Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee 4,0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Cherokee 4,0

Здравейте!
    От четири години карам Cherokee 2,1tdi и сам много доволен, но ми се иска нещо по мощничко.
    Та въпроса ми е за Cherokee 4,0. С ходовата част и другите неща сам наясно, но ме интересува двигателя издражлив ли е и ако ми се наложат ремонти как е с частите, намират ли се и дали са на приемливи цени.
    БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
    Jeep Cherokee XJ 4,0
    0878 97 36 19

От: Jeep Cherokee 4,0

Първоначално публикуван от emil84 Преглед на мнение
    двигателя издражлив ли е.......... дали са на приемливи цени.....
    Дефинирай "издръжлив" и "приемиливи цени"
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Доста е здрав 4.0 мотора.
      Друг вариант който срещнах тук във форума е смяната с 2.2 бензин от Рено 25

Коментар

Всеки познавач на Jeep знае, че това е може би единственият всъдеход в света, който задължително трябва да бъде бензинов. Главна заслуга и обяснение за въпросното схващане има редовият шестак AMC 242 с работен обем 4.0 литра, който започва да се монтира малко след убийството на Джон Кенеди. При степен на сгъстяване едва 8.8:1 и мощност 190 к.с. този агрегат демонстрира по-скоро дизелово поведение. Винаги работи в меки температурни режими и никога не се напряга повече, отколкото му понася. Гълта каквото му сипят и при своевременно обслужване като на шега навърта половин милион на километража. Разпределителният вал се задвижва от верига, чийто ресурс е напълно съпоставим с този на двигателя. Единственото му слабо място е задният семеринг на коляновия вал, който нерядко протича, а за да се смени, трябва да се демонтира скоростната кутия.
        Последно редактирано от Stefan Dimov; 28-03-12, 20:08.

Коментар

Лапа каквото и колкото му сипеш Точно като дизел се кара, тоя двигател работи м/у 1000 и 2000 оборота, чувствам се все едно карам камион Чероки не е ли с 4,0 242 раздатка, мое мнение е че не е добра идея да се купува. Няма ли фултайм зимата тази кола е неизползваема, да не говорим че на фултайм се справя много по-добре в много ситуации от парт тайма, знам че не би трябвало да е така но на практика. 2,5 двигателя не мисля че харчи по-малко от това, което го обезсмисля напълно. Автомата на 4,0 също е много добро нещо, според експерти също е неразрушим, доколкото знам се слага на бегачки от най-висок клас. Според мен тоя двигател и милионче няма да му се опънат.

Коментар

Какво ще рече рездатка 242, фултайм, парт таим и какво да гледам при закупуването на чероки 4,0.
            А и да споделя, че си търся радиатир и перка за дизелчето.
            Jeep Cherokee XJ 4,0
            0878 97 36 19

Коментар

Тук някой наскоро беше обявил Чероки 4.0 за продажба и се чудеше точно колко пари да иска
              Така,че можеш да се поразровиш из темите
              Cherokee WJ 4.0L- NP242
              Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

За издражлиж да е поне 100 пати по от дизалчето ми, а за приемливите цените да бъде нещто нормално, а не като да поддържаш нов автомобил на които обслужването му е като да си купиш автомобил на старо.
                Jeep Cherokee XJ 4,0
                0878 97 36 19

Коментар

Раздатката трябва да има 2wd/ part time/ full time/ N/ low part time, няма ли ги тези положения а само 2wd/ part time i low, според мен за нищо не става и директно отпада като вариант. Лично мое мнение е, че читав черок независимо от възрастта под 4500 няма как да има, с ляв волан. Моя го купих за 2800 до тука е 4500 и тепърва мисля да оправям и подобрявам по него много неща и общо взето като приключа с стягане и подобряване ще съм минал 6000лв. Какво да гледаш при черока, еми ръжда под задната седалка, не че е проблем но ще я намериш 100%, скоростите се сменят на автомата много по-добре и мазно от чисто нов Туарег, двигателя поема веднага при ниски обороти и тегли стабилно, притриса на парзен ход дори и с нови свещ и кабели, черока вози стегнато, салона ако е кожен на 22г и 300 000 е с минимални следи от износване, тавана провисва и декоративните елементи се отлепят, демфера не трябва да е омаслен, двигатела може да е мъничко омазал капака на клапаните, при здрав двигател и ауспух ( дори и прав) е много тих. Най-добре с избрания екземпляр при дедо Владо, защото сгрибал Черок не е добра идея да се купува, ако пък си намериш читав да не се заричам, ама никога няма да си го продам "Лилето" както го кръсти дедо Владо

Коментар

А дифренциали, курмилни щанги, полуоски, главини, абе общо взето ходовата час с 2,1 дизела еднаква ли е, че покраи моя доста части сам насабрал,а и на моя надали мога да му взема някаква прилична сума та ще устава и той за части.
                    Jeep Cherokee XJ 4,0
                    0878 97 36 19

Коментар

Това с сигурност може да каже дядо Владо, но принципно предния мост би трябвало да е ДАНА 30, а задния 35, ако не се лъжа има и екземпляри с по-солидния 40. http://jeep.auto.ru/Cherokee/chassis...front_axle.htm прерови тука има таблици коя година какво се слага и какви раздатки и всичко. Твоя в движение ли е, принципно един приятел му трябва каруца с повишена проходимост.

Коментар

В движение си е и както казах по горе сам си много доволен от него. Радиатор и перка само ми останаха да си намеря и е на шест. Временно сам му пригодил радиатор от латвиа, но си няма перка, а дните стават все по топли и ще му е нужна. Немисля че ще мога да се разделя с него а и колко пари да му взема.
                        Ще ви го покажа...........
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:224291_210744955624138_100000659046295_675134_4673205_n.jpg
Прегледи:2
Размер:94.6 КБ
ID:5361610Натиснете снимката за да я уголемите

Име:228664_224492614234215_100000204340380_1034369_5912437_n.jpg
Размер:147.1 КБ
ID:5361611Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05022012657.jpg
Прегледи:1
Размер:88.2 КБ
ID:5361612Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19032011097-10.jpg
Размер:32.4 КБ
ID:5361613Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение684.jpg
Размер:115.2 КБ
ID:5361614Натиснете снимката за да я уголемите

Име:джип като титан&#1.JPG
Размер:77.1 КБ
ID:5361615Натиснете снимката за да я уголемите

Име:джип като титан&#1.JPG
Размер:73.2 КБ
ID:5361616
                        Това е мойта гордост.
                        Jeep Cherokee XJ 4,0
                        0878 97 36 19

Коментар

Първоначално публикуван от emil84 Преглед на мнение
                          А дифренциали, курмилни щанги, полуоски, главини, абе общо взето ходовата час с 2,1 дизела еднаква ли е, че покраи моя доста части сам насабрал,а и на моя надали мога да му взема някаква прилична сума та ще устава и той за части.
                          Еднакво е окачването и купето, и условно предния диф. DANA 30... всичко друго е различно.

Коментар

Колега ти си голям мераклия, едно 4,0 ще ти напълни душата, след като с 2,1 такива лудории правиш с 4ката си представям ЕМи търси, части за 4ката има много защото има всичко в щатите на много приятни цени и бърза доставка.

Коментар

Това е много малка част от премеждиата му.
                              А дали бензиновия двигател ще се справя в водата. Няма ли да угасне ако го потопя целя под вода.
                              Jeep Cherokee XJ 4,0
                              0878 97 36 19

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X