Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на джип.

Още не сте му препоръчали Киа???
    Губите форма - 1:0 за чероците в оферирането вече за тях!
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
      Още не сте му препоръчали Киа???
      Губите форма - 1:0 за чероците в оферирането вече за тях!
      Като цяло, май клоня единствено към Паджеро или Ленд Крюзер, може би и Дискавари, но за Киа, Нисан и Опел (без да обиждам собствениците на такива) не ми се мисли много, ноооо за сега все още съм на етап разузнаване, така че всичко е възможно

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
      За ловджиите не им трябва як офроуд, ходят по горски пътища, дето и с жигула с заварен деф се минава, Паджеро с добри гуми е достатъчно за ловджия, хубаво е да има отваряем покрив, какъвто имат доста панчареево
      Напълно е достатъчно Паджерото, имах Паджеро 1 и вършеше страхотна работа за лова, но вече се замислям и за малко по сериозен оффроуд и за това ще правя смяна Та и за това е тази тема, да разбера кое ще ми е от най-голяма полза
      Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
      0886/872-646

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
        Прав си , но ако си взема Паджеро няма да стигна там , докъдето стигам с Тойотата !
        Отиди до Априлци, поне ти е близо, и се запознай с коко11 - Калоян...... Той ще стигне с неговите Паджера там където трудно ще си представиш как се минава с Тойота.....
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Svetlozar Stankov Преглед на мнение
          ... Джипа ще се използва основно за градско каране, ходене на лов с него и за лек оффроуд. ...
          ... но вече се замислям и за малко по сериозен оффроуд и за това ще правя смяна Та и за това е тази тема, да разбера кое ще ми е от най-голяма полза
          Последно за какво? За градско и лек офроуд или за "по-сериозен" офроуд?!?

Предлагам да започнеш с това да се разбереш сам със себе си. Иначе и господ няма да може да ти помогне.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Така е, под малко по сериозен оффроуд имах предвид по сериозен от ходенето на лов, нали все пак и то се води оффроуд

А под по сериозен от лова, имам в предвид лек
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-03-12, 21:25.
            0886/872-646

Коментар

Като цяло, май клоня единствено към Паджеро или Ленд Крюзер, може би и Дискавари, но за Киа, Нисан и Опел (без да обиждам собствениците на такива) не ми се мисли много, ноооо за сега все още съм на етап разузнаване, така че всичко е възможно

Напълно е достатъчно Паджерото, имах Паджеро 1 и вършеше страхотна работа за лова, но вече се замислям и за малко по сериозен оффроуд и за това ще правя смяна Та и за това е тази тема, да разбера кое ще ми е от най-голяма полза
              Ела на Трявна - ще има различни жипки - можеш да разгледаш, питаш, пипаш и караш. Лесно ще познаеш твоят жип - сядаш, харесва ти, караш и си при готовите.
              Каквото и да избереш - важното е да ти легне на сърцето - всички имат плюсове и минуси, които тук няма как да разбереш!
              Най-много от тази тема да ти влезнат някакви градски легенди в главата и да отхвърлиш някоя марка/модел.
              Мани ги тия с блокажите - чудят се как да си фукат марката.
              Аз предпочитам да дам 2000 кинта и да имам чисто нов тестван и по-як блокаж, отколкото да купя жипка с 20 годишен такъв!
              Като започне да ти трябва (ако) блокаж - ще си сложиш - нито е проблем, нито е нерешимо.
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Re: Избор на джип.

Това с Трявна ще е най-добрият вариант за избиране на джипка
                0886/872-646

Коментар

От: Re: Избор на джип.

Вземи си джип, който теб те кефи ,който ти е на сърце. Аз така направих и не съжелявам. Винаги ще има и по- хубав и по- хубав.Ще гледаш да няма ръжда , което според мен е много важно. Успех при търсенето.

