Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на шосеен джип 12 - 17000лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на шосеен джип 12 - 17000лв.

За ЛК 15-16l в града са нетипичен разход, а 10l ги прави лесно на дълъг, но при всички случаи с изпреварвания и натискане. Най-голям разход извънградско даде 13l по магистралата наскоро, когато ме следваха, аз бях с бмв-то, но под 140км/ч не е падало.
    Това с разхода, кой какво да ми разправя не го вярвам докато не го опитам сам. Уж била много икономична и накрая...
    А санта фе си е повдигнато комби с 4х4, нито е здраво като джип, нито е токова проходимо, но като ти върши работа - що не(това важи за всякакви джипоподобни)! Обаче ако се кара по обекти почти постоянно - по черни пътища и ниви, както правим с нашия ЛК, бъдете убедени, че ще се види лабавото.
    И още нещо - на един прятел с санта фе 2007д отиване и връщане Сф - СтЗ даде 7/100 по борд (с малко багаж и 4 човека), което за уж 4х4 не е зле - през цялото време с 120км/ч, горе долу аз токова ги докарвам на бмв-то 320д с 160+

Коментар

СФе първа генерация е по-здраво и по-джипесто, но по-малко като размери и не толкова комфортно, а и харчи повече от по-новото, защото е постоянно 4х4... черен път не може да го уплаши - вадил съм заседнали коли с него на яз- Огняново в ужасна глина - толкова хлъзгава, че 2 пъти падах Има една характерна "дупка" при превключване от първа на втора скорост при дизела. Съединителят сдава багажа бързо, щото няма "бавни"...
      СФе втора генерация има по-твърдо окачване и огромен багажник, но под 17000лв ще е доста амортизирано и най-вероятно внос от Италия...
      Съветвам да се вземе автоматик ако е СФ...

Теракан е много приятен джип, но според мен само вариантът автомат си заслужава. Интересен факт е, че създава усещане за по-рязко ускорение от СФ!

Не разбрах колата всеки ден ли ще се ползва или само за пътуване "до село"? Класически 4х4 от типа на Паджеро, Теракан, Диско или ЛК не е най-добрият избор за всеки ден в града според мен, но и това е въпрос на вкус (някои обичат да се движат тежко-тежко и да се чувстват сигурно, а други да им е леко и пъргаво на душата

Най-най-важното при избор на втора употреба е състоянието - карайте колата, заведете я в сигурен сервиз, сравнете с поне още един екземпляр от модела и т.н.
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

От известно време имам вземане-даване със Санта фе 2,7 V6 автомат, в наистина перфектно състояние.
        Нямам оплаквания, но определено не е моята кола - скучна, безлична и безхарактерна. Няма бавни.
        На светлинни години е дори от 20-годишно П2 по отношение на всичко.
        Разходът варира от 10 до 16/100 бензин.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Наистина Паджеро 2 е автомобил с характер - при всяко каране се чудиш, ще прояви ли инатът си или ще те слуша...
          Някой може да ме помисли за луд, но за мен автомобили са машина за транспортиране от т. А до т.Б, а не живи същества с характер, собствено име и навици, които да преглътнем, щото много ги обичаме...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Не разбрах какво искаш да кажеш, но имам доста база за сравнение и Хюнът, въпреки че е нелоша колица е доста далеч от Мицубишито (п2, п3, п4) във всяко отношение. В момента карам Санта Фе, но мисля да се връщам на Паджеро.
            Съдейки по поста ти, май не си карал Мицубиши. Щото съм карал доста различните модификации и не е имало случай да не ме слуша.
            Колкото до СантаФе - не ме кефят коли, при които се сваля всмукателния колектор, за да се сменят свещите на втората глава.
            Пътните му характеристики и комфортът на фона на Паджерото са меко казано скромни. Багажникът е задоволителен.
            Теракан не съм карал. Предполагам, че е добър

Коментар

не знам, аз на СФ-то не съм сменял друго под капака освен въздушен филтър... доколкото си спомням, свещите на V6-цата бяха от специалните, които се сменят на 120К...
              Паджеро 2 съм карал, както и Галопер... Камионче си е и нищо общо с Фе-то като пътно поведение...
              За слушането имах предвид, че Паджеро 2 вече са по на 20 години и като тръгнеш за някъде не се знае, знае ли се... Какво е побългарено, какво ново ще изскочи...
              Един майстор ми каза "Хвалиме старите коли, ама гледаме да караме нови"...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                За слушането имах предвид, че Паджеро 2 вече са по на 20 години и като тръгнеш за някъде не се знае, знае ли се... Какво е побългарено, какво ново ще изскочи...
                Един майстор ми каза "Хвалиме старите коли, ама гледаме да караме нови"...
                Точно по същата причина гледам да карам стари, читави екземпляри - несравнимо по-надеждни са от новите. Карам и нови.

Коментар

Не споменавате Grand Vitara... толкова ли е зле.. че аз я заглеждам напоследък много.

Коментар

Първоначално публикуван от krasimird Преглед на мнение
                    Не споменавате Grand Vitara... толкова ли е зле.. че аз я заглеждам напоследък много.
                    Хубава е - има ги много, един от малкото СУВове с постоянно 4х4 и бързи-бавни скорости... Много маневрена за града. Ако искаш, ела виж моята се продава.

Коментар

Темата днес доби своя очакван края за разлика от очаквания the end за цялото мирно човечество. Ние намерихме това, което търсихме не в календара на Маите, а в Първомай.
                      Казвам НИЕ, защото трябва да изкажа ОГРОМНИ благодарности на един човек, който с гордост бих го нарекла ПРИЯТЕЛ- Влади verter . След няколко огледа, в стотин пъти повече отделено време за четене на мнения, открихме заветната машина - LC 90 3.0 D4D ръчни скорости, дълга база. Обещавам утре да я наснимам и изтипосам в цялата й прелест.

Влади, още веднъж БЛАГОДАРЯ ТИ за всичко, което направи за мен и моето семейство!!!! Гордея се,че те познавам!

Коментар

Старото правило е спазено......накрая всички купуват TOYOTA.
                        TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Дамм и аз това й казах на Галя и тя го взе присърце. Спести си думичката "накрая" и започва направо с тойота
                          Намерихме много запазена и стегната бройка и при положение, че успяхме да я тестваме само в полеви условия се надявам да сме я уцелили.

Full time + бавни + среден блокаж + 100% заден блокаж. Новички зимни гуми. Една нива с около 20см сняг + наклонче не ги усети въобще. Никаква ръжда. Стегнато окачване и липса на омаслявания. От ауспуха не пуши грам. Върви много приятно. Страхотна машина!
                          Честита и много приятни моменти с нея!

Последно редактирано от verter; 22-12-12, 16:01.
                          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                          0888/00-55-37

Коментар

Честито ! много добре изглежда джипката. Със здраве, много да те слуша и весели празници!

Коментар

Когато запали мотора на ЛК и боговете мълчат. Честито!

Коментар

Еиий,Джамбазов прав излезе бе.Честито и много да се слушате.Почвай да тъсиш ново возило ,щот не можеш се уреди от жена си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X