Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на шосеен джип 12 - 17000лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на шосеен джип 12 - 17000лв.

Кое е селото?
    Щото
    1/3 лош черен път с много дупки и който не се почиства зимно време
    нали е много според зависи всъщност

Гейката ше се справи де - се пак три блокажа, цели мостове, а у ))
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Такаaa, малко обобщение и лично мнение.

Специално за БМВ X5 мисля, че е отличен шосеен джип с управление, динамика, комфорт най-близко до лек автомобил. Возил съм се само на X6, но като цяло доста БМВ-та съм карал.
      Обаче дизеловите им двигатели (3.0D) макар и добри не са евтини за обслужване. Там дюзите и ДПФ филтрите са доста скъпи, а с нашата "хубава нафта" като нищо могат да извадят доста парички от новите собственици. Автоматитите са им здрави. Като цяло БМВ не са от евтините за поддръжка автомобили. Гумите на X5 са хем нисички, хем много широки и най-вероятно скъпи, защото са голям цолаж. Оказването като здравина и задвижването като възможности не са ми познати, не съм им обръщал внимание. Ради казва, че са on demand демек при нужда, което значи че се движи основно на задно. Така ли е?

Либърти? Това с какъв двигател, скорости, задвижване върви?

Дискавъри 2 TDS - само съм се качвал. Страхотно е и отвън и отвътре, поне аз много го харесвам. Яро, TD5 двигателят на БМВ 2.5 TDS ли е или бъркам? Читав ли е като този на Диско 2 (200 и 300Тди) четири цилиндровия туч?
      Много ми беше мерак да се сдобия с Диско 1 300тди, като не ми харесваше в него само това, че двигателят е много шумен, много вибриращ и позицията на седене на предните седалки е изнесена доста навън към стъклото, за сметка на огромната централна конзола и разтояние между седалките. Липсваше ми и автоматик.
      Иначе като обем, обзор, задвижване, окачване много ми харесаха. Добавям и супер евтината поддръжка по схемата от Англия.
      Не открих читава бройка до 6000лв иначе сега щях да карам Диско.

Паджеро 3.2DID има наш общ приятел. Момичето, което си търси джип го познава и може да тества , докато го кара още.
      Возил съм се в такова и мнението ми е, че има красив и добре оборудван салон, двигателят идва малко слаб за това тежко купе (това не е креитерий предполагм). Возията не ми хареса, вози малко твърдо. Много просторен и с величествена осанка отвън. Малко нисък на пръв поглед. Фабрично със заден твърд блокаж. Задвижването мисля е Супер Селект, без да съм сигурен в това.

Хонда CR-V. За тази машинка знам, че е доста здрава и безпроблемна. Чел съм някакви статии и така съм я запомнил. Има просторно купе, но какъв дизелов двигател имат сега не се сещам. Предлага ли се с дизел?
      Задвижването мисля беше основно на предно и автоматично прехвърляне на въртящ момент към задния мост. Можеше да прехвърля 90% на предно и само 10% на задно. Това така ли е или бъркам?
      Купето е просторно. Окачването независимо и отпред и отзад. На вид изглежда висок.

Тойота знам, че са може би най-доброто решение, но вписва ли се нещо читаво в тези пари и с кой двигател?

Търтьо, що е то гейка бре човек? :-)
      Г-класа ли е това?
      Последно редактирано от verter; 16-10-12, 14:58.
      Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
      0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
        Търтьо, що е то гейка бре човек? :-)
        Г-класа ли е това?
        Да бе, кво друго да е. Всъщност и Патрул У61 може да намерят за тия пари читав - там или 2.8 или след 2006 обаче трябва да е за да им е мирна главата.
        И се пак кажи за селото. Шото ако е малко по-така ни Х5 ни ЦРВ ни Мицобухъла стават за чеп за зеле.
        Оти съм ходил на вадя примерно Х5 дето умря на лек баир + трева пък беше фул екстри и много коньеве бендзин.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ще питам за селото.
          С Яро уточнихме TD5 двигателя току що, че си е английски, а не на БМВ.
          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
          0888/00-55-37

Коментар

Тойота знам, че са може би най-доброто решение, но вписва ли се нещо читаво в тези пари и с кой двигател?
            Има 120-ки с двигател Д4Д, но много трудно ще намериш такава в бюджета. Най-добре е 90-ка, дълга база. Нищо, че са 97-98 година, ще върши перфектно работата ти, в случая на жената.
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

verter
              Либърти? Това с какъв двигател, скорости, задвижване върви
              Jeep Cherokee Liberty е с 2.8 CRD CommonRail дизел. 2002 - 2005г. 150 к.с. 360 / Nm при 1800-2600 об/мин. 2005 - 2007г 160 к.с. / 400 Nm при 1800-2400 об/мин. С раздатъчна кутия Selec-Trac (NP242) -2Hi; FullTime; PartTime,; Low с 2,72 понижаваща предавка.
              Средни размери, автоматична скоростна кутия, прилична проходимост, отпред независимо окачване, LSD в задния диференциал, способен да поддържа безпроблемно високи скорости по магистрала. Има и екстри - климатик, круизконтрол, вградена навигация /при някои/, евентуално и кожени салони, подгряване и ел. управление на седалките, ако това се брои.
              Недостатъци - по-малък багажник от на Grand-а, малко камионско /грубо/ звучене на мотора /при сравнение с BMW примерно/, среден разход извън града - 9/100, в града 10 - 12л.
              Другият вариант е Grand Cherokee WK (За Европа -WH). С 3.0 Mercedes CommonRail двигател (OM642), произвежда се след август 2004 г до 2010г, отпред вече е също с независимо окачване, предполагам са избегнали специфичното люлеене на предишния WJ. С 5-степенен автомат W5J400 също на Mercedes. За обзавеждането и екстрите в салона е излишно да пиша.
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Предназначението и изискванията им за ползване на бъдещия джип са следните:

70% от годишния им престой е на село, а останалите 30% в София.
                2
                .