Коментар

Първоначално публикуван от krasimird_79 Преглед на мнение
                    Вземи си джип, който теб те кефи ,който ти е на сърце. Аз така направих и не съжелявам. Винаги ще има и по- хубав и по- хубав.Ще гледаш да няма ръжда , което според мен е много важно. Успех при търсенето.
                    Много правилно,важно е да ти харесва и да ти върши работа!Собственик съм на дълга Фронтера и съм сигурен в нея !Каквото си харесаш товма е!Поздрави!
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Това с Трявна ще е най-добрият вариант за избиране на джипка
                      Разбира се,че ще е най-добрият!А всъщност колко пари ти се дават..?Защото на цената на запазена 90-тка може да се намери прилична G-класа,пък и 80-ка..?Тези двете са несравними с нищо друго
                      Поздрави и успех в търсенето!
                      Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                      Най-добрият ром е студеният ром!
                      Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Такааааа, някъде по-горе се изказа мнение, че са малко хората дето са имали и двата джипа, напротив май са доста хората в този форум, които постоянно търсят развитието и са минали през доста машини. Аз лично съм сменил доста от марките и конкретно Тойота 70 с 2LT и Паджеро 2 с 2,8. Тойота - та беше с лифт Iron Man и с невероятни артикулации, голяма красота, НО двигателя ........случвало ми се е неведнъж да стигам до края на дълъг наклон и да спускам защото той просто ме предава /на 2- бавна, на 1- ва няма постъпателно движение/ . Добавях интеркулери, надувах турбото, добавях гориво от ГНП-то....все тая. Като се качих на Паджеро -то....излетях. върви със 150-160 по асфалта /скорост немислима за 70-ката. наклони които с трудност качвах със 70 - ката, с Мицубишито се катереха на 1-ва на бързия блок. И нещо много по-важно от блокажа - наличието на виско муфа, т.е. режим Фул тайм, няма да спорим сега за полезността му при зимни условия и заледени участъци, а ако има /в почти всички има/ климатик/троник/.......... още много сравнения могат да се направят, но по - добрия вариант наистина е Митцубиши с големия мотор. В момента съм с Г-класа....един невероятен автомобил, но поради една или друга причина ще се върна отново на Мицубиши но.......с 3,5 бензиновия.
                        P.S. Не забравяй разходите за гориво които са ежедневни....Тойота или Мицубиши - дизел 12-18/23-в някои случай/ ......3,5 бензин на газ 16-22......Ти си направи левовата сметка на 100км. Поздрави и дано това което вземеш караш безаварийно, че всичките са хубави като вървят
                        0897/833 689 - Николай Божков

Коментар

Е-е,Ники,ти ми строши каската..!Поради какви причини човек може да се откаже от гега в полза на Митсубиши!?
                          Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                          Най-добрият ром е студеният ром!
                          Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

nikiib, благодаря за отговора и за пожеланията, като цяло вече си смених мнението и май ще е бензинов джипа, разпитах няколко човека и от това което четох тук във форума, разбрах че бензина е по-добрият вариант, ако мога да намеря 3.5 ще е най-добре, но и 3.0 който е 177 конски сили, ще ми е напълно достатъчен И общо взето вече на Паджеро се спрях, само се чака момента за закупуването му
                            0886/872-646

Коментар

Здравейте колеги, от няколко дена в главата ми се върти една чуденка, дали Гранд Чероки 4.7 с Quadra Drive, ще е по добрият вариант от Паджеро 2 3.0/3.5 (с 100% блокаж на блокаж на задния диф). Имам в предвид като офф-роад качества, наясно съм че Джийп-ът ще гори малко повече, но за горе долу същите пари ще може да се вземе бая по-нов от Паджерото(и двете с десен волан), доколкото разбрах Quadra Drive раздадката е най-добрата за тези джипове. И от към страна на раждата, ми се струва че Гранда има преимущество.
                              Ако мога да попитам и по запознатите, има ли на по-старите Грандове 4.0 или 5.2 с раздадка Quadra Drive. И дали раздатка 242 може да се сравнява с Супер селекта на Паджерото.
                              Благодаря предварително
                              0886/872-646

Коментар

Мисля че имат едни и същи функции раздатките, Паджерата с десен волан не са чак толкова изгнили даже може и не засегнато да се намери, Гранда няма проблеми с ръждата общо взето. в съседната тема за Черока има линкове за раздатките на Гранда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X