Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на шосеен джип 12 - 17000лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на шосеен джип 12 - 17000лв.

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
    Не е ли по-дфобре да се взема най-скъпата и запазена 95-ца на пазара,отколкото най-евтината 120-ка,която ще е и най-счупена!120-ки в добро състояние все още са си по 30000 левчета,което е далеч от бюджета!!
    АбсИлютно! По-добре 95-ца с Д4Д на 150-200 х.км, отколкото 120-ка на 350 хиляди (естествено на "реални" 111 по километраж) или с някой як удар...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тука вече въпроса няма конкретен отговор. 120ка с добро стопанисване 350 000 е нищо, а може и да е умряла на 150 000, като цяло е така както казвате колеги, но има и следния вариант, страшно много народ накупиха 120ки на лизинг и доста често изпадат изгоряли за много добри пари, докато 90ката ще е на някой дето си я цени и може разликата да е малка в цената. Но като цяло 120ка под 30 хубава няма и по-добре перфектна 90ка пред тор 120ка. Според мен трябва търсене и изпадне ли нещо добро веднага, имаше една до Люлинското Джъмбо, не знам на какви пари беше ама за 24 часа я купиха, явно е била далавера Наскоро приятел купи q7ца уникална, Sлайн всички екстри с каско и т.н за 20 000лв по тая схема.

Коментар

Да ви предложа и аз една марка, която до голяма степен отговаря на изискванията. Като гледам тук е доста подценявана даже не е спомената, а именно Хюндай. Можете да разгледате 2 модела - Теракан и по-стария модел на Санта Фе.

Теракана си е сериозна машина, много конфортна, на рама и истински 4х4, има модификации и с блокажи. Много евтина поддръжка в сравнение с другите от същата категория, аз исках да си купя за да си тегля Уаз-а на състезания, но предпочетох Хюндай Галопер, като много по бюджетен вариант (около 5000) и съм много доволен.

Санта Фе е повече сув, но също е много удобна за каране и не е скъпа като поддръжка.

Аз лично имам 3 Хюндая и досега не сме имали сериозни проблеми с нито един от тях.

Коментар

Здравейте, приятели! Идва времето да избърша тази тема от прахоляка, който натрупа известно време и да ви помоля за още малко съвети. За момента, след всичко изчетено в темата и допълнително изчитане на мнения тук-таме, комай насочвам(е) поглед към : Тойота Лендкрузър 3.0 90 , Лендроувър Диско 2.5 2 и... дали Мицубиши?
          - наистина определящи и неизменни условия са - голям багажник, дизел, комфорт на шосе/магистрала и възможност за преминаване през зле поддържани селски пътища целогодишно ( но пътища все пак).

Ще ви помоля за малко съвети по отношение на поддръжката:
          - достъпност до резервни части - има ли наличности или са проблемни за намиране (, щото преди години карахме Волво, за което по 45-60 дни чакахме да бъде доставена поредната част). Бих искала да ми е спокойно, че покупката на частите ще става лесно и безпроблемно и загубата на време ще се реализира не в търесенто им, а в смяната им в сервиза;
          - ценово котиране на обслужването + ходовата част. Да уточня, че не говоря за броене на стотинки и преизчисляване на 20 левова разлика , а за това дали обслуждането на единия от двата/трите джипки не изисква примерно 2х повече от другите.
          - здравина/мощност/разход на гориво - важен момент ми е особено мощността и то по-конкретно имат ли прилична динамика (при изпреварване, че пак вадя лошите спомени, този път от един мерцедес чист дизел Е 250 107 коня, който се превръщаше в идеалното място за молитви при всяко изпреварване на дълъг път, щото просто нямаше способността да се изстреля и прибере своевременно).
          Предварително благодаря на всеки, който ще открадне някоя и друга минутка от времето си, за да драсне малко информация по темата.
          П.п. Ако знаете за читава машина от гореизброените, която е готова да се раздели със сегашния си собственик и да склони да бъде обгрижвана от нашето семейство, пишете ми.

