Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип ми трябва за теглене на каравана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв джип ми трябва за теглене на каравана

Първоначално публикуван от Garminn Преглед на мнение
    Още от преди съм чувал, че автоматичните скоростни кутии се чупят мн често!?
    Чупят се от некадърно каране,
    липса на обслужване или някакво там колкото да не е без-хич,
    прегряване, което е следствие на предишните 2
    и некадърен ремонт пак следствие на предишните 3
    В северна Америка, Австралия и части от Азия теглят предимно с автомати...
    LZ1RED

Коментар

...........но не и за 6 бона.

И аз тьрсех дьлго,евтино и здраво дизелче до 7 бона в БГто и няма и няма,2.7 Терано се вписва,Диско дизел и Галопера като най-нов,най-запазен като тенеке и най-много екстри вьтре,че да му е кеф на човек като седне.И гнили ма гнили,а им закачиш ремарке,а ти вкарат теглича между седалките.От цялата какафония по тьрсенето само едно Диско беше с автомат и то беше около 8.

На финала Бенц 290ТД автомат,кожа,печка,климатрон,люк,абс,подгряване на гьзерите,ксенон,тралала ........за 5 и нещо.Имаше комбита за тия пари колкото искаш,като му откачиш караваната и дава по 7-8 разход ма не е джип,зимата мигаш на парцали ако не е 4матик.

Верно е,че теглят с автомати тук,но и турците от Германия теглеха с автомати и то с леки коли.Нито едните нито другите влизат в тия 6 бона,за 6 както каза колегата се взима компромис и му стискаш палци.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        ...........но не и за 6 бона.
        Забравих за тия 6 бона... да му се не види

Значи остава оплютата от всички Фронтера, намират се за около 6000, няма да споделям впечатления и защо с брат ми се спряхме точно на такива, та имахме по едно време 3, а сега сме с 2.
        И евентуално нЕкой запазен Черок с 4 л. мотор.
        LZ1RED

Коментар

Ако е с десен волан и 8-мак автомат би се събрал в този бюджет.
          Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
          Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Черокитата как горят в сравнение пред Mitsubishi ?
            Последно редактирано от Garminn; 12-11-12, 23:54.

Коментар

Първоначално публикуван от Garminn Преглед на мнение
              Черокитата как горят в сравнение пред Mitsubishi ?
              За Черока не знам, но паджерото ми при теглене на такива товари около 2 тона и повече ми е надхвърляло 20/100 дизел
              GSM 0877 08 99 19
              Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Не знам защо няколко души предложиха да забравиш да вкарваш караваната със средноразмерен джип в пясъка. Това лято доста се забавлявах, като си изкарвах безгрижно караваната (около 900 кг с товара) от дюните на Градина със скромен Форестър с най-ординерния 2-литров атмосферен двигател, пред смаяните погледи на окопани "офроудъри". За отбелязване е само тънкият момент, че гумите бяха спаднати на 0.9 атмосфери.

Сигурен ли си, че стойката за мотори ти е ОТЗАД на караваната, а не на теглича? Ако наистина е отзад, не знам как ще се получи балансът на цялата свръзка. Ако често возиш и мотор, пикапът ще е по-добрата версия.

И моля те, помисли за смяна на аватара. Настоящият леко подминава границата на добрия тон. В този форум има много хора с - подозирам - доста по-голям опит с пушкалата, но не си ги размахват онлайн.
                Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Вземай Додж Дуранго и тегли каквото си искаш отзад ,все му е едно

Коментар

Това е тема в която всеки "РАЗБИРАЩ" си хвали стоката, оспамихте темата на човека, давайте повече факти

+1 за Субарото и аз съм събирал очите на много хора с обикновенна Импреза включае и дърпах един лендкрузер90
                    Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                    :D

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
                      ...с обикновенна Импреза включае и дърпах един лендкрузер90
                      Някак си не мога да го повярвам това, сигурно при определени обстоятелства е възможно, но...

Сигурен съм, че за тази сума ще откриеш колата, която ти трябва с определени компромиси разбира се.
                      Успех!

Коментар

И аз сьм Субару джасти сьм теглил дьльг Патрул до Драгалевци ма нещо не си е в силата,сьщия номер е Голф ГТИ ма слизш и душиш като хрьтка.

