Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръка за "джип"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препоръка за "джип"

Разход 10/100 дизел в градско е напълно постижим, но за по-компактните модели - например Гранд Витара дизел и то при отсечки от поне 7-8км да може да загрее мотора, защото сутрин на 3км отсечка пасата ми дава 10 ако няма задръстване, иначе 13/100. А същият автомобил на 15км отсечка дава 7/100, когато няма задръстване...

Друг важен момент е, че в момента излиза по-евтино да караш бензинов с АГУ... Например Toyota RАV4 2000сс бензин е доста здрав, удобен и надежден автомобил... На газ ще ти дава до 15л/100, което си е като 9/100 дизел...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Да се вмъкна и аз - ребром, според мен най-голямият проблем не е конкретната марка ( тук има и субективен фактор ), а навъртяният километраж, който прилежно в България става веднага 150 000 - 170 000 км. Избираш си "марката", нагласяваш си според "обувката" разхода и почваш да ни кълнеш- абе тези, какви ми ги говореха и зарибяваха пък тя на "150 000 км" а само проблеми ми създава и все нещо се чупи. Най-важното според мен е да се подбере, АКО може читав автомобил на малко километри. Кажете това не е ли ХИМЕРА в БГ.
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Защо да е химера - и тук и в Германия и навсякъде има различни хора и различни автомобили! Някои карат много и поддържат малко, други обратно - оправят всяка дреболия и почти не пътуват...
        Преди години продадох през Форума волгата на един познат/роднина (тъста на брат ми какъв ми е? ) - 15-16 годишна кола на 40 000км с оригиналните гуми!

Най-сигурният начин да попаднете на "фалшива" кола е, да си я купите от автокъща или от Горубляне.
        За "най-истинска" аз препоръчвам да се купува от първи собственик или лизингова (но не от прекупвач)...
        Естествено, ако купуваме 20 годишен автомобил, е много трудно да се намери с малко собственици...
        Баничарката, която докарах миналата седмица е била полицейска работилница 1998-2008г, а след това 4г (във фирмата, където работи мой роднина) е возила видеокасети и т.н. (Не е за продаване!)
        Естествено като избираш кола от "доверен" източник, си ограничен откъм модели и марки. Но си мисля, че например Тойота или МБ с Х-броя собственици е по-лош избор от Сузуки или Хюндай с малък пробег и ясна история... Колкото по-"маркова" и скъпа е колата, толкова повече рискове от измама...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Купи си Jeep, евтин е за подръжка и за под 10000 лева ще намериш да е около 2000 година, може да уцелиш повдигнат даже...............мисля че има един в мобиле се продава, щот си бил купил додж рам човека.
          Изглежда добре, само за разхода как да намалиш питай пинмастера

Коментар

Аз пък друго си мисля. Защо всички мерите разхода в литри? Мерете го в пари. Правилно казва Тедо горе за АГУ-то. Ами един джип като ти харчи в града 13-15 газ са 20 лв, 10 нафта са си 30 лв. Та в този ред смятам, че едно американче с примерно 4.7 мотор, към 2000 година, с газов инжекцион ще му харчи като пари колкото едно дизелче на градско, но като излезе да тегли извън града разликата в парите ще е осезаема. Пък модела е достатъчно висок и проходим и в базовия си вид. Читав такъв, барабар инжекциона ще му стъпи на 10-12 хиляди със смяната на консумативите.
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от arkingo Преглед на мнение
              Здравейте нов съм, чета публикациите,но още не разбирам,трябва ми помощ.
              Препоръчайте ми джип до 2001 година.Качествен и с по-евтина поддръжка.Да е къса база. Ще го карам и по път и по гората.Отначало лек оффроуд,а после по-сериозен.Разполагам с около 10000лв.... мога да дам и малко повече.Нещо като Mitsubishi Pajero,Toyota Land Cruiser Suzuki Samurai Suzuki Vitara Nissan Patrol .
              Купи си два !Единия за лек офф,другия за тежък оффроуд.Парите ще ти стигнат,пък казваш ,че можеш и да добавиш,така че ,това ти е вариант!Успех!
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                Аз пък друго си мисля. Защо всички мерите разхода в литри? Мерете го в пари. Правилно казва Тедо горе за АГУ-то. Ами един джип като ти харчи в града 13-15 газ са 20 лв, 10 нафта са си 30 лв. Та в този ред смятам, че едно американче с примерно 4.7 мотор, към 2000 година, с газов инжекцион ще му харчи като пари колкото едно дизелче на градско, но като излезе да тегли извън града разликата в парите ще е осезаема. Пък модела е достатъчно висок и проходим и в базовия си вид. Читав такъв, барабар инжекциона ще му стъпи на 10-12 хиляди със смяната на консумативите.
                Мхм - и ако имаш ежедневни кратки излизания по 2-4 км. кога точно ще включиш на газ? Щот аз съм точно така с колата - аха да загрее и да мина на газ и съм стигнал е - за какво ми е газ? И колко харчи незагряла бензинка 4.7?
                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                  И колко харчи незагряла бензинка 4.7?
                  47/100

ПП На твоята кошница може и на де чакаш да загрее и даже мое и на газ да си палиш.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    47/100

ПП На твоята кошница може и на де чакаш да загрее и даже мое и на газ да си палиш.
                    Може, оти газовата нещо се е прецакАла, иначе колко и да цъкаш преди да е дигнАла градуси не превключва. Ма да не се отклоняваме от темата.

А колко харчи незагрял дизеляк, който (имагинерно, прието само за примера) харчи 10/100?
                    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                      Мхм - и ако имаш ежедневни кратки излизания по 2-4 км. кога точно ще включиш на газ? Щот аз съм точно така с колата - аха да загрее и да мина на газ и съм стигнал е - за какво ми е газ? И колко харчи незагряла бензинка 4.7?
                      Нямам точна идея колко харчи една незагряла 4.7, но знам че сутрин моя джип с 4.0 мотор докато изчистя леда от предното стъкло и е загрял на 30 градуса, демек тръгвам си на газ. И идеята ми не е да убеждавам за джип или да си мерим двигателите, идеята ми беше че щом ще теглиш с големия мотор на дълъг път няма да харчиш кой знае колко на газ. Защото ако ти е малко моторчето, ще харчи пак толкова за да теглиш атв-то.
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        47/100

Студен като му скочиш на газта показва и 70/100

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                          Студен като му скочиш на газта показва и 70/100
                          Е моя загрял на празен ход като показва 99/100 да го изхвърлям ли
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X