Я като са в София, да вземат да ми дръннат. Може и да им спестя някой лев.

Коментар

Що не пробват с Каптива? Карам такава вече четири години и 200 000 километра. Досега не ме е оставила на пътя, бута сняг докато не стане по-висок от нея, харчи 10 извън и 13-14 в града с обувки 45-ти номер, като не е скъпа за обслужване и ще им влезе в бюджета.
                  Само едно нещо иска тя, да и слагаш добри гуми и няма да те предаде. За тези пари могат да вземат някоя на четири години с ръчни скорости и дизелов двулитров двигател. Мисля че е най-новият като дата на производство компромис, който е допустим.
                  Истински джип няма да могат да вземат и да е нов в този бюджет и ще се наложи да слязат доста в годините, което означава и доста километри и уморена вече кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Я като са в София, да вземат да ми дръннат. Може и да им спестя някой лев.
                    Чак 23-то мнение. Отпускаш се

CR-V имат дизел от около 2004-2005. Не знам дали ще влезе в бюджета.
                    Иначе и на мен Паджеро 3 ми звучи най-добре.
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Здравей -verter ,по въпроса за Хондата ти отговарям:
                      От втора генерация CR-V, нагоре , вече имат и собствен дизелов двигател / 2.2i ctdi -140 к.с./,който може да се чипва на 168 или 193 к.с -но е кофти за съединителя!
                      За вече 1,5 година ,откакто го карам ежедневно ,съм посъбрал повече положителни и по-малко отрицателни впечатления! За да не пиша излишно ,поразрови се в подфорума -Хонда!
                      Иначе с няколко думи основното: здрав и безпроблемен ,както окачване така и двигателя! Пъргав , ускорява добре от 2-ра нагоре ,подържа безпроблемно високи скорости ,същевремено доста икономичен -както в градско така и извънградско каране, независимо дали си с вкл. климатроник , дали са тежки зимни условия.......... /родих се / !
                      Ръчката е с 6-скорости, има и автоматици! Подръжката е поносима ценово и препоръчителна /говориме за оргинални консумативи -масла-!!! , филтри...../!
                      Имат клас на оборудване и трябва да се гледа като се избира /мулти волан,круиз контрол,тракшън контрол и VSA-много важна и полезна система/, както и някои са с ДПФ-филтър /обикновенно внос/,мойта е от тук и няма такава "екстра" !
                      Пиша за CR-V 2-ра ген. защото ,ценовия диапазон ти е 12 до 17 х.лв. , и за горната граница, може да намериш доста запазен дизелов екземпляр от последните фейстлифтовите-2006г.,а и те са с двигател /N22A2/ като на 3-та генерация/която върви около 20+х.лв./ ,а не като на първите 2003-2005г./N22A1/
                      За прословутото предаване 4х4 на Хонда ,може много да се пише, но за целите които си споменал ,мисля ,че няма да имаш проблеми-все пак това е СУВ и няма да има тежък офроуд ,макар ,че като се сетя какво правих това лято......просто не повярвах на себе си!
                      Айде стига толкова за сега,ако има нещо друго питай и успех в избора!

П.П. Ако пък ще я кара и жена-друго не и трябва!
                      Последно редактирано от emicha1; 16-10-12, 16:29.
                      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Кокич ще се караме с теб Панчаревото не виждам какво му е наистина и има за доста прилични пари. Либертито Хонди и тем подобни отпадат директно заради изискването за голям багажник, поне според моите разбирания Гегата отпада заради изискването за добро поведение на магистрала. БМВто на изискването да може да се движи на леко заснежен път пък отпада да не говорим за здравина на двигател и скорости, камо ли поддръжка Да дръпнат още мъничко парички да налазят една 120ка да си я карат дълго дълго, на всичко им отговаря, давам кръгче с моята

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                          Чак 23-то мнение. Отпускаш се

.
                          До сега отварях очите на поредните, дето искат да си дадат парите бадева.

Коментар

Аз само изказвам мнение за кола, която карам лично и знам на какво е способна във всякакви условия. Не забравяйте, че те искат да се вместят в определени пари, а колата не е само това, което даваш за нея докато я купуваш.
                            Аз лично за 12 000 лева бих взел един грозен форестър, който да ме вози навсякъде и да не бие на очи, за да не се чудя всяка сутрин дали ще го намеря пред къщи. С останалите пари бих го обзавел с гуми за лято и зима, бих го стегнал и ще знам че имам кола за години напред, която ще ме слуша.

п.п.
                            Инак знам, че всеки ще си хвали неговото, но аз като търговец разсъждавам.

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                              ... бих взел един грозен форестър, който да ме вози навсякъде и да не бие на очи, за да не се чудя всяка сутрин дали ще го намеря пред къщи. ...
                              Голяма заблуда е, че се крадат само лъскави представителни коли ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Голяма заблуда е, че се крадат само лъскави представителни коли ...
                                Форестъра ще го взема, защото е проходим, не основно заради кражбите. Иначе на приятел му откраднаха преди време фиат уно, на стойност 400 лева и поискаха 100, за да го върнат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X