Коментар

Санта фе-то защо изключи? Говоря за това след 2006, вярно че си на лимита, но според мен си заслужава. Съвременен автомобил с най-нисък разход от всички, изброени от теб.

Коментар

Honda CR-V

Коментар

Pajero 3,2 DID. Повече от добър за целта, за която го искаш.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Като ти прочетох мнението отново и ти се чудя, за какво ти е джип. Примерно една шкода октавия, комби 4х4 също би те устроила.

Коментар

Огнян, (въпреки, че пишеш в женски род), щом като не е за офроуд, аз също подкрепям Санта Фе. Сравнително по-нова ще е като кола, с по-евтина поддръжка и отговаряща на другите изисквания. От тази гледна точка, съм за този избор.
                    По отношение на Е 250 чист дизел, няма 107 коня. Ако е стара 124-ка е 90 коня, ако е Е класовата 124-ка или Е класа W210 (т.е. очиларката), чистия дизел на Е 250 е 113 коня, което кажи речи си е все тая.
                    Като искаш обаче да се изстрелваш, на джипката ще трябват повече коне, за да усетиш разликата в сравнение с Е класата, която сте имали.
                    SUV

Коментар

Лъчезар, СантаФе е приятен джип, даже имам едни 1000 км навъртяни с такъв (но по-стар от 2006). Доближава се доста до изискванията ни, но имам спомен, че багажникът не е особено голям. А това е от огромно значение, защото в голяма част от ползването и на сегашните ни коли (комбита), се налага да използваме 90-100% от от обема на багжното отделение. А идеята е, че в близко бъдеще и куче ще си вземем, което ще се вози с нас. През последните 3 години се убедихме, че живеейки на село, където ремонт на пътища не се извършва, варианти за алтернативен път, ако единственият е затворен, с лек автомобил няма. Имаме ауди А6 куатро комби и колкото и да е прекрасен автомобила, си остава просто лек автомобил, не можещ да премине нито през полето, нито през незначителна пряспа, нито през някой безобиден коловоз. За бомбандираните улици и шосета изобщо няма да споменавам. Има периоди в годината, през които за да си стигнем до вкъщи се налага използването на високопроходима машина и търсенето на джип е продиктувано от нуждата, а не от някаква форма на "гъзареене". Даже и 1 път да ми се наложи използването на макс на качествата на джипа, за да успея да премина през труден участък, примерно при спешен случай (какъвто особено с малки деца е обичайност) ще си заслужава всяка стотинка.[IMG]file:///C:\Users\Sunny\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.png[/IMG]

Glow, изчетох суперлативи за Хондата, но за съжаление, както написах вече - багажникът е малък за нашите нужди.

king-bg, да прав си, говорех за w210 е 250, съжалявам за объркването, наистина е 113 к.с. за "Огнян" и защо пише жена - писах някъде по-нагоре каква е причината.

Да попитам, след като Санта Фе почти отпада като вариант заради малък багажник, Теракан не е ли вариант и ако да - какъв дизелов мотор, особености, поддръжка?

Коментар

Чакай, за това преди 2006, нищо не съм споменавал, според мен трябва да се забрани с указ. Следващото се води седемместно, може и да не е за толкова хора, но като обем, смятам е перфектно. Просто нищо общо нямат двете, освен производителя.
                        Да спомена и разликата според мен, м/у комби 4х4 и сув е може би 5 до 10см повече сняг да гази сув-а. М/у сув и джип/да речем с раздатка за бързи и бавни скорости/, при твоите изисквания, може би джипа просто ще е по-здрав и ще даяне повече време.
                        М/у джип и подготвен джип, разликата зависи от подготовката, но пък колкото е по-подготвен, с толкова и не става вече за нормални пътища.
                        Миналата зима имаше навявания, през които дори с К700, не можехме да преминем, а се наложи да чакаме роторен снегорин.
                        Та с две думи не очаквай чудеса от какъвто и да е било неподготвен джип и управляващ го. Нагледал съм се на мъжествени изпълнения, като включвам и моя милост в това число.