Не говорим за конете на теглещия,тук много важно факторче е базата,килцата и вьртящия момент на животното за да си спокоен на пьтя.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
                          Това е тема в която всеки "РАЗБИРАЩ" си хвали стоката, оспамихте темата на човека, давайте повече факти

+1 за Субарото и аз съм събирал очите на много хора с обикновенна Импреза включае и дърпах един лендкрузер90
                          Искаш факти: близо 2,2 тона собствена маса,236к.с., 410н.м.въртящ момент ,ако разбираш.
                          Последно редактирано от petkof; 13-11-12, 17:44.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                            да, и аз имам подобен опит - бензиновият е много зле, ако се опитваш да поддържаш 90-100кмч по баир на 5-та скорост... Иска си превключване на по-ниска предавка... в моя случай беше 3-та и тогава установяваш, че всъщност не е по-зле от дизела... Освен това старите дизели лесно прегряват, ако имат малък проблем... А тези дизели от по 6000лв обикновено не са от най-надеждните...

Пробвал ли си да "лазиш" по баир извън пътя с ремарке (като е разбит пътя каравната или в моя случай лодката, не обичат засилката)? Мойте впечатления са, че бензиновия (при мен беше V6 188кс) на първа скорост с 1000оборота си драпаше без проблем, докато 2.5ТДИ (а също и 2.0ЦРДИ) със същия товар по същия черен път не искаха да дърпат под 1400-1500 оборота глъхнеха и вариантите бяха включване на бавни при галопера или полу-съединител при СФ-то щото няма бавни...

Но пак повтарям (че никой не обърна внимание) - 800-1000кг каравана по асфалт не е нищо особено за среден клас автомобил с добър мотор, а джипът е преимущество само на лош черен път с малко кал или сняг (на много кал/сняг и особено на пясък въобще не става с каравана!) - на магистралата джеп за 6 бона е осезаемо по-зле от кола за същите пари!
                            Така.
                            1. Батьо, кой среден клас автомобил тежи 2 тона? Вектра? Мондео? Лагуна? 406?
                            2. На магистралата джип с каравана за 6 бона е осезаемо по-добре от която и да е лека кола за същите кинти! Горещо те моля да ми повярваш!
                            3. Сериозно ли мислиш, че джипа е преимущество само на ''лош черен път с малко кал, или сняг''? Не, не, живо ме заинтригува, т'ва наистина ли го вярваш?
                            4. На магистралата казваш ................... Може, ама джиповете са мислени за магистрала, колкото Александър Карелин е тренирал за балерина.
                            5. За 6 бона можеш да си купиш свиреп влекач, само дето ша е по-малко лъскав и по-малко ша ти налитат кварталните пръдли. В крайна сметка наш'то момче трябва да си изясни сам за себе си офроудър ли иска да бъде, или гАзар.
                            6. Тук във Франция на магистралите на участъците със спускане има знак - за коли, теглещи каравани скоростта е 70 км/ч . Това нещо говори ли ти?
                            7. Да ти кажа, че Форума има /освен всичко друго/ и образователна функция. Хубаво помисли преди да пишеш Тук, някой ша 'земе да ти повярва и ша стане къдрав от приключения!
                            Последно редактирано от мишоци; 13-11-12, 23:46.
                            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

1.При каравана от 1000+ с багажа килограми, теглещото трябва да е минимум с 1700 кг. собствена маса, защото по неравен път започва едно лашкане. Автомата на моменти ако е на "D" ще се чуди 4 -та или 3-та, или 4-та...., освен ако не си на ръчен режим.
                              2.Дълга база (по-голямо междуосово разстояние) - за комфорта при пътуването, няма да го има клатенето по оста на движение.
                              3. Щом ще е за кофти терени - постоянно 4х4, т.е. не система дето се включва от електроника когато някое колело забуксува.
                              4. Въртящ момент от ниските обороти.

Аз бих ограничил избора по-тези точки.
                              ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                              Е250 1998-продаден
                              Субару Пустош

Коментар

Ето, че се събират интересни и различни мнения. Затова пуснах тема тук за да знам към какъв влекач по точно мога да се насоча! Но автомат никога не съм карал, и не съм наясно с скоростите му. Затова по горе бях написал , че ще търся с ръчни скорости. Вече се оглеждам за Mitsubishi, Nisan или Гранд Чероки, за другите марки като Honda, Freelender,Toyota RAV4 разбрах от тук , че са "мека Мария". А никой не изказа мнение за Mercedes ML, има ги вече в нета за по 6500 лв !?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X