X