п.п. Забравих да спомена разликата м/у прежален и непрежален автомобил, но това е цял раздел

Коментар

Тойота Ланд Крузер 90 не съм карал, но имам няколко хиляди км с 120-ка и ако мотора 3.0 Д4Д е със същите показатели и в 90-сетката мисля , че ще отговаря на всичките ви изисквания за нормално придвижване и по пътя и извън него.Ако му сложите и хубави гуми и с внимателно каране ще минавате по всеки заснежен път стига да няма навявания по 1-2 метра по него.И най важното е да си търсите читав екземпляр, който да ви е в бюджета иначе приключенията са гарантирани.Само да кажа за Х5, който отпадна съвсем закономерно от вариантите за избор там нормалните почват от 20 000 минимум.Не знам за Тойота-та как е точно цената ама със сигурност ЛК120-за 15 000 няма да има свястна.А за разните взети от лизинг има много рядко възможност да излезе нещо, но то може и да е "котка в чувал" карано като за последно преди да бъде върнато и така нататък. Аз съм купувал такава А6 и една БМВ 650 на добри цени но имах човек, който ми се обаждаше кога има нещо интересно което си заслужава и пак имаше греда в Ауди-то, та внимавайте и три пъти гледайте преди да плащате. Успех и да пишете накрая какво сте си взели.
                          Subaru Legacy 2.5
                          Suzuki GS500 E

Коментар

Благодаря за последните отговори! Определено влизаме в епизод две - "задълбочено проучване", защото в средата на януари финансите ще чакат да бъдат похарчени.
                            Проучвайки Лендкруизърите, се впечатлих от разход - 15-16 /100 градско и 10/100 извън града.
                            Сумати народ край мен ме облъчват, че е по-добре да се вземе по-ново корейче от сорта на Соренто, Теракан, както и тук обсъденото Санта Фе, като залагат на това, че и тези корейски машини имат бързи и бавни скорости, но пък и поддръжката и разхода са им значително по-ниски.
                            За Диско 2 - суперлативите бяха гарнирани с всеизвестните проблеми по електрониката.
                            Лъчезар, благодаря за хубавото описване на видовете 4WD машини. Мисля, че таргет групата ни е "необорудван" джип, приятен за шофиране по асфалт и с възможност да прекоси черни пътища.
                            Ще се радвам да разчитам и на вашата помощ за идеи, силни и слаби страни на даден модел и при преглед на джипа - какво да се гледа като евентуални проблемни зони.

Коментар

Волво ХЦ70?
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 4" lift Rough Country

Коментар

Първоначално публикуван от Ognyan Преглед на мнение
                                Здравейте, приятели! Идва времето да избърша тази тема от прахоляка, който натрупа известно време и да ви помоля за още малко съвети. За момента, след всичко изчетено в темата и допълнително изчитане на мнения тук-таме, комай насочвам(е) поглед към : Тойота Лендкрузър 3.0 90 , Лендроувър Диско 2.5 2 и... дали Мицубиши?
                                - наистина определящи и неизменни условия са - голям багажник, дизел, комфорт на шосе/магистрала и възможност за преминаване през зле поддържани селски пътища целогодишно ( но пътища все пак).

...
                                - здравина/мощност/разход на гориво - важен момент ми е особено мощността и то по-конкретно имат ли прилична динамика (при изпреварване, ...
                                П.п. Ако знаете за читава машина от гореизброените, която е готова да се раздели със сегашния си собственик и да склони да бъде обгрижвана от нашето семейство, пишете ми.
                                Здравейте, имаме 2 коли Диско-2/1999 г. Едната е тъмно-зелена, 7-местна, 138 к.с., другата е сива, 5-м., с чип-тунинг - около 165 к.с. И двете скоро минаха през сервиз за преглед и ремонти (за по около 1000 лв. по фактури). Една от тях се продава. Предлагаме пробно каране